שבלול בורקס פיצה משפחתי

Posted on
שבלול בורקס פיצה משפחתי

דרך נפלאה להשתמש בכל הגבינות שיש במקרר – היי קוטג’ אהובי! ולהכין בורקס שכולם יאהבו. כזה שיש בו גבינות נמסות באפייה, רוטב עגבניות וזיתים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

צורת השבלול גם יפה אבל גם כיפית לאכילה. פשוט תולשים פס פס ונהנים. ככה גם לא צריך להכין מלא בורקס קטנים שלוקח לא מעט זמן לקפל.

ובעצם, מה שרציתי להגיד, זה שאתם חייבים להכין 😊

שבלול בורקס פיצה משפחתי
שבלול בורקס פיצה משפחתי
שבלול בורקס פיצה משפחתי
שבלול בורקס פיצה משפחתי

שבלול בורקס פיצה משפחתי

מצרכים:
1 חבילה בצק עלים או בצק פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
3/4 קופסה קוטג’ 5% תנובה
1/2 קופסה פטה או בולגרית פיראוס (כל אחוז שומן שאתם אוהבים)
150 גרם גבינה צהובה עמק מגורדת
1 ביצה L
3/4 צנצנת רוטב עגבניות מוכן או ביתי
1/2 כוס זיתים פרוסים

לעיטור:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן הכנה:
– בקערה בינונית מערבבים קוטג’, גבינה בולגרית או פטה, גבינה צהובה וביצה.
– מניחים את הבצק על השיש כשהצד הרחב כלפיכם.
– מניחים פס מילוי של גבינות, בעזרת כפית, בתחתית הבצק.
– מניחים לצד המילוי פס דק של רוטב עגבניות ומעלה מפזרים מעט זיתים.
– מגלגלים את הבצק מעל המילוי עד לסגירה וחותכים את הבצק לאורכו כדי שיווצר לכם גליל בצק ממולא. מהדקים את הסגירה שלא יפתח.
– משמנים מעט תבנית עגולה בקוטר 24 ומניחים את גליל הבצק בתוך התבנית צמוד לדפנות.
– מכינים עוד גלילי בצק ממולאים וממשיכים את הבצק הקודם בתבנית ליצירת ספירלה. עד שמסיימים את הבצק והמילוי.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.
– אופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.

שבלול בורקס פיצה משפחתי
שבלול בורקס פיצה משפחתי

הערות ושדרוגים
– במקום זיתים אפשר לשים רצועות בצל סגול דקות, תירס, פלפלים קלויים, בצל מקורמל ועוד.
– במקום שומשום אפשר לפזר קצח או פרג או גרעיני דלעת.
– אם אתם תוהים, אז במקרה של המתכון הזה מומלץ מאוד לא להשתמש בבצק פילו כי המילוי פה רך מדי בשביל הבצק הזה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

4 תגובות

  1. נגה גורן says:

    אם משתמשים בפילו, כמה עלים צריך ביחד? תודה רבה! נראה מעולה

  2. עדי says:

    היי, אפשר להשתמש בבצק פילאס? והאם יש לך מתכון לרוטב עגבניות? תודה!

  3. מירי עשת says:

    היי רחלי,
    א – נראה פצצה!
    ב – כשאת כותבת חבילת בצק עלים האם הכוונה לקפוא (חבילה גדולה של 1 ק”ג) או למצונן (300 גרם)??

  4. רוית says:

    שלום, ותודה על המתכונים הנפלאים!
    כתוב במצרכים שניתן להשתמש בבצק פילו, אבל בהערות בסוף כתבת שמומלץ שלא להשתמש בפילו.
    מה נכון?
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend