פיצה כרובית

Posted on
פיצה כרובית

אני מודה, לא חלמתי שהפיצות האלה יצאו כל כך טעימות כמו שהן יצאו. כל כך טעימות שאכלתי אותן במשך 3 ימים גם כשהן היו טריות וחמות ישר מהתנור אבל גם יומיים אחר כך בטמפרטורת החדר.

יש משהו כל כך מספק בביס הזה, שדומה לפיצה בצורה מפתיעה כל כך, שלרגע שוכחים שבעצם מדובר בכרובית.

ואל תוותרו על שלב הציפוי בפירורי לחם והאפייה. זה הופך את הכרובית לקראנצ’ית מבחוץ ורכה מבפנים. עם קראסט משגע וגבינה נמסה מעל.

2 הערות חשובות
– אתם יכולים להכין את הכרובית גם כשניצלים ללא הרוטב והתוספות. שלמות.
– אפשר להוסיף מעל הגבינה תוספות שאוהבים כמו זיתים פרוסים, תירס, בצל סגול וכו. תתייחסו אל זה ממה כמו פיצה.

פיצה כרובית
פיצה כרובית

פיצה כרובית

מצרכים ל-8 פיצות בינוניות:
2 כרוביות יפות ומוצקות
1 כוס קמח (לא תצטרכו הכל)
2 ביצים L
1 כוס פירורי לחם או פנקו
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
100 גרם גבינת עמק מגורדת – תנובה
עלי בזיליקום – לא חובה

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור. משמנים את הנייר עם תרסיס שמן או בעזרת שמן זית ומברשת.
– חותכים את הכרוביות לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס”מ. שימו לב לחתוך בזהירות כדי שהכרובית לא תתפרק. אם היא קצת התפרקה אפשר לחבר את זה לפרוסה זה ידבק בהמשך. אם יש פרחים שלגמרי התפרקו מניחים בצד.
– שמים בצלחת אחת קמח, בשנייה ביצין ובשלישית פירורי לחם. תשתדלו שהצלחות תהיינה רחבות.
– מצפים את פרוסות הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם. הכי חשוב זה שלב הביצה כדי שהיא תתפס היטב.
– מניחים את שניצל הכרובית על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומתיזים מעל תרסיס שמן. אפשר גם לזלף שמן זית.
– אופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהפירורי לחם זהובים. זה יכול לקחת גם חצי שעה או שעה מאוד תלוי בטריות הכרובית ובגודל שלה. העיקר שהפירורים יהיו זהובים.
– מוציאים, מורחים מעל כל כרובית רוטב עגבניות בנדיבות ומפזרים מעל עמק בנדיבות.
– מחזירים לתנור ל-10 עד 15 דקות רק עד שהגבינה נמסה. מפזרים בזיליקום ומגישים.

פיצה כרובית
פיצה כרובית

הערות ושדרוגים
– מה עושים עם פרחי הכרובית? אפשר לצפות גם אותם בקמח, ביצה ופירורי לחם ולהכניס לתנור. תקבלו שניצלוני כרובית חלומיים! עוד אופציה זה להכין רוטב עגבניות או רוטב צהוב קלאסי ולהכניס את הכרוביות לבישול עד שהן רכות. אפשר גם להוסיף לרוטב פתיתים או בורגול. ואפשר כמובן לאכול ככה או לחתוך דק דק ולהוסיף לסלט או להכין פשטידה.
– במקום רוטב עגבניות אפשר למרוח פסטו.
– המתכון בשיתוף תנובה.

2 תגובות

  1. יפית says:

    היי. לא צריך לבשל/לשים במקום עם מלח לפני ולהוציא את כל הלכלוך מבפנים?

  2. גליה says:

    נראה מושלם ומעורר תאבון 🙂
    תודה רבה למתכונים שלך, שידרג את המטבח אצלנו.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend