עוגת אורז עם בשר טחון וצנוברים

Posted on
עוגת אורז עם בשר טחון וצנוברים

אני כל כך אוהבת מקלובה שכל חודש אני ממציאה גרסה שמזכירה אותה. יש משהו כל כך נכון וחכם במנה הזאת – שילוב של אורז, ירקות ובשר/עוף (אפשר גם בלי) שביחד הופכים לארוחה מושלמת. הטעמים של הירקות והבשר נספגים באורז והופכים אותו לביס מושלם. רך רך והכי טעים שיש.

והפעם גם שילבתי בסיר הזה תפוחי אדמה זהובים, מהטובים שאכלתי, שנצרבו בשיטת הכנה פרסית וגם בשר טחון שנצרב קודם עם תבלינים והגיר את טעמיו לתוך האורז בזמן הבישול בסיר.

שימו לב שהאורז כאן, שבכלל מגיע מהמטבח האסיאתי, מתבשל בשיטה הפרסית – מבשלים אותו בהרבה מים כמו פסטה, מסננים ומעבירים לסיר ביחד עם הבשר ותפוחי האדמה. בעצם, את הבישול הסופי עושים האדים בסיר כך שהאורז יוצא סופר רך ומתמסר אבל גם אחד אחד.

עוגת אורז עם בשר טחון וצנוברים
מה קורה כשהמטבח האסיאתי פוגש את המטבח הערבי והפרסי. שילוב של אורז סושי, טעמים מזרח תיכוניים ושיטות בישול פרסיות

אגב, הבחירה להשתמש כאן באורז סושי/ארבוריו/עגול נובעת מכמה סיבות – קודם כל כי לאורז הזה יש יותר עמילן ולכן הוא מאפשר לעוגת אורז הזאת להיות יציבה ולעמוד וגם כי בבישול ארוך יותר, כמו במקרה הזה, האורז העגול לא מתייבש ונשאר רך ונעים. וחוץ מזה, זה האורז שאני באמת הכי אוהבת.

ועוד דבר קטן – תפוחי האדמה בתחתית הם בונוס בזכות הטעם שלהם אבל זאת לא הסיבה היחידה לשידוך שלהם פה. הם כאן כי הם חוצצים בין האורז לתחתית הסיר הרותחת ואז האורז לא נשרף בחלק התחתון כי תפוחי האדמה שומרים עליו. אני מזכירה לכם שהאורז מתבשל פה ללא מים ולכן זה מאוד חשוב.

זהו, לא מלאה אתכם בעוד מילים. שולחת אתכם להכין ומחכה בקוצר רוח לשמוע איך יצא לכם. ושימו לב להערות למטה.

עוגת אורז עם בשר טחון וצנוברים
שכבות של אורז מתובל ורך, בשר טחון ותפוחי אדמה זהובים וקריספיים

עוגת אורז עם בשר טחון וצנוברים

מצרכים:
5 כפות שמן
1 כפית בהרט
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים
1/2 כפית קינמון
2 תפוחי אדמה, קלופים
1 ו-1/2 כוסות אורז ארבוריו או אורז לסושי – סוגת
1 כפית מלח

לשכבת הבשר:
5 כפות שמן
400 גרם בשר טחון (או פרגיות טחונות)
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את האורז, 3 פעמים, עד שהמים שקופים. אם יש לכם זמן, מומלץ להשרות את האורז אחרי השטיפה בתוך מים במשך 30 דקות. בסיום מסננים את המים.
– מחממים הרבה מים בסיר בינוני וממליחים עם כפית מלח.
– מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כמו שמבשלים פסטה (עם הרבה מים) במשך 10 דקות. האורז לא צריך להיות מוכן ממש עד הסוף אבל כבר רך בשלב הזה. מסננים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לאורז ביחד עם בהרט, צנוברים, קינמון ומלח. מניחים בצד.
– מכינים את הבשר: בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומוסיפים בהרט, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך דקה.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד על אש גבוהה, תוך כדי מעיכה קלה כדי להפריד את הבשר, במשך 15 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים יותר בסיר. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.
– מרכיבים: בסיר סוטאז’ או סיר רגיל בקוטר 22 או 25 שמים 5 כפות שמן (מבלי להדליק את הגז).
– פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות די עבות בעובי 1 ס”מ ואפשר גם קצת יותר.
– ממליחים ומפלפלים את השמן בתוך הסיר ואם רוצים, אפשר לפזר ממש מעט כורכום בשביל הצבע. אבל ממש מעט. כמו הכמות שנכנסת לכם בין 2 אצבעות.
– מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר ומשתדלים שכל התחתית תהיה עם תפוחי אדמה. אם רוצים, אפשר ליצור גם 2 שכבות של תפוחי אדמה. שימו לב שהגז כבוי עדיין בשלב הזה.
– מניחים מעל תפוחי האדמה מחצית מהאורז המבושל ומעליו מניחים את הבשר המתובל.
– מכסים ביתרת האורז ומשתדלים לא הדק יותר מדי אלה רק לוודא שהשכבה באותו גובה.
– מכסים עם מכסה, אני אוהבת להוסיף בשלב הזה גם 1/2 כוס מים כדי שתפוחי האדמה יהיו רכים כמו חמאה אבל לא חובה, ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים 40-50 דקות נוספות. איך יודעים שזה מוכן? כשהאורז למעלה בסיר רך ונראה כמו קיפודים קטנים. אם האורז למעלה מוכן הוא יהיה מוכן גם בפנים.
– מניחים מגש גדול מגודל הסיר מעל הסיר, ללא המכסה, והופכים.

עוגת אורז עם בשר טחון וצנוברים
מנה חגיגית בלי המון מאמץ

הערות ושדרוגים
– במקום בשר טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות או בפרגיות חתוכות לרצועות וצרובות בדיוק כמו בשלבי הכנה פה.
– רוצים לטבען את המתכון? במקום בשר/עוף צורבים במחבת פרחי כרובית או מטגנים קוביות חצילים ושמים אותם במקום הבשר בשכבה בסיר. מבחינת תיבול שלהם, בדיוק אותו דבר לפי המתכון.
– רוצים להוסיף ירק למתכון? אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול לאורז כמו עירית קצוצה, נענע קצוצה, כוסברה קצוצה או בצל ירוק פרוס דק. ככל שיש יותר ירק זה יותר טעים. אופציה נוספת היא לגרז לתוך האורז, כשאתם מערבבים אותו בקערה עם התבלינים, 1-2 גזרים על החלק העבה בפומפייה ואפשר גם קישוא.
– העוגת אורז הזאת מאוד סלחנית ומקבלת באהבה תוספות. נסו להוסיף שכבה של פרחי כרובית צלויים למשל או רצועות עבות של גזר שצורבים קצת במחבת ואז מעבירים לסיר.
– ניתן להשתמש כאן באורז ארבוריו, אורז לסושי או אורז עגול ואל תדלגו על שלב השטיפה של האורז.
– המתכון בשיתוף סוגת.

11 תגובות

  1. הילה says:

    הי רחלי נראה מעולה!
    האם אפשר להשתמש באורז יסמין? ואיך זה יעבור חימום על פלטה?

  2. ג׳ודי גנץ says:

    נשמע נהדר! עם מה ממליצה להחליף את הבהרט שאני פחות אוהבת?

    1. מיכל says:

      אשמח גם לתשובה בעניין

  3. לימור says:

    הי, נראה מעולה…מצטרפת לשאלה…האם ניתן יהיה לחמם על הפלטה? זה עובר? או שעלול להתקלקל מהחום הנמוך?

  4. יונית says:

    וואוו, נראה מתכון פצצה!! חייבת להכין לשבת

  5. Avital Tekel says:

    אפשר לשים על פלטה ורק אז להפוך ? ממש לפני הגשה ? או הופכים אחרי בישול ?

  6. רות צקרוב says:

    מתי הופכים את עוגת האורז לאחר כיבוי הגז?

  7. מירב says:

    נראה מעולה! האם אפשר להכין בסיר נירוסטה? תודה

  8. לימי says:

    האם אפשר להשתמש באורז עגול מלא?

  9. יעל says:

    תודה על המתכון המצוין. – 5 כפות שמן לסיר ועוד 5 כפות לבשר יצא ממש שוחה בשמן. הורדתי ל 3 כפות לכל אחד ויצא אחלה. עוד נקודה קטנה- ברכיבים לבשר כתוב 5 כפות שמן, אך בטקסט כתוב שמן זית. מה הכוונה?

  10. יעל says:

    שעושים את האורז מבשלים כמו אורז עם כמות מים של פסטה?? מכסים את הסיר??

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend