פשטידת מצות ופטריות

Posted on
פשטידת מצות ופטריות

המון פטריות מקורמלות עם טעם נפלא, גבינות נהדרות שאני דואגת שתמיד יהיו במקרר ומצות שסופחות את כל הנוזלים והטעמים והופכות רכות מבפנים וקצת קראנצ’יות מבחוץ. אחת הפשטידות הכי אהובות עלי בפסח.

ואגב, ממש כיף שהיא לא מתפרקת אז אפשר לחתוך אותה למשולשים או קוביות ולקחת לפיקניק או להגיש בארוחת ערב.

פה תוכלו לראות סרטון עם כל שלבי ההכנה ♥

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

פשטידת מצות ופטריות
תראו כמה יפה היא מבפנים
פשטידת מצות ופטריות
נהדרת גם יום ויומיים למחרת

פשטידת פטריות, גבינות ומצות לפסח

מצרכים (תבנית עגולה או מלבנית בגודל 22):
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו
1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
5 ביצים L
3/4 מיכל (185 מ”ל) שמנת לבישול 10% או 15% השף הלבן
100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
5-6 מצות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות וקוצצים דק את הכוסברה והעירית.
– פורסים את הפטריות לפרוסות.
– במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהן מתרככות – בערך 5-6 דקות. מצננים בצד.
– בינתיים טורפים בקטנה ביצים, כוסברה, עירית ושמנת לבישול. ממליחים ומפלפלים.
– מפוררים פנימה את המצות, בחתיכות קטנות, ומערבבים יחד עד שכל המצות נרטבות. ממתינים עד שהבצל והפטריות יתקררו ובינתיים מאפשרים למצות להתרכך. זה לוקח 10 דקות.
– מוסיפים לקערה עם הביצים והמצות את  הפטריות עם הבצל וגבינת מוצרלה ומערבבים.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ומניחים נייר אפייה בתחתית.
– שופכים פנימה את בלילת הפשטידה, מיישרים מעט ואופים במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.

פשטידת מצות ופטריות
פשטידת מצות ופטריות

הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על עשבי התיבול אם לא אוהבים.
– במקום פתיתי מוצרלה אפשר פתיתי גאודה או טריו או עמק מגורדת.
– אל תדלגו על השלב שבו המצות מתרככות בתוך הנוזלים, אחרת הן תצאנה פריכות בתוך הפשטידה וזה פחות כיף.
– במקום פטריות אפשר לשים קוביות בטטה (מטגנים עם הבצל עד ריכוך) או תירס או פלפלים קלויים. כל ירק שיעבוד בפשטידה רגילה יעבוד גם פה.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.

  • לשתף זה כיף

2 תגובות

  1. רותם ניסים says:

    נראה מעולה! במה אפשר להחליף את הביצים?

  2. ציפי says:

    פשטידה מעולה, גם לאחרי פסח.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend