יש עוגיות שישר מזכירות את הבית, גם אם לא גדלתם עליהן. המגולגלות האלה הן בדיוק מהסוג הזה.
יש בהן נחמה ונעימות, מתיקות שמתפשטת בפה ומתמוססת, וגם מראה שאין ספק לגביו – מישהו הכין אותן במו ידיו.
מה שכיפי במתכון הזה, מעבר לטעם כמובן, זה שאפשר להכין גלילים של העוגיות ולהעביר למקפיא. הגלילים האלה יכולים לחכות לכם שם עד שתרצו לאפות, ואז, יתקבלו עוגיות חמימות וטריות בדיוק כשתצטרכו אותן.
הפעם בחרתי למלא את המגולגלות בממרח תמרים, אבל אין בעיה להמיר את זה גם לממרח שוקולד שאוהבים, ממרח חלבה או ריבת חלב.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.
- אל תפספסו את 2 המתכונים הנוספים שכיכבו במדור: מרציפן שקדים ותפוזים ב-5 דקות עבודה | חיתוכיות פקאנים בקרמל קוקוס.
עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים
כמות: 2 רולדות
מצרכים:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
100 גרם חמאה, מומסת אבל לא רותחת
למילוי:
1/2 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק רך ואלסטי. מעבירים לשקית, משטחים מעט ושמים במקרר למשך 30 דקות לפחות (ואפשר גם לילה).
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים על שיש מקומח היטב למלבן בעובי 1/2 ס”מ – שזה אומר דק. קחו בחשבון שככל שהגובה של המלבן יהיה גבוה יותר יהיה לכם יותר גלגולים בתוך העוגייה.
– מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזים קצוצים בכמות שאוהבים.
– מגלגלים לרולדה הדוקה, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה לפחות או למשך כמה שבועות (כן, השלב הזה חובה. ניסיתי להעביר למקרר ומשם לאפות וזה לא יצא טוב).
– מוציאים מהמקפיא, חורצים פסים (פרוסות) כל 2 ס”מ עד לחצי גובה הרולדה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהרולדה זהובה ויציבה.
– מצננים מעט ורק אז חותכים בזהירות במקומות בהם חרצתם את הבצק.
– מחכים שהעוגיות יצטננו לגמרי ומפדרים באבקת סוכר. שומרים בחוץ בקופסה סגורה.
הערות
– במקום ממרח תמרים אפשר להשתמש בכל ממרח מתוק שאוהבים. משוקולד ועד ריבת חלב וממרח חלבה.
– במקום אגוזי מלך אפשר לשים אגוזי לוז, פקאנים או כל אגוז אחר שאוהבים.
יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן,שמן קוקוס ?
מצטרפת לשאלה. למי שאסור חמאה… מה ההמלצה כתחליף? וכמויות..?
קמח עוגיות הולך?
האם ניתן להחליף כוס קמח תופח בקמח תופח מלא?
האם ניתן להכין ללא מיקסר?.
במה ניתן להחליף את המיץ תפוזים?
במה אפשר לתחלף את המיץ תפוזים?
אשמח לשעת במה ניתן להחליף את החמאה
אני מכין את הבצק בגירסה בסיסית ופשוטה יותר.
4 כוסות קמח רגיל
1/3 כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
כוס שמן
כוס מים רותחים.
לשים את הכל ביחד ואין צורך לקרר את הבצק.
את האגוזים אני לא קוצץ דק אלא גס… אפילו חתיכות גדולות…
תודה על המתכון 🙂 מבטיחה לנסות בקרוב
עוגיות מצויינות, עשיתי מספר פעמים ומוצלחות ביותר. ויתרתי על ההקפאה ובכל זאת יצאו נהדרות.
אפשר חצי מהכמות כוסמין רגיל וחצי תופח?
תודה על המתכון !
האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים במשהו אחר? מים? חלב?
לא אוהבת טעם של תפוזים עם שוקולד 🙁
הכנתי את הגרסא החלבית ויצא מעולה! במה אפשר להמיר את החמאה לגרסאת פרווה? ( מעדיפה לא להשתמש במרגרינה)
יעבוד גם לערבב בידיים אם אין לי מיקסר?
אין לי קמח תופס. לכמות הזו של קמח במתכון כמה אבכת אפיה? תודה
אופס. שגיאות.סליחה
*קמח
*אבקת
הי רחלי תודה על המתכון. העוגיות יצאו טעימות מאוד אך לא מספיק נימוחות לטעמי. מה אפשר להוסיף או לשנות בתהליך כדי שייצאו ממש נימוחות?
האם יש אפשרות לוותר על הסוכר בבצק? ממילא ממלאים בתמרים או שוקולד ושניהם ממש מתוקים . האם השמטת סוכר תפגע במרקם של הבצק? לי יש בצק שהוא : 2.5 כוסות קמח תופח, שמנת חמוצה אחת, 200גרם חמאה. הבעיה שהוא יוצא טיפה יבש אבל מבחינת הסוכר די במה שיש במילי.
אם אין וו גיטרה- האם ללוש פשוט את הבצק? ואם כן, כמה זמן? תודה.
היי אם אפשר לענות מהר אני מאוד אשמח,
הכנתי כבר את הבצק לעכשיו הוא במקרר בזמן הזה הסתכלתי שוב על המתכון וראיתי שכתוב חצי כוס מיץ תפוזים שמתי כוס שלמה. האם ירגישו את זה והאם צריך להוסיף לזה משהו????
הייי רחלי
אמן אמן אמן שתעני!!
מכינה את העוגיות המדהימות האלה כמעט כל שבוע,
רציתי לדעת אם יש מצב להמיר אותן לפרווה?
אולי שמן קוקוס? או מחמאה? אני לא יודעת מה יעבוד פה ולא יהרוס את המתכון ובאיזה יחס..
ממש ממש תודה❤️
היי רחלי!
האם אפשר לוותר על הסוכר בבצק?
ואיך ניתן להמיר בקמח רגיל + א. אפייה?
פעם ראשונה שהעוגות האלה יוצאות לי טוב. לא מתפוררות וסדוקות. המון תודה על (עוד) מתכון מצויין
היי רחלי
הכנתי את הרולדות והקפאתי, רציתי לדעת אם יש צורך להפשיר לפני האפיה?
הבצק יצא דביק למה?
ניתן להכין את הבצק גם ללא מיקסר?
היי!
מקווה שתראי את השאלה ❤
הכנתי את הבצק, ובתור מופרעת קשב חשבתי שאפשר להשאיר אותו כמה שבועות בקירור (כשזה בכלל שלב אחר!)
לבסוף, הבצק נמצא במקרר כבר 3 ימים,
עדיין אוכל לעבוד איתו או כדאי להכין חדש?
מתכון ממש לא מוצלח. הבצק יוצא רך ודביק, גם אחרי קירור, ואי אפשר לעבוד איתו. הוא נדבק ונקרע בכל נגיעה. זרקתי את כל הבצק לפח.