פשטידת ברוקולי עם 2 כפות קמח וגבינות שיש בבית

Posted on
פשטידת ברוקולי

אני שרופה על קוטג’ אבל יש אצלי 2 מצבי צבירה איתו – או שאני אוכלת את כל הקופסה בפעם אחת או שאני אוכלת חצי ואת החצי השני שוכחת במקרר עד שעוד רגע נגמר התוקף. ככה יוצא שכמעט תמיד יש לי חצי קופסת קוטג’ ועוד קצת בולגרית ולצידם שמנת חמוצה שפתחתי ואין לי מה לעשות מה שנותר. כשאני מגלה שזה המצב אני מערבבת הכל ומכינה לחמניות או פשטידה.

אז הפעם החלטתי להכין מכל הגבינות שהיו, ביחד עם ברוקולי שהפשרתי יום קודם כדי להכין מוקפץ ובסוף לא הסתדר, פשטידה באמת באמת מעולה. ויותר ממה שחשוב כאן המתכון אני ממש רוצה להסביר את ההגיון כדי שתוכלו לשחק עם מה שיש לכם בבית ולא תרוצו לקנות מה שלי יש. החכמה פה היא לנצל מה שיש אצלכם במקרר ובמזווה.

פשטידת ברוקולי
מושלמת גם כמה ימים אחרי

אז כמה טיפים חשובים ותחליפים:
– צריך כאן 2 כוסות של גבינות לבנות. אפשר קוטג’, גבינה לבנה, ריקוטה, שמנת חמוצה, בולגרית, פטה, יוגורט, גבינת שמנת בכל אחוז שומן. מה שיש לכם בבית. העיקר שיהיו בערך 2 כוסות. חשוב – אם אתם משתמשים ביותר מ-100 גרם פטה או בולגרית תוותרו על המלח.
– במקום ברוקולי אפשר תירס, קוביות בטטה, זוקיני מגורד, כרובית קפואה מופשרת (או כרובית מבושלת) ועוד שלל ירקות ואפשר גם לשלב. בכמות של 2 כוסות – אפשר גם 3. אם יש לכם ירק כלשהו ואתם לא בטוחים אם הוא יעבוד כתבו לי באינסטגרם שם לרוב אני רואה את כל ההודעות.
– אפשר להשתמש כאן בכל גבינה קשה מגורדת כמו מוצרלה, צהובה, גאודה, צ’דר וכו. כל אחוז שומן יעבוד.
– במקום שיבולת שועל אפשר לשים עוד 2 כפות קמח או קמח עדשים.
– במקום קמח אפשר לשים עוד 2 כפות שיבולת שועל או קמח עדשים או להמיר לקמח כוסמין בהיר או מלא. קחו בחשבון שהחלפת הקמח תשנה את האווריריות של הפשטידה.
– אם התערובת יוצאת לכם נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח.
– לא קריטי בצל ו/או זיתים. אבל אם יש לכם תשימו.
– אם יש לכם בבית אבקת שום או שום גבישי אתם יכולים להוסיף לפשטידה 1/2 כפית.

ודבר אחרון – אני לא שמה שמן בפשטידה, בגדול לא צריך, אבל אם בא לכם שהיא תהיה יותר עשירה אפשר לשים 3-4 כפות שמן זית או חמאה מומסת.

פשטידת ברוקולי
נחתכת מעולה ממש כמו עוגה

פשטידת ברוקולי עם 2 כפות קמח וגבינות שיש בבית

מצרכים לתבנית בקוטר 30 (בערך 35 קוביות פשטידה):
3/4 שקית ברוקולי קפוא – מופשר מעט
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 צרור עירית או 4 ענפי בצל ירוק
15 זיתים מגולענים
1/2 קופסה קוטג’
1/2 קופסה גבינה לבנה
1/2 קופסה שמנת חמוצה
1/2 קופסה פטה/בולגרית
120 גרם מוצרלה מגורדת או צהובה מגורדת
3 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שיבולת שועל דקה – להכנה מהירה
2-3 כפות גדושות קמח תופח או קמח רגיל + כף אבקת אפייה

לעיטור מעל – לא חובה:
שומשום
מעט אורגנו מיובש

אופן הכנה:
– קוצצים גס את הברוקולי והזיתים. קוצצים דק דק את הבצל והעירית או הבצל הירוק. חשוב שהבצל יהיה קצוץ דק כדי שיספיק להתרכך.
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים פרט לשיבולת שועל ולקמח. מערבבים היטב.
– מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל (ואבקת אפייה במידה ומשתמשים בקמח רגיל ולא תופח) ומערבבים.
– מחממים תנור ל-185 מעלות.
– משמנים עם שמן זית תבנית בקוטר 30 ס”מ, אפשרי גם 26-28 היא פשוט תצא גבוהה יותר, ומעבירים פנימה את תערובת הפשטידה.
– מיישרים, מפזרים שומשום ואורגנו אם רוצים ואופים במשך 50 דקות או עד שהפשטידה זהובה מעל.
– מצננים מעט ורק אז חותכים.

פשטידת ברוקולי
פשטידת ברוקולי
  • לשתף זה כיף

10 תגובות

  1. קרן says:

    היי,
    האם אפשר להשתמש בברוקולי טרי?

    1. יעל says:

      כן, אבל לחלוט אותו מעט במים רותחים ולסנן. הירקות הקפואים חלוטים, כלומר חצי מבושלים.

  2. Tali says:

    אבקת אפיה – כף או כפית?

    1. אנה says:

      לכל מי שמכין את המתכונים בחו”ל, אפשר להוסיף כמויות בגרמים? קשה לדעת מה הכוונה ב”חצי קופסא” כי פה מוצרים אחרים בגדלים אחרים
      תודה

    2. מרווה says:

      מה עשית בסוף? כך או כפית?

  3. א says:

    יכול לעבוד עם קמח שקדים במקום קמח ושיבולת שועל?

  4. גילה says:

    היי יקרה,
    תודה על כל המתכונים הטובים ועל הנתינה שלך.
    רציתי לשאול האם אפשר להכין ולהקפיא מראש?
    תודה

  5. דנה says:

    יש דרך להוריד את הביצים מהמתכון?

  6. רונה says:

    היי, אפשר בלי השמנת חמוצה?
    שכחתי לקנות ומארחת בשבת והכל כבר סגור 🙁
    שבת שלום!

  7. רחל says:

    האם אפשר להכין יום קודם ןלהגיש למחרת את הפשטידה קרה?
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend