3 סלטים מעולים ורוטב אחד שמתאים לכולם (וגם: טיפ גאוני)

Posted on

כשאני מתרגשת מדי, ורוצה להוציא את ההתרגשות הזאת החוצה ולספר מה משמח אותי, פתאום כל המילים נעלמות ואני מוצאת את עצמי כותבת שוב ושוב את אותה השורה.

תחושה כזאת שאין באמת דרך להסביר מה אני רוצה להגיד.

אז תרשו לי לנסות.

מאז שהתחילה הקורונה, וגם בלי קשר, אני מנסה להחזיר לתפריט שלי יותר סלטים וירקות טריים אבל איכשהו, חוץ ממלפפון פרוס לצד האוכל אני לא ממש מצליחה.

למה? בעיקר כי אין לי כח להכין כל יום סלט, ולקצוץ דק דק כמו שאני אוהבת, ואז לגלות שנשאר מלא סלט שלא אכלתי ומחר כבר אי אפשר לאכול כי הוא סמרטוטי.

אז אני מנסה להכין סלט קטן יותר, ומה קורה? יש לי במקרר חצי מלפפון, רבע עגבנייה ושליש כרובית שכבר התפרקה לפרחים ועושה בלאגן. כולם שאריות של הסלט הקטן שניסיתי להכין.

בקיצור, בשלב כלשהו נטשתי את הרעיון לאכול סלט שווה בערב.

אבל אז עליתי על רעיון. למה שלא אקדיש לסלטים שעה אחת ואכין כמה סלטים שווים, בלי רוטב שהופך אותם למושי, כדי שיהיה לי במקרר לפחות לכמה ימים? ואז כל מה שישאר זה להוסיף רוטב לכמות הסלט הקטנה שאני רוצה וזהו.

אהמהמה… לכו תכינו כל פעם רוטב והירקות לא נשמרים במקרר כמו שצריך.

בא לי לתלות את התמונה הזאת בסלון. אגב, יש פה גם המון סלט זה פשוט משתטח בשקית ואז לא תופס הרבה מקום

הו, אז מצאתי פתרון לכל הבלאגן – נכון שסיפרתי לכם שכל פעם כשיש לי פירות אני חותכת ושמה בשקיות במקפיא בשביל השייקים? אז דומה אבל בסלט.

אני מכינה מיקסים של סלטים שווים לפי הירקות שיש בבית, ואם למחרת יש ירק שנשאר (נגיד פתאום יש במקרר 1/2 כרובית מהתבשיל) אני קוצצת ומוסיפה גם אותה ואז מכניסה את כל המיקסים לשקיות של זיפלוק, הסופר איכותיות, ואוטמת עם הפס הנצמד למעלה (מומלץ להוציא את האויר בפנים). שימו לב אגב שהשקית עם הסגירה הכחולה היא להקפאה ועם הסגירה הורודה היא לאחסון והיא גם שומרת על הטריות של הירקות בפנים.

טוב, זה מעולה. גם 3 ימים אחר כך הסלט היה פריך וטרי

במקביל אני מכינה שקית אחת עם רוטב שמתאים לכולם וזהו. שומרים הכל במקרר וכל ערב אני מוציאה שקית סלט אחרת, מוציאה משם כמה שאני רוצה ומזלפת רוטב שיכול לחכות במקרר גם שבוע ויותר.

אה אה! מושלם.

מעבירים את כמות הסלט שרוצים לצלחת, מזלפים קצת רוטב וזהו

ורגע – מה לגבי הבונוס שזה נשמר אחד על השני במקרר ולא תופס מקום כמו בקופסאות? וזה שזה מעולה לשימוש חוזר אחרי ששוטפים את השקית. יו.

אז הנה, 3 מיקסים של סלטים מעולים ממש עם רוטב אחד לכולם. תודו שמדובר ביופי של פתרון 😊

סלט טאבולה כרובית עם הפתעות. מיליון טעמים ומרקמים בכל ביס

סלט טאבולה כרובית עם הפתעות

כמו טאבולה רק במקום בורגול יש כאן כרובית אליה מצטרפות הפתעות נוספות. שימו לב שממש חשוב לקצוץ הכל דק כדי שיהיה ביס כיפי.

מצרכים:
1 כרובית בינונית, שטופה היטב
2 מלפפונים קשים או 6 מיני מלפפונים
4 צנוניות
1/2 בצל סגול – לא חובה
1/4 צרור עלי נענע (ללא הגבעולים)
1/2 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עירית או בצל ירוק
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/3 כוס חצאי שקדים או פרוסות שקדים

אופן הכנה:
– מגרדים את פרחי הכרובית על החלק העבה בפומפייה הישר לתוך קערה גדולה. זה בסדר ואף מומלץ לגרד גם את הגזע שצמוד לפרחים.
– קוצצים את המלפפונים, הצנוניות והבצל לקוביות כמה שיותר קטנות. המטרה היא שכל הירקות יהיו בגודל של הכרובית כדי לייצר ביס כיפי שיש בו קצת מכל דבר ולא חתיכה גדולה מדי של בצל פתאום. מעבירים לקערה.
– קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים לסלט.
– במחבת חמה, ללא שמן, קולים את גרעיני החמנייה, החמוציות והשקדים עד הזהבה קלה ומוסיפים לסלט. מערבבים ומעבירים לשקית עד שרוצים להגיש.
– מוסיפים מהרוטב לפי הכמות שאוהבים (אני שמה בערך 1/3 כוס) ומגישים.

אחד הסלטים האהובים עלי ביותר – סלט טאבולה כרובית עם הפתעות

הערות ושדרוגים לסלט טאבולה כרובית
– אל תוותרו על הנענע, היא ממש מוסיפה פה טעם מרענן ומיוחד.
– אפשר להוסיף לסלט גם קוביות קטנות של תפוח (עדיף מהסוג החמצמץ).
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לסלט אפונה עדינה מבושלת במשך 10 דקות ומסוננת, גרגירי תירס או פולי אדממה ללא התרמיל.

סלט קולורבי עם תפוחים ושקדים – מתקתק וחמוץ מהתפוח ומרענן מהקולורבי

סלט קולורבי ותפוחים ירוקים עם שקדים קלויים

את הסלט הזה הכנתי לפני שבוע אצל המשפחה של אח שלי ממש במקרה. היה להם קולורבי, תפוחים ושקדים אז החלטתי לשלב בינהם ויצא פשוט חלום! גם מי שלא אוהב קולורבי, כמוני, יתאהב בסלט הזה.

מצרכים:
2 קולורבי, שטופים היטב
1 תפוח ירוק
1/4 צרור עלי נענע
חופן עלי שמיר – לא חובה
1/2 כוס שקדים פרוסים

אופם הכנה:
– קולפים את הקולורבי וחוצים ל-2. פורסים לפרוסות עבות, בערך בעובי של 1.5 ס”מ. ואותן פורסים לפרוסות דקות מאוד. מעבירים לקערה.
– חוזרים על הפעולה גם עם התפוח רק שהפעם דואגים להוציא את החלק הפנימי עם הגרעינים. המטרה היא לייצר מלבנים באותו גודל של הקולורבי ובעובי דק.
– קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים מזהיבים. מצננים מעט ומעבירים לקערה עם הקולורבי והתפוח.
– קוצצים גס את הנענע והשמיר (אפשר להוסיף גם עירית) ומוסיפים לסלט. מערבבים ומעבירים לשקית עד שרוצים להגיש.
– מוסיפים בערך 1/4 כוס מהרוטב ומערבבים היטב.

סלט קולורבי עם תפוחים ושקדים – גם מי שלא אוהבת קולורבי יתאהב בסלט הזה

הערות ושדרוגים לסלט קולורבי
– למי שאוהב שומר אפשר להוסיף גם 1/2 שומר חתוך לפרוסות ממש דקות כדי שלא ישתלט על הטעם.
– בסלט הזה אני אוהבת להוסיף אקסטרה מיץ לימון אז תרגישו חופשי להוסיף גם.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף גם חמוציות.

סלט כרוב וגזר עם גרעיני חמנייה – קראנצ’י, מרענן ומשביע מאוד

סלט כרוב וגזר עם גרעיני חמנייה

אחד הסלטים הכי קלאסיים, הכי טעימים והכי קלים להכנה. חותכים כרוב, מגרדים גזר וזהו. ואפשר להוסיף את הרוטב הקבוע שמתאים לכל סלט או להמיר במיונז עם פלפל שחור וקצת מהרוטב תפוזים ולימון.

מצרכים:
1/2 כרוב לבן
2 גזרים עם או בלי הקליפה
1/2 צרור עירית
1/2 כוס גרעיני חמנייה או צנוברים

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לחצי ופורסים לרצועות דקות.
– מגרדים את הגזרים על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לקערה עם הכרוב.
– קולים את גרעיני החמנייה על מחבת חמה, ללא שמן, עד הזהבה קלה ומצננים. מוסיפים לסלט.
– קוצצים דק דק את העירית ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב ומעבירים לשקית עד שרוצים להגיש.
– מזלפים 1/3 כוס מהרוטב ומגישים. את הסלט הזה אפשר לתבל ברוטב גם כמה שעות קודם והוא יצא אפילו מוצלח יותר ועדיין ישמור על פריכות.

אפשר לזלף את רוטב התפוזים או לערבב עם מיונז ופלפל שחור

הערות ושדרוגים לסלט כרוב וגזר
– אפשר להוסיף לסלט 2-3 כפות מיונז ויצא לכם סלט כרוב וגזר במיונז מושלם. רק אל תשכחו להוסיף גם פלפל שחור.
– ואפשר גם רצועות דקות של קישואים טריים. כן, לא צריך לבשל או לרכך אותם הם נהדרים ככה.
– רוצים לשדרג? אפשר לפזר על הסלט שומשום שחור ושומשום קלוי.

לא, הרוטב לא נשפך החוצה בזכות הסגירה ההרמטית

רוטב מושלם שמתאים לכל אחד מהסלטים

המתכון הקבוע שלי בבית לכל סלט. קצת מתקתק, קצת חמוץ, קצת מלוח ובעיקר מריח כמו הדרים.

מצרכים:
מיץ מתפוז שלם
מיץ מ-1/2 לימון (אפשר גם שלם)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות שמן זית
1/4 צרור עירית, קצוצה דק דק

אופן הכנה:
– מערבבים היטב את כל המצרכים ושומרים במקרר.
– מערבבים עם הסלט, לפי כמות הרוטב שאוהבים, לפני ההגשה. את סלט הכרוב והגזר אפשר לתבל ברוטב גם כמה שעות קודם לכן.

שקיות הפתעה

16 תגובות

  1. עדי says:

    היי, אפשר להמיר את הצילי המתוק במשהו אחר? תודה

    1. מירב says:

      מצטרפת לשאלה….

    2. מור says:

      גם אשמח לחלופה לצ’ילי מתוק (רכז רימונים, דבש?)

    3. רחלי קרוט says:

      המממ סילאן או מייפל ו’צת פלפל צ’ילי קצוץ דק

  2. יעל says:

    הי,
    אוהבת מאד את האתר שלך. הכנתי כבר כמה מתכונים שלך והיו מוצלחים מאד.
    הערה קטנה : זיפלוק זה מאד לא אקולוגי. לא הייתי מעודדת אנשים להשתמש בזה כשיש חלופות. הקפאה בקופסא אטומה לא יכולה להיות פיתרון?

    1. רחלי קרוט says:

      כמו שכתבתי, אני משתמשת בשקיות שוב ושוב ושוטפת אותן. זאת לא שקית חד פעמית. ובכל מקרה אי אפשר להקפיא סלט.

  3. חיה says:

    במידה ואין תפוז מה החלופה ?

  4. חגית says:

    יש היום מכונת ואקום ביתית לאחסון מזון בשקיות
    מאריך חיי מדף. קוראים לזה magic vac

  5. דבי says:

    בוקר אור!
    לסלט קולורבי -תפוחים אפשר לשים שמיר מיובש אם אין נענה? (יש נענה מיובש?)
    לרוטב גם אני אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום תפוז ולכמה זמן נשמר הרוטב?
    תודה ויום טוב!

  6. חלי says:

    את הכרובית לא מבשלים קודם ?

  7. ליאת says:

    הי רחלי מתוקה
    איזה חשק ושימחה עשית לי להכין ולשדרג את היקרות
    מקסימה תודה רבה
    ורצה לארגן לי סלטים לשבת כיפית
    ליאת

  8. הודיה says:

    היי כמה זמן הרוטב נשמר במקרר?

  9. שלומית says:

    הסלט כרובית יצא מושלםםם

  10. דניאל says:

    היי, ממש בא לי להכין את שלושת הסלטים. לכמה זמן זה הסלטים נשמרים בשקיות?

  11. ליהי says:

    הכנתי את סלט הכרוב!
    אחרי שחתכתי את הכרוב גיליתי שהגזרים שהיו לי במקרר עייפים – אז במקומם הוספתי פרחים קטנים של ברוקולי טרי. יצא אליפות! לא הכרתי כזה רוטב קודם לכן. מאוד טעים. תודה!

  12. טליה says:

    הקפאתי כרוב וגזר והנוזלים שבהם הפכו אותם לקפואים ורכרוכיים =/ איך נפטרת מהנוזלים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend