ריזוטו פולנטה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

מה קורה כש-2 מנות שאני אוהבת במיוחד נפגשות ביחד? חגיגה! אז קבלו – ריזוטו פולנטה. אורז רך ועשיר עם גרגירי תירס טרי, טחונים חלקית, כך שגם מקבלים את המתיקות והקרמיות של התירס וגם את הפציחות של הגרגירים.

ובכלל, אני חייבת להודות ששנים לא הכנתי בבית ריזוטו כי חשבתי שמדובר בעבודה קשה. במנה של מסעדות. בסיר שדורש עבודה נון סטופ. אבל האמת היא, שממש קל להכין ריזוטו בבית, בטח אם יש לכם ציר ירקות בבית (אבל גם מים יעשו את העבודה, רק צריך לתבל קצת יותר).

מי שעושה כאן את כל העבודה באמת זה האורז. הגרגר העגול שלו, שמכיל בתוכו עמילן, סופג את הנוזלים ומשחרר את העמילן שמסמיך את המנה והופך אותה לקרמית ועשירה ועדיין מעט נגיסה ולא סמרטוטית – שימו לב בתמונה שהאורז נפרד אחד מהשני ולא הופך למקשה אחת. לכם נשאר רק להוסיף את הטעמים שאתם אוהבים וזהו, קצת לערבב וזה מוכן.

שימו לב שמדובר הפעם בגרסה טבעונית וללא מוצרי חלב בגלל שרציתי לשדך אותה לארוחת החג. אם אתם רוצים את הגרסה החלבית אתם מוזמנים לקרוא את ההערות למטה.

השילוב בין תירס טרי ואורז לריזוטו פשוט מופלא. צילום: אפיק גבאי

ריזוטו פולנטה

מצרכים:
2 כוסות אורז ריזוטו סוגת
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
4 שיני שום, כתושות
1-2 ענפי סלרי
עלים מ-2 ענפי טימין
2 קלחי תירס טרי, עדיף מסוג גילי
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן
10 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח

אופן הכנה:
– חותכים את גרגירי התירס מהקלחים וטוחנים במעבד מזון. חשוב שישארו קצת גרגירי תירס גסים ולא לטחון עד הסוף.
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות מאוד.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים על אש נמוכה את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים אבל לא מזהיבים. מוסיפים את השום והטימין ומערבבים במשך דקה.
– מוסיפים אורז, מלח, פלפל ו-3 כוסות ציר ומערבבים עם כף עץ. מבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאורז שותה את רוב הנוזלים.
– מוסיפים עוד 3 כוסות ושוב מבשלים עד שאין כמעט נוזלים.
– מוסיפים את יתרת הנוזלים וממשיכים לבשל ולערבב.
– כשרוב הנוזלים נעלמים מוסיפים את התירס הטחון ומערבבים. מבשלים עד שהאורז רך. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט נוזלים.
– בשלב הזה אפשר לעצור ולהגיש או להוסיף קרם קוקוס/שמנת מתוקה ולבשל ביחד 2-3 דקות.

עשיר וקרמי בזכות האורז ופציח ומתקתק בזכות התירס. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– לגרסה חלבית ועשירה: מוסיפים 40 גרם חמאה בשלב חימום השמן ובסוף הבישול מוסיפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה, מבשלים עוד 2 דקות ואז מגישים עם המון גבינת פרמזן מגורדת מעל.
– המנה הזאת אוהבת מלח, בעיקר בגלל המתיקות של התירס, אז שימו לב לטעום ולהמליח כמה שאתם אוהבים.
– המתכון בשיתוף סוגת.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend