שברי שוקולד במילוי מרציפן – ללא סוכר ומ-3 מצרכים!

Posted on
שברי שוקולד במילוי מרציפן – ללא סוכר ומ-3 מצרכים!

טבלת שוקולד ענקית, שמכינים בלי תבנית מיוחדת, במילוי מרציפן ביתי. קשה אפילו לתאר כמה זה טעים וכמה מרשים וקל להכנה. ואם תשתמשו באבקת סוכר ושוקולד של סוויטאנגו גם לא יהיה בזה סוכר.

שימו לב: התוספת הקטנה של הנוזלים חשובה והטעם שלה, למרות שיש ממש מעט נוזלים, משפיע על טעמו של המרציפן. אם תשימו מים יתקבל טעם יותר של מרציפן שקדים קלאסי ואם תשימו תפוזים או לימון יתקבל מרציפן בניחוח הדרי. לשיקולכם.

לאינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו טעים שם.

אל תפספסו: עיגולי בראוניז שוקולד ללא אפייה וללא סוכר

שברי שוקולד במילוי מרציפן – ללא סוכר ומ-3 מצרכים!
שברי שוקולד במילוי מרציפן – ללא סוכר ומ-3 מצרכים!

שברי שוקולד במילוי מרציפן – ללא סוכר ומ-3 מצרכים!

מצרכים:
1 כוס אבקת/קמח שקדים
4 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
4 כפות מים או מיץ לימון או מיץ תפוזים
250 גרם שוקולד צ’יפס מריר סוויטאנגו

אופן הכנה:
– במעבד מזון שמים קמח שקדים, אבקת סוכר ומיץ לימון/תפוזים וטוחנים בפולסים עד שנוצר מעין בצק דביק – אם צריך אפשר להוסיף עוד כף מים. בזה הרגע הכנתם מרציפן. ואם אין לכם מעבד מזון או בלנדר? תערבבו הכל עם כף. יצא טיפל’ה גרגירי אבל עדיין מאוד מאוד טעים.
– ממיסים את השוקולד במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– שופכים מחצית מהשוקולד על תבנית עם נייר אפייה ומיישרים לשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
– מניחים מעל את בצק המרציפן ומשטחים לשכבה אחידה בגודל של השוקולד. מחזירים למקפיא ל-10 דקות.
– מוזגים מעל המרציפן את יתרת השוקולד ומיישרים.
– מעבירים למקרר עד להתייצבות. חותכים ושומרים במקרר.

 

  • לשתף זה כיף

12 תגובות

  1. אוסנת says:

    תודה על רעיון של מתכון נפלא. אם רוצים סוכר , כמה גרם צריך לשים ? וכמה גרם זה כוס אבקת שקדים?
    תודה על הכל
    וחג שמח!

    1. אוסנת says:

      ולאיזה גודל תבנית זה מיועד

  2. zelda says:

    שלום ותודה רבה
    איזה גודל של תבנית?

  3. מוריאל says:

    שאלה…. אבקת סוכר.. זה לא סוכר?

    1. לי says:

      אבקת סוכר של סוויטנגו מכילה אריתרתול וסטיביול ואינה מעלה סוכר בדם כמו ממתיקים אחרים.

  4. לי says:

    האם כדאי להוסיף תמצית שקדים לטעם מרציפן חזק יותר?

  5. לי says:

    ואני שמחה מאוד על שיתוף הפעולה עם סוויטנגו! ניסיתי “לקטגן” לא מעט מתכונים שלך. תודה

  6. לורה says:

    הגיוני לשלב תפוזים ולימון? ♡

  7. חגית says:

    היי
    שאלה קטנה,
    אם אני רוצה לעשות עם אבקת סוכר רגילה?
    ועם שוקולד ציפס רגיל,
    בקיצור אין לי כאן סוויטאנגו באזור…
    ילך טוב?
    והכל אותם כמויות?
    תודההה

  8. בוקי says:

    אני מניח שבכוונת קרוטית שהתוצא תהיה כפי שנראית בתמונות , ואם כן , מאד רצוי לדייק במידע. מהו גודל התבנית בה השתמשת ? הכמויות המצוינות מספיקות רק לתבנית קטנה במיוחד. תודה רבה

  9. קספר says:

    חבל על המאמץ של השאלות – הבלוג הזה נטוש, הגברת לא טורחת לענות, לקרוא ולעזור, רק מפרסמת על אוטומט ובורחת.
    בכל פוסט מיליון שאלות, אף פעם אין תשובות, הגולשים עונים לעצמם או נשארים עם התהיות ללא מענה.
    רוצים מתכון שבו יש מענה מבעל/ת המתכון? עדיף שתעברו לאתר אחר, לא חסרים אתרים בארץ או בחו”ל שבהם מחבר המתכון גם עונה על שאלות.
    תראו את האתרים של פיית העוגיות או עוגיונט וכו’, כמה נעים שבעלות האתרים טורחות לקחת אחריות על העסק (האתר) ולענות על כל שאלה, לתחזק את הקהל – זאת על אף שיש להן גם עיסוקים אחרים.
    בסופו של דבר, האתר/בלוג הוא העסק של אותו אדם, בזכות הקהל יש לו קריירה, אז לא ברור מדוע הגבאת פה אף פעם לא עונה על שאלות.
    מדי פעם יש פוסט שבו היא מפציעה ועונה חצי תשובה לא אינפורמטיבית ואז שוב נעלמת.
    בקיצור, מפה לא תגיע הישועה ולא יתקבלו תשובות – בשלב הזה, אפשר לסגור את האופציה לכתוב שאלה בבלוג, היות ובמילא אף פעם אין מענה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend