לביבות ברוקולי שמכינים וזוללים בצ’יק

Posted on

תקראו להן קציצות, לביבות, שלוליות, מאפים, כך או כך מדובר באחד המתכונים הכי מהירים ביחס לתוצאה וגם הכי טעימים.

כל מה שצריך זה לגרד את הירקות, לערבב עם קצת קמח וביצים, וקדימה למחבת (או לתנור). ואגב, ילדים יתאהבו בלביבות האלה בשנייה, בעיקר אם תניחו ליד גביע שמנת חמוצה.

טוב נו, להוציא ילדים שלא אוהבים דברים ירוקים בצלחת שלהם 🙂

מאחלת לכם חג חנוכה שמח וטעים, ואל תשכחו להגיש סלט ירקות לצד הלביבות, בכל זאת עוד רגע יגיעו גם הסופגניות.

טעימות גם קרות וגם חמות
טעימות גם קרות וגם חמות

לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

מצרכים:
2 ביצים
2 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף אדומים אבל כל סוג יעבוד
1 בצל קטן, קלוף
1 ראש ברוקולי בינוני, ללא הגזע
1/2 צרור עירית – לא חובה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3-4 שיני שום, קלופות
4 כפות קמח תופח או קמח רגיל + כפית שטוחה אבקת אפייה

אופן הכנה:
– מגרדים את תפוחי האדמה, אפשר עם הקליפה אם היא יפה, על החלק הדק בפומפייה ומגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה.
– כותשים דק את השום. אפשר בכותש שום או בחלק הדק של הפומפייה שגם ככה לכלכתם.
– קוצצים את ראש הברוקולי דק. כמה דק? כמה שיותר. שימו לב שהברוקולי נכנס ללביבות כשהוא טרי אז הקפידו לקצוץ דק כדי שיספיק להתרכך.
– קוצצים את העירית לטבעות דקות.
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב.
– מחממים שמן במחבת. גובה השמן צריך להיות כמו שמטגנים קציצות, שזה בערך 1/2 ס”מ.
– מניחים תלוליות מהתערובת ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים.
– ואם רוצים לאפות? מוסיפים לתערובת 1/2 כוס פירורי לחם/פנקו, מעבירים למקרר להתייצבות (בערך חצי שעה) ואז מניחים תלוליות מהתערובת על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה.

מטבל שמנת, שום ועירית

מצרכים:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 שיני שום, כתושות דק
1/2 צרור עירית, קצוצה לטבעות דקות
1 כף מיץ לימון
מעט מלח ופלפל

אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים עם הלביבות.

אני הכנתי אותן די גדולות, אבל אפשר כמובן להכין גם בגרסה מוקטנת יותר
אני הכנתי אותן די גדולות, אבל אפשר כמובן להכין גם בגרסה מוקטנת יותר

הערות ושדרוגים
– במקום תפוחי אדמה אפשר להשתמש בבטטות.
– למי שאוהב, אפשר להוסיף גם גזר אחד מגורד דק.
– אין כאן הרבה מלח כי במקרה הזה אני אוהבת להמליח אחר כך, וגם ככה טובלים אותן במטבל שיש לו לא מעט טעמים.
– נשארו לכם לביבות? אפשר לשמור אותם במקרר בקופסה או שקית של סנדביצ’ים ולחמם כמה דקות בטוסטר אובן/תנור לפני שרוצים לאכול.

31 תגובות

  1. לירון says:

    נשמע טעים 🙂 אפשר גם עם ברוקולי קפוא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, רק חשוב להפשיר אותו קודם ולהפטר מהנוזלים שנמסו מהקרח.

  2. אנה says:

    נראה כמו מתכון נהדר ובריא (בגרסה האפויה) להכין לארוחת חג שאנחנו מוזמנים אליה, תודה!
    כמה לביבות יוצאות לפי המתכון? שאדע אם להכפיל כמויות 😉

    תודה, אנה

    1. רחלי קרוט says:

      בין 10-15 תלוי בגודל הלביבות שתכיני 🙂

      חג שמח!

  3. קובי says:

    כמה קציצוץ/מנות בערך?

    1. רחלי קרוט says:

      10-15 יחסית גדולות

  4. אהובה says:

    איך ניתן לטבען אותן?

    1. רחלי קרוט says:

      להמיר ב-2 (אפשר גם 3) כפות טחינה גולמית

  5. רוני says:

    האם אפשרי לוותר על הקמח?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר אבל אז צריך לסחוט את כל הירקות (תפוחי אדמה מגורדים, בצל מגורד וברוקולי) היטב כדי שלא יהיו נוזלים. ואפשר גם להמיר בקמח עדשים או בכף קורנפלור

  6. יפית דהאן says:

    ניתן להכין במולטי קייק?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניסיתי אבל מרגיש לי שלגמרי אפשרי

  7. דפנה says:

    נשמע מעולה! נראה לך שיתאים גם עם תרד במקום או בנוסף לברוקולי?
    חג שמח!

  8. תמר says:

    פעם שניה שמכינה אותן, רק עם כרובית סנפרוסט, גם הלביבות גזר נטרפו אתמול….

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף!

  9. ענת says:

    בוקר שפתאום התפנה וברוקולי במקרר והדבר המופלא הזה מונח על הצלחת!! איזה מתכון מעולה כבר זללתי חצי (ששש אל תגלי ) תודה רבה!

  10. רינה says:

    האם ניתן להוסיף גבינה צהובה?

  11. טל says:

    הי, איך את מנקה את הברוקולי ?

  12. בתאל says:

    אני עושה את המתכונים שלך וכל מה שהכנתי עד כה היה מדהים! אבל הפעם הכנתי את הלביבות האלו ולצערי יצא ממש לא מוצלח…. עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי חסר טעם ומנופח מדיי בגלל האבקת אפיה…

    1. רחלי קרוט says:

      השתמשת באבקת אפייה בנפרד או בקמח תופח?

  13. שרה says:

    אפשר עם קמח כוסמין?

  14. מור says:

    מתכון מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת!

  15. נטע says:

    הי,
    על איזה מצב לכוון את התנור כך שהלביבות תצאנה מזוהבות, טורבו?
    תודה.

  16. רחל says:

    היי,
    האם ניתן לקצוץ את הירקות במעבד מזון במקום לגרד כל אחד מהם בנפרד?

  17. יהלי says:

    אפשר להמיר את הקמח בקמח חומוס/אורז/או סתם קמח ללא גלוטן? יש לי בן צליאקי שישמח לאכול גם.

  18. בתיה says:

    יצא ממש מעולה! עפנו על זה! והשמנת חמוצה מקפיצה את זה כל כך!
    גירדתי הכול על החלק העבה של הפומפיה (נינג’ה) כולל הברוקולי והחלפתי קמח רגיל בקמח כוסמין (6 כפות במקום 4 אבל אולי בגלל שהברוקולי היה גדול) ופשוט יאמי

  19. רונה ש. says:

    אפשר קישוא או גזר במקום התפו”א ?(בגלל אלרגיה)

  20. רחל says:

    אם משתמשים בברוקולי קפוא- מה הכמות?
    תודה רבה

    1. רחל says:

      זא כמה גרם ברוקולי צריך לשים?

  21. דנה says:

    זה באמת טעים מדי!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend