נקניק שוקולד של פעם

Posted on
נקניק שוקולד

מהרגע שהתבגרתי וידעתי מה אני רוצה מחיי או יותר נכון – מה אני רוצה להשיג בהם, הייתי צריכה להלחם. להלחם שיקשיבו לי, להלחם על הדרך ולהתמודד עם כל כך הרבה לא.

אף אחד לא עשה את זה במכוון, ובטח שהם לא רצו להרע, אבל איכשהו, גם בגלל המראה הצעיר שלי וגם בגלל שאני לא הטיפוס הדומיננטי שנכנס לחדר עם בגדים מתוקתקים ואיפור למשעי, תמיד הייתי צריכה להוכיח שאני יודעת על מה אני מדברת. ושעברתי דבר או שניים בחיי.

אגב, בגלל זה הרבה יותר קל לי לתקשר ברשתות החברתיות. שם מקשיבים לפני שרואים, שם קוראים לפני שמקבלים רושם ראשוני, שם הצלחתי להגיד את כל מה שאני רוצה בלי שמישהו לידי יתפרץ באמצע רק כי היה לו משהו יותר חשוב להגיד בדיוק כשהתחלתי לדבר.

שנים תהיתי איך להתמודד עם זה. האם יהיה נכון יותר לצעוק במקום קודם להקשיב כי אולי יחשבו שאני שותקת מחוסר הבנה ועזבו זה – האם באמת אני במקצוע הנכון?

כי בנינו, יש כאן מתכונאים טובים ממני וצלמים מופלאים ממני ומי אני בין כל הכשרון האינסופי הזה. ואיך מצליחים להגשים חלומות.

ואז, לפני כמה שנים, כשנתנו לי צ’אנס וביקשו ממני לערוך את ערוץ האוכל של nana10 ופתאום כל היחצנים, השפים, העיתונאים ושאר אנשים שתמיד שיוועתי להכיר, רצו קצת להקשיב, אז הבנתי שהדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה להצליח.

שאני לא צריכה לצעוק ולא צריכה לדרוך, ובטח שלא צריכה להתלבש אחרת, אני פשוט צריכה להוכיח להם, ולעצמי, שיש לי משהו להגיד ואולי, אולי, שווה קצת להקשיב.

המדור החדש בידיעות, שהוא הגשמת חלום של המון שנים, הוא בראש ובראשונה חיבוק שנתתי לעצמי על שנים ארוכות של מלחמה להוכיח. והוא הדרך שלי לדבר ולספר, להעצים אחרים לרדוף אחרי החלומות גם אם אחרים לא מקשיבים להם וגם אם ציפור קטנה לוחשת להם באוזן שהם לא מספיק טובים.

במקום להתכנס פנימה ולוותר רוצו להראות לעצמכם ולעולם שאתם יכולים. ותעבדו קשה. אין דרך קצרה וקלה להגיע גבוה.

נקניק שוקולד
אפשר לצפות גם בסוכריות צבעוניות | נקניק שוקולד של פעם

ומילה לגבי המתכון – מדובר באחד המתכונים הכי ותיקים ואהובים ואני זוכרת את עצמי כילדה ניגשת למקפיא, חותכת עוד פרוסה וסוגרת היטב את רדיד האלומיניום שעטף את השוקולד כדי שלא ידעו ששוב זללתי.

במדור, שמתפרסם לראשונה בזמנים מודרניים ממש היום, תמצאו עוד 2 מתכוני שוקולד ברוח יום השוקולד שמתרחש בעוד 3 ימים (ביצי הפתעה טריקולד ופנקייק שוקולד משגע) וכאן הבאתי להם את הקינוח השלישי שסוגר טריו מתוק במיוחד.

נקניק שוקולד של פעם

מצרכים:
1 שרוול (250 גרם) פתי בר
1/2 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

לציפוי:
קוקוס לבן

אופן הכנה:
– שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
– ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות בכל פעם וערבוב בין המסה להמסה, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק.
– שמים את עוגיות הפתי בר בשקית כפולה (2 שקיות) ומכים על העוגיות עם מערוך או קופסת שימורים. המטרה היא לשבור את העוגיות לחתיכות בגודל 1-2 ס”מ בערך. העיקר לא לטחון ממש לפירורים דקים אלא קצת יותר גסים. מעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב. שוברים קצת את העוגיות בזמן הערבוב עד שהתערובת דביקה.
– מניחים 2 ניירות אפייה על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מניחים באמצע של כל נייר אפייה פס עבה של תערובת השוקולד ומגלגלים. מהדקים היטב את נקניק השוקולד כשהנייר אפייה מסביב ומעבירים למקפיא לשעה. חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
– שמים בצלחת קוקוס בנדיבות ומגלגלים את נקניק השוקולד בקוקוס עד שהוא מצופה לגמרי. שומרים במקפיא עד שרוצים להגיש (הכי טעים קר מהמקפיא).
– חותכים לפרוסות וזוללים.

זמנים מודרניים - רחלי קרוט - מדור שוקולד
מדור ראשון וכל כולו שוקולד!

הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה משתמשים בקרם קוקוס או שמנת פרווה ובשוקולד מריר ללא מוצרי חלב. שימו לב להשתמש בפתי בר שאינו מכיל מוצרי חלב.
– במקום לעטוף את נקניק השוקולד בנייר אפייה אפשר לעטוף אותו בניילון נצמד.
– אם התערובת רכה מדי ואתם לא מצליחים להדק אותה עם נייר האפייה לנקניק פשוט תכניסו אותה לחצי שעה במקרר (כשהיא עדיין בקערה) ואז תוציאו ותכינו מהתערובת נקניק יציב יותר.
– אם רוצים להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר מורידים את כמות השמנת ל-80 מ”ל (1/4 כוס). אם התערובת יוצרת לכם לא מספיק רכה אפשר להוסיף לה כמה כפות חלב או 30 גרם חמאה מומסת.

21 תגובות

  1. נטלי says:

    רייצ’ את פשוט מדהימה ומעוררת השראה. אוהבת אותך ♥

    1. רחלי קרוט says:

      חולה עליך. אין דברים כמוך.

      1. תמצצי לי says:

        בולבול בתחת

  2. מירי says:

    רחלי יקרה, איזה כייף של כתיבה וכייף של מתכונים, אני מכינה מהם לא מעט ותמיד מצליחים.
    בהצלחה בפרויקט החדש,
    המשיכי להנעים את זמננו גם בבלוג היפה שלך

  3. טל says:

    היי, האם אפשרי להשתמש בחלב שקדים במקום חלב או שמשנה את הטעם?

  4. רונית says:

    מקסימה! נהנית לעקוב אחרי האתר והמתכונים שלך דווקא בגלל הסיבות שציינת 🙂

  5. מעין עובד says:

    היי רחלי,
    את פשוט השראה!
    אין כמוך, מדהימה!!!
    שתמשיכי לעשות חיל ❤️

  6. חני קפלן says:

    שלום, מבקשת שמרשם ביצי ההפתעה לא ייעלם ממרשמי האתר. תודה מראש.

  7. אפרת says:

    העיסה ממש קשה כבר בהתחלה… יכול להיות שצריך יותר מחצי כוס חלב?

  8. רעות says:

    אפשר גם חלב קוקוס? 🙂

  9. שני says:

    היי
    האם אפר להמיס הכל יחד בבן מאיר ולשפוך על הפתי בר? כמו המתכון של נטלי לוין לכדורי שוקולד
    אני גם רוצה להוסיף קצת ברנדי. אפשר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי לגמרי. גם ההמסה וגם הברנדי 🙂

      1. ויקי says:

        אוףףףף למה תמיד בסוף אני מרגישה את גרגרי הסוכר???
        משהו לא עבד במתכון
        קשה מאוד

  10. דבי says:

    צהריים טובים!
    חלב קוקוס מתאים?
    תודה!

  11. vgciytchviuytfkhgvjktgfyvchbfikhmbyhgbvuytdchghgmhgj says:

    מתכון גרוע מאוד ביי

  12. דנה says:

    זה יוצא ממש קשה מהמקרר ונשבר בחיתוך.

  13. דור says:

    בלי חמאה?

  14. ויקי says:

    אוףףףף למה תמיד בסוף אני מרגישה את גרגרי הסוכר???

  15. עופרית איטקיס says:

    את מהממת!

  16. מ. says:

    ואו יצא מהמםםםם!!!!
    תןדה רבה

  17. מ. says:

    ואו זה יצא מהמהם!!!
    התחסל בשניה!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend