קרקרים משיבולת שועל וגרעינים

Posted on
קרקרים ללא גלוטן

כל כך פשוטים להכנה וכל כך טעימים וקראנצ’יים. כל מה שצריך זה לערבב בקערה קוואקר, קמח עדשים, גרעינים ומים וזהו – מכאן לתנור. יתקבלו קרקרים נפלאים ממש, שנשמרים מצוין בקופסה סגורה גם שבועיים.

ויש עוד בונוס! קוואקר יצאו עם מארז מיוחד במהדורה מוגבלת, בשיתוף עם עיטופית, שבה תקבלו גם את אריזות הקוואקר וגם 2 עיטופיות שהן בעצם דרך מדהימה לשמור את הקופסאות ולהפוך אותן לכלי אחסון יפהפה. גם שומר על הסביבה, גם מהמם בבית וגם שימושי. איך זה עובד? הכי קל – בסיום השימוש של הקוואקר עוטפים את הפחית בעיטופית והרי לכם שימוש חדש.

קרקרים ללא גלוטן
קרקרים ללא גלוטן
קרקרים ללא גלוטן
תראו איזה יופי הפחית הופכת לכלי אחסון יפהפה

קרקרים משיבולת שועל וגרעינים

מצרכים:
1 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן*)
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שומשום רגיל או מלא
1/4 כוס שומשום שחור או קצח
1/3 כוס שקדים פרוסים
1/3 כוס גרעיני דלעת
3 כפות פרג שלם (לא טחון)
כף אבקת שום
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
500 מ”ל מים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-160 מעלות.
– מניחים בקערה את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב עם כף עד שכל הקמח נטמע בבלילה. אמורה לצאת לכם בלילה מימית – זה בסדר ככה זה אמור להיות.
– שופכים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים עד שכל הנייר מכוסה בבלילה. שימו לב שהכמות כאן מספיקה בול ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות אז אם זה לא מספיק לכם סימן שלא שיטחתם דק מספיק.
– אופים במשך 30 דקות והופכים את התבנית לצד השני.
– ממשיכים לאפות עוד 30 דקות או עד שהקרקר הענק זהוב ממש. שימו לב – אם לא שיטחתם בצורה אחידה מבחינת הגובה, יהיו חלקים שיהיו מוכנים מהר יותר וכאלה שצריך להשאיר עוד כמה דקות בתנור, אז תקפידו לבדוק  מה קורה וממש חשוב לאפות עד שהקרקר פריך לגמרי.
– מוציאים, מצננים מעט ושוברים בצורה חופשית לקרקרים. אם זה לא נשבר מהר ועם רעש של פריכות פשוט תחזירו לתנור לעוד כמה דקות.

קרקרים ללא גלוטן
קרקרים ללא גלוטן

הערות ושדרוגים
– אפשר להחליף כל אחד מהגרעינים בתוספת אחרת שאוהבים או להכפיל סוג אחד או יותר.
– לקרקרים מתובלים יותר מוסיפים 3/4 כפית צ’ילי גרוס או פלפל שחור גרוס.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף רוזמרין מיובש או טימין מיובש או כל עשב תיבול אחר מיובש שיש לכם.
– *שימו לב – לקוואקר יש גם גרסה של שיבולת שועל ללא גלוטן אז תקנו מה שהכי רלוונטי לכם. בכל מקרה יש אנשים צליאקים שרגישים גם לשיבולת שועל ללא גלוטן אז שימו לב לזה.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

22 תגובות

  1. Jade Michel says:

    אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח רגיל כלשהו?

    1. מירב says:

      מצטרפת לשאלה

    2. ענת says:

      כמובן

  2. ש. ל. says:

    גם אני שואלת לגבי הקמח.. האם אפשר משהו אחר ורגיל במקום?

  3. שיר says:

    מה הכוונה הופכים את התבנית?

  4. גלית says:

    האם אפשר להחליף לקמח כוסמת?

  5. עופר says:

    מה הכוונה להפוך את התבנית?

    1. עופר says:

      להחליף מקום של התבניות מי שלמעלה יורד למטה והפוך

  6. לימור says:

    בס”ד

    הי רחלי יקרה,

    נראה עוד מתכון נפלא שלך.
    האם הכוונה שהופכים לעוד 30 דק’ נוספות זה אומר
    שסה”כ הקרקרים מוכנים לאחר כשעה ?

  7. עידית says:

    הי רחלי,האם ניתן במקום הפרג להוסיף עוד מעט גרעינים כאלה או אחרים ? תודה 🙂

  8. אסתי says:

    הי,
    גם אמח שואלת לגבי הקמח, אפשר להחליף בקמח רגיל/כוסמין?

  9. חנית says:

    היי.
    גם אני מצפה לשאלות שנשאלו???
    !!

  10. חנית says:

    היי.
    גם אני מצפה לשאלות שנשאלו???
    !!היכן התשובות????

  11. מאי says:

    וואו איזה טעים יצא!! מתכון מעולה 😊תודה

  12. יעל says:

    גם אני לא הבנתי למה הכוונה בלהפוך את התבנית…

    1. נאוה says:

      אני חושבת שהכוונה היא לסובב את התבנית. היא לא ציינה שיד צורך להפוך את הקרקר לצד השני. אבל אולי אני טועה.

  13. רונית says:

    אני הפכתי את הפלטה של הקרקר הגדול למשטח עץ גדול)זה מתייבש בתנור ואין בעיה להפוך(. קלפתי את הדף אפיה,לפני שהחזרתי לתנור חתכתי לריבועים,תכלס שיהיה קרקר. החזרתי הפוך לתבנית שייבש את הצד השני. הם עדיין בתנור אבל גנבתי חתיכה יבשה ויצא ממש טעים. קרוטית תודה

  14. מור says:

    הקרקר מהמם!!מכינה כל שבוע בלי לפספס מיום שפרסת באינסטגרם את הסרטון שלו!הוא מושלם עם כל תוספת
    אני הורדתי מכמות המלח והשום כי אנחנו מנשנשים אותו עם קונפיטורה מדי פעם
    בקיצור מתכון מדוייק ומעולה!!

  15. שמיר מאשה says:

    מתכון נהדר, הקרקרים נפלאים, כבר הכנתי 5 פעמים, מה שהייתי מבקשת לדעת את כמות הקלוריות שבמתכון! האם יש צורך לצנזר את הצריכה? בתודה מראש.

  16. אחת says:

    שיבולת שועל היא תמיד בלי גלוטן. כשמוכרים עם הכיתוב ״בלי״ לוקחים עוד כסף… סתם לידיעה.

  17. סילבי says:

    מתכון מזעזע !!!
    60 דקות בסה”כ עבור כל תבנית – גרם לקרקרים להישרף !
    מתקבלת שיכבה דקה כמו נייר, שלא ניתנת לחיתוך ידני ולכן מתפוררת לפירורים דוחים !
    חבל על החומרים, על זמן ההכנה ועל שעת אפייה.
    הכל ניזרק לפח !

  18. אני says:

    מה הקטע לא לענות לאנשים?
    בלוג ככ יפה ומושקע..
    חבל על 0 ביחסי אנוש
    והתשובה שאת מקבלת הרבה הודעות לא ממש מנחמת
    את לא יותר עמוסה מבלוגרים אחרים שתמיד עונים גם אחרי מעט זמן

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend