עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן

Posted on
עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן

שילוב מנצח בין עוגת גבינה רכה, עוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן שמחבר את שתיהן יחד. תודו שמדובר בשידוך מושלם.

וכן, קל להכין אותה בדיוק כמו עוגת ביסקוויטים רגילה רק שכאן היא יציבה יותר בזכות השימוש במסקרפונה, ולכן גם נחתכת טוב יותר, ומעליה יש שדרוג של שמיכת שוקולד עדינה. חלום.

עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן
עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן שפשוט אי אפשר להפסיק לישר אותה הישר מהמקרר (או המקפיא)
עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן
נחתכת מושלם בזכות שימוש במסקרפונה שמייצבת את המילוי

עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן

מצרכים:
1 ו-1/2 מיכלים (375 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה השף הלבן – בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2/3 כוס אבקת סוכר
4 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
2 שרוולים פתי בר
1 כוס חלב
130 גרם שוקולד לבן
1/4 מיכל (60 מ”ל) שמנת להקצפה 38% – לציפוי

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 1 ו-1/2 מיכלים שמנת להקצפה, גבינת מסקרפונה, וניל, אבקת סוכר וגבינה לבנה ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה. אם הקצפת יציבה מדי אפשר להוסיף 1/2 מיכל שמנת להקצפה (בנוסף) ולטרוף ביחד.
– טובלים את הפתי בר בחלב למשך 2 שניות ומניחים בשכבה אחידה בתוך תבנית מלבנית בגודל 20X30.
– מניחים מעל 1/2 מהקרם ומעל שכבה אחידה של פתי בר טבול בחלב.
– חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים למעלה עם שכבת פתי בר.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעה.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד לבן ביחד עם שמנת להקצפה, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מומלץ לתת לרוטב להצטנן מעט ולערבב מדי פעם כדי שהצבע שלו יחזור להיות אטום ולא שקוף לגמרי.
– שופכים את השוקולד על העוגה ומיישרים.
– אם רוצים ניתן לעטר בשבבי שוקולד לבן שמכינים בעזרת קולפן וחפיסת שוקולד לבן שמגלפים מהצד של טבלת השוקולד (חשוב שהשוקולד יהיה בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר).
– שומרים במקפיא לקבלת עוגת ביסקוויטים גלידה או במקרר לעוגת ביסקוויטים קלאסית.

עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן
במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר. במקרה הזה ממיסים את השוקולד לרוטב עם 1/2 מיכל שמנת להקצפה ולא 1/4 מיכל.
– במקום פתי בר אפשר לשים כל עוגייה שטוחה שאוהבים.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.

  • לשתף זה כיף

2 תגובות

  1. מיקי says:

    כמה גרם גבינה זה 4 כפות גדושות גבינה?

  2. טטי says:

    כמה זמן צריך להקציף לקבלת קצפת יציבה?
    הכנתי את העוגה והיא מאוד טעימה אבל לא יצאה גבוהה כמו שזה נראה בתמונה :-/

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend