לזניה בטטה עם תרד וגבינות (בלי פסטה וללא גלוטן)

Posted on
לזניה בטטה עם תרד וגבינות. צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

כשהתחלתי לחשוב על המתכונים של שבועות, לפני 4 חודשים (!) הדבר הראשון שעלה לי לראש היה לזניה. אולי המנה הכי מזוהה עם החג וזאת שאני הכי אוהבת להכין.

מצד שני, ידעתי שאני רוצה להביא משהו חדש יותר, מיוחד יותר ובעיקר עם הרבה פחות התעסקות והרבה פחות פסטה.

לזניה בטטה עם תרד וגבינות
שלב ראשון – בטטה, תרד וגבינות מעולות

מפה לשם, אחרי אינספור ניסיונות במטבח, נולדה לזניה שאין בה פסטה בכלל אלא שכבות של בטטה מתקתקה, תרד וגבינות מושלמות שמחברות הכל יחד. אפילו את הכמות הקטנה של הקמח במתכון אפשר בקלות להמיר לגרסה נטולת גולטן.

ואגב, תעשו טובה ותטעמו את רוטב הגבינות לפני שאני מוסיפים את הביצה – תקשיבו, מדובר ברוטב הכי טעים ביקום. קחו אותו ושימו מעל פסטה (אחרי הבישול) ותקבלו מנה וואו.

לזניה בטטה עם תרד וגבינות
מבט מקרוב

כך או כך, אני ממש ממליצה לכם להכין את הלזניה הזאת שהיא ספק פשטידה. גם לשבועות אבל גם לארוחת ערב או כשמארחים.

לזניה בטטה עם תרד וגבינות
שכבות של אושר
  • שימו לב: הכמות פה מספיקה לתבנית בגודל 20X20 שהיא לא תבנית מאוד גדולה. אם רוצים גדול יותר אפשר להכפיל כמויות.
  • רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
  • אל תפספסו: כל מתכוני שבועות במקום אחד.
בין פשטידה ללזניה

לזניה בטטה עם תרד וגבינות

מצרכים לבשמל גבינות:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן או 2 כפות קורנפלור לגרסה נטולת גלוטן
1 ו-3/4 כוסות (420 מ”ל) חלב
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם בולגרית (או פטה) פיראוס, ללא נוזלים
130 גרם קשקבל COLLECTION, מגורדת דק
1 ביצה L

לתרד מוקפץ:
שקית (800 גרם) עלי תרד קפואים סנפרוסט – מופשרים על פי הוראות היצרן
1/2 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט – לא חובה

וגם:
3-4 בטטות, קלופות
40 גרם קשקבל COLLECTION, מגורדת דק

אופן הכנה:
– מכינים את בשמל הגבינות: בסיר בינוני ממיסים חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ במשך 2 דקות.
– מוסיפים את החלב וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד שנוצר רוטב שמנתי קרמי וסמיך שמשאיר שבילים על הרוטב. מתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט. חשוב לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך.
– מורידים מהאש ומוסיפים גבינת פטה וגבינת קשקבל ומערבבים.
– מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי. מצננים בצד.
– מכינים את התרד: סוחטים היטב היטב את התרד וקוצצים גס. מתבלים במלח ומעט אגוז מוסקט.
– מכינים את הבטטה: יוצרים פרוסות בטטה דקות בעזרת סכין דקה.
– מרכיבים (בתבנית בגודל 20X20): משמנים עם מעט חמאה תבנית פיירקס 20X20 ומניחים שכבה של פרוסות בטטה.
– מורחים מעל 1/3 מכמות הבשמל ומעל מפזרים 1/3 מכמות התרד – חשוב: את התרד יש לסחוט היטב מהנוזלים לפני שמוסיפים ללזניה. חוזרים על השכבות 3 פעמים כשהחלק העליון הוא רוטב הבשמל.
– עוטפים את התבנית עם רדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50-60 דקות ואז מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים גבינת קשקבל ואופים עד הזהבה יפה.
– מניחים ללזניה להתקרר מעט לפני שמגישים.

לזניה בטטה עם תרד וגבינות
אם אתם לא אוהבים תרד אפשר לוותר עליו

הערות ושדרוגים
– למי שרוצה, אפשר להוסיף בין השכבות גם דפי לזניה (ללא בישול מקדים).
– לא חובה לפזר מעל הבשמל שוב גבינה מגורדת, מה שכן, אחרי האפייה עם הרדיד אלומיניום כדאי להחזיר לתנור ללא הכיסוי לכמה דקות עז הזהבה יפה.
– לא חובה אגוז מוסקט אם אין לכם.
– רוצים לשדרג? אפשר להקפיץ את התרד, אחרי הסחיטה שלו, עם בצל מטוגן וקצת שום. יוצא מושלם. רק ממש חשוב להכניס את התרד לתבנית כשהוא ללא נוזלים.
– צילום תמונה עליונה: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב.
– המתכון בשיתוף תנובה.

15 תגובות

  1. מיכל says:

    800 גרם תרד קפוא, כמה זה בתרד טרי ?

  2. יובל says:

    בשביל להפוך לדיאטטי אפשרי להחליף את החמאה במשהו?

  3. שרון says:

    האם זה יעבוד להחליף את החלב בחלב סויה? (כדי להתאים לרגישות מסויימת, לא גרסא טבעונית של המתכון)

  4. מאיה says:

    לא הבנתי איפה הלזניה ??

  5. שירן says:

    נראה מעולה!
    אפשר להחליף את התרד במשהו אחר?

  6. מעין באבאי says:

    אשמח לדעת אם יש תחליף לביצה? היא הכרחית?

  7. מיכל says:

    הי, האם אפשר במקום בטטה לעשות עם תפוח אדמה ?

  8. מיכל.ס says:

    הי, האם אפשר במקום בטטה לעשות עם תפוח אדמה ?

  9. אתי חן says:

    שלום רב,
    האם אםשר חלב קוקוס במקום חלב?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  10. גורית says:

    אפשר להכין יום קודם ולחמם למחרת?

  11. סיגל says:

    יצא ממש ממש מעולה. היה מסמר הערב

  12. הדר says:

    אפשר תרד טרי?
    ומה תפקיד הביצה בבשמל?
    תודה!

  13. מאיה says:

    לא צריך לאפות את הבטטות לפני כדי שלא יצאו קשות?

  14. לורה says:

    כמה תרד טרי לשים? נראה מקסים – רוצה להכין

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend