עוגת רוגלך במילוי שוקולד ונוטלה

Posted on
עוגת רוגלך
ככה היא נראתה כשצילמתי אותה בלילה לפני האפייה

כשהעלתי את התמונה של העוגה הזאת בפעם הראשונה לאינסטגרם, עם תמונה גרועה שצילמתי בלילה, לא חשבתי שהיא תקבל כל כך הרבה אהבה וכל כך הרבה דרישות למתכון. גם כי התמונה הציגה את העוגה לפני האפייה וגם כי התאורה הייתה באמת נוראית. אבל מסתבר שטעיתי.

כמות ההודעות, התגובות והבקשות למתכון היו באמת יוצאות דופן אז החלטתי השבוע להפגש עם הפייה הכי אהובה עלי ברשת – ענבל לביא מהבלוג "פיית העוגיות" ולהכין ביחד איתה שוב את העוגה שלא הספקתי לצלם כמו שצריך. הבוקר הזה, מעבר להיותו כייפי וקסום במיוחד גם הניב עוד 2 מתכונים שהכינה ענבל, אחד למאפי גבינה ותותים מעולים ממש שמזכירים בטעם גביניות משודרגות ואחד ללחמניות באונטי סופר מיוחדות עם בצק רך כמו ענן ומילוי שמשלב בתוכו קוקוס ושוקולד – בקיצור חגיגה.

את המתכונים של ענבל תוכלו למצוא ממש בקרוב בבלוג שלה (מבטיחה לעדכן בלינק ספציפי ברגע שיעלה).

ובחזרה לעוגת רוגלך – העוגה הזאת נולדה לפני כמה שבועות כשהתארחתי אצל חברה וביחד הכנו רוגלך שמנמנים. כחלק משלבי ההכנה התבקשנו לרדד את הבצק כשבתוכו שכבת שוקולד כך שנוצר בעצם בצק משויש עם שכבות דקיקות של שוקולד שהתחבאו בפנים (הקרדיט לקיפול הבצק עם השוקולד נתון לאורי שפט מספרו Breaking BREAD). משם המשכנו לחיתוך הבצק למשולשים וגלגול לצורת רוגלך אבל רגע לפני החיתוך קלטתי שהבצק כל כך יפה שקצת חבל לחתוך אותו ולמה בעצם לא למלא אותו (שוב!) בנוטלה ולהפוך אותו לקראנץ' מושחת ממש?

מפה לשם, כמה ימים אחר כך, כשהייתי כבר בבית, ניסיתי לבדוק אם הרעיון יעבוד וראו זה פלא – הוא עבד. מה זה עבד, עבר את המבחן בהצטיינות יתרה.

לא היה מישהו שטעם את העוגה הזאת בימים שלאחר מכן (העוגות נחתכו לפרוסות וחולקו לכל מי שפגשתי באותו שבוע) שלא התלהב ודרש את המתכון. אז הנה הוא לפניכם.

השתדלתי מאוד לנסות ולהסביר בצורה פשוטה את שלבי ההכנה, כולל תמונות של שלבי ההכנה, אבל אם בכל זאת קצת הסתבכם אתם ממש מוזמנים לכתוב לי בתגובות ואשמח להסביר ולהבהיר.

ועכשיו, קדימה ללוש בצק ולהכין עוגה. ולא לשכוח לספר לי איך יצא!

%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d
מרדדים, ממלאים, מקפלים ושוב מרדדים וממלאים. שוקולד זה החיים!

עוגת רוגלך

עוגת רוגלך שוקולד מושחתת במיוחד

מצרכים לבצק ( ל-4 עוגות בינוניות בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
צנצנת נוטלה קטנה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ"ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה וחצי-שעתיים או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב שיהיה דק. מורחים על הבצק 1/2 מכמות המילוי (בלי הנוטלה). שימו לב למרוח את המילוי על כל הבצק (תמונה מספר 2).
– מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל על החלק שכרגע הנחתם באמצע. כמו מעטפה. מקפלים את החלק העליון והתחתון כלפי פנים כדי שהמילוי לא יברח מהצדדים הפתוחים (תמונה מספר 3). מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב בשלב הזה לקמח היטב את הבצק כדי שהוא לא ידבק למערוך ויקרע. אמור לצאת לכם בצק במראה משויש כי השוקולד מציץ מבעד לבצק (תמונה מספר 4).
– מורחים את הבצק בשכבה דקה של נוטלה ומגלגלים לרולדה הדוקה (תמונות 5 ו-6)
– מחלקים את הרולדה ל-2 לפי אורך תבנית האינגליש קייק שלכם (תמונה מספר 7).
– חותכים את הרולדות באמצע (לאורך) עם סכין חדה כך שניתן יהיה לראות את השכבות שנוצרו (תמונה מספר 8) ויוצרים מכל 2 חצאים פתוחים כאלה צורת בורג – (מלפפים כל רצועה סביב השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה). יווצרו לכם 2 עוגות.
– מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות (העוגות לא תופחות מאוד וזה בסדר). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק כך שבסוף יצאו לכם 4 עוגות סה"כ.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את העוגות אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות שחומות.
– סירופ סוכר: בזמן שהעוגות בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להן להתקרר לפני שזוללים – לא לחתוך לפני שהן מתקררות אחרת הן תצאנה במרקם של בצק.

עוגת רוגלך
שכבות של אהבה מתוקה

הערות חשובות

  • חשוב להשקות את העוגות בהרבה סירופ מיד כשהן יוצאות מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
  • מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
  • ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לעוגה שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה.
  • ואפשר גם שבלולי רוגלך! פשוט חותכים את הרולדה המגולגלת לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים במנז'טים. שאר האפייה כרגיל.

גולשים מכינים

 

92 תגובות

  1. רוית בן חיים says:

    נראה מדהים. מכינה בשבת.

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת. ספרי איך יצא 🙂

      1. סי says:

        מה אפשר במקום למילוי 150 גרם חמאה משהו אחר?

        1. רחלי קרוט says:

          במקום חמאה? אפשר שמן קוקוס, מחמאה או שמן.

  2. עדי says:

    כתבתי כבר פעמיים ומשום מה זה לא עולה..
    עוגה מושלמת בצק נעים ונוח לעבודה.. בקיצור מעולללה?

    1. עדי says:

      בלי סימן שאלה!😃
      מכינה השבוע שוב..

      1. רחלי קרוט says:

        ממש כיף לשמוע. ומחכה לתמונה 🙂

  3. לירי says:

    וואיייי נהדר. כיף שפה אפשר לראות שלבי הכנה ומתכון מפורט. לזה הכי חיכיתי ממך תמיד ( ואצלך זה קורה יום יום 😉 ) למתכון מפורט.

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת <3 וספרי איך יצא אם את מכינה 🙂

      1. סי says:

        אפשר לעבוד עם הבצק מיד או יש צורך לשים במקרר

        1. רחלי קרוט says:

          בכל מקרה צריך להתפיח אותו, או בחוץ או במקרר ומיד אחר כך אפשר לעבוד איתו.
          עכשיו כשקר הוא יהיה נהדר לעבודה גם אחרי תפיחה בחוץ, בקיץ עדיף להתפיח במקרר.

    2. ברכה says:

      מה אםשר לשים במקום שמנת חמוצה (אלגרי לחלב ברמה מסכנת חיים)??

      1. רחלי קרוט says:

        קרם קוקוס יעבוד נהדר.
        ובמקום חמאה אפשר שמן קוקוס או מרגרינה או מחמאה

  4. פנינה כהן says:

    בכותרת – כתוב 4 עוגות…..
    במתכון – נראה שמספיק ל-2 עוגות….
    אז מה נכון ??
    בכל מקרה, נראה טעים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      המתכון מספיק ל-4 עוגות בתבנית אינגליש קייק. אני אחדד את ההסבר באופן ההכנה כדי שיהיה יותר ברור.
      ותודה 🙂

  5. תמי says:

    בד"כ במתכונים כתוב שהסירופ צריך להיות קר והעוגה חמה, או להיפך, אבל לא שניהם חמים, כדי שהסירופ יספג. למה פה חשוב הסירופ יהיה רותח על עוגה חמה מהתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      ברגע ששניהם חמים הספיגה טובה יותר, אם המאפה כבר קר ומרטיבים אותו הוא הופך להיות סמרטוטי ולח מדי ואני פחות אוהבת את זה. כשהמאפה עוד חם ושמים עליו סירופ, הבצק סופג את הנוזלים וממשיך לאפות כי הטמפרטורה עוד גבוהה ואז הסיכוי שהוא יהיה סמרטוטי יותר נמוך.

      עניין של העדפה אישית ורלוונטיות למתכון, לפעמים בעוגות בחושות למשל, כשמשקים אותן בסירופ אחרי שהן קרות, דווקא כיף שהעוגה נשארת עם שבילים של נוזל, כי הוא לא לגמרי נספג, פה זה פחות מומלץ.

      אז סירופ חם על עוגה חם 🙂

      1. תמי says:

        או קיי אני חייבת לנסות! תודה

  6. חן שוקרון says:

    נראה מדהים!!
    תתחדשי על הבלוג החדש, הגיע הזמן שלמטעמים שלך יהיה בית חם. הרבה הצלחה (בטוחה שתצליחי!!)

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה מוכשרת!

  7. אלמוג says:

    יש אופציה לפרווה במתכון? 😞

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס (זה נמכר בצנצנות ומגיע במצב נוזלי אם חם או מוצק אם קר) או במחמאה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס. במקום נוטלה אפשר להשתמש בשוקולד השחר פרווה.
      יצא סבבה לגמרי 🙂

  8. משי says:

    היי, יש אפשרות להכין את הבצק המגולגל עם השוקולד אבל לא לאפות אותו באותו היום, אלא כמה ימים אחכ?
    תודה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, הבצק ימשיך לתפוח גם אם הוא יהיה במקרר.
      אבל העוגה המוכנה נשמרת רכה לגמרי גם כמה ימים, אפילו שבוע, בלי שום בעיה. בגלל כמות השוקולד והסירופ היא נשארת רכה הרבה זמן.

  9. רותי says:

    היי רחלי.
    נראה מדהים. אחכה לסופש.
    בכל אופן עפ״י ההסבר אני מבינה שמחלקים את כל הבצק לשתיים ואז מחצי מלבן יוצאת עוגה אחת(ע״י חיתוך הרולדה לאורך באמצע ואז לבורג משתי הרולדות ) וכך גם עם החצי השני של הבצק.
    אז אני מבינה שיש שתי עוגות ..ולא ארבע
    תתקני אותי אם יש לי בעיה בהבנת הנקרא:))

    1. רחלי קרוט says:

      מחלקים את הבצק ל-2 ומכל בצק כזה מכינים 2 עוגות. זה אומר שיוצאות 4 עוגות סה"כ.
      מחלקים בעצם את הרולדה הארוכה ל-2 ואת ה-2 האלה חותכים לאורך כדי לפתוח אותם באמצע כמו בתמונה. ואז נוצרים בעצם 4 חלקים. מכל 2 יוצרים עוגה אחת.

      ואז נשאר עוד חצי בצק שאיתו עושים בדיוק אותו דבר.

      מקווה שעכשיו זה מובן יותר 🙂

      1. רותי says:

        עכשיו זה מובן לי יותר.
        תודה על התגובה המהירה.
        מקסים😍

  10. ורד says:

    הכנתי ויצא מושלם !!!!
    תודה לך 🙏

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3 תודה שחזרת לעדכן.

  11. רבקי says:

    אני חייבת לשאול:
    1.מבצק שמרים שאני מכינה יוצא לי 4 פסים של אינגלישקייק ארוך מקילו קמח.
    מהמתכון שלך זה כפול?
    הפסים גבוהים?כאילו,עוברים את גובה התבנית?
    2.חייבים למלא בעוד שכבת שוקולד או שאפשר אחרי הקיפול לגלגל לרולדה?

    1. רחלי קרוט says:

      ברוב העוגות אין הרבה מילוי כמו פה, והמילוי תופס מקום ולכן יוצא קצת יותר, ובכל מקרה אני משתמשת בתבניות אינגליש קייק בינוניות ולא ארוכות כמו שכתבת. ולא, הן לא עוברות את גובה התבנית, העוגה הזאת יחסית יותר נמוכה כי היא נורא עשירה ואם היא תהיה גם גבוהה זה יהיה קצת מוגזם. לכן זה מספיק ליותר עוגות.

      אפשר בהחלט אחרי הקיפול עם השוקולד לגלגל לרולדה. יוצא טיפה פחות מושחת אבל עדיין מאוד טעים.

  12. אביטל says:

    ראיתי את התמונות והייתי צריכה להיאחז במשהו כדי לא ליפול, כי וואו.
    לגמרי הולכת להכין את זה לסוף השבוע. יש לך טיפ מקדים איך להימנע מקריעה של הבצק אחרי שהוא נמרח בכל הטוב הזה? אני אף פעם לא בטוחה אם זה קשור לכובד של הממרח או שזה קשור באלסטיות של הבצק.
    תודה רבה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף, ספרי איך יצא 🙂
      זה קשור גם וגם. הממרח של הקקאו נמרח מעולה כי הוא די רך, למרות שעכשיו כשכל כך קר החמאה בו מתקשה די מהר, אבל עדיין הוא מאוד נוח למריחה. בלי קשר, בגלל זה אני גם ממליצה להתפיח במקרר כי אז הבצק יציב יותר ולא נקרע בקלות.
      כשמורחים את הנוטלה פשוט צריך להיות טיפה יותר זהירים אם כי כרגע, בגלל שמאוד קר, הבצק לא יתחמם יותר מדי ויתרכך אז הוא גם לא יקרע וישאר יציב. בקיץ, מומלץ טיפה לרכך את הנוטלה במיקרו במיקרו שלא תמשוך איתה את הבצק.

  13. רותי says:

    הכנתי לשבת ויצא מושלםםם
    היא מיד נכנסה אצלי למועדפים!!!!
    המון תודה שעשית לנו את השבת עם העוגה
    המושלמת שלך!!!
    אחלה סופ״ש.

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! ממש כיף לשמוע שאהבת.

      סופ"ש מקסים.

  14. סיון says:

    העוגה יצאה מדהים!! לא היתה לי נוטלה אז השתמשתי בממרח פרה של עלית יצא פשוט מושלם!!! תודה על המתכון !! סופש נעים

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!

      שבוע מקסים

  15. דיקלה says:

    היי רחלי
    עשיתי את העוהה והיא יצאה פשוט מושששששששלמת.
    שאלה קטנה העוגות תפחו בתנור ויצאו מאוד יפות אבל לאחר כמה רגעים בחוץ הם התקווצו כך הנפיחות ירדה
    האם זה אמור להיות ככה ? איפה טעיתי ?
    יחד עם זאת זה לא נשאר פירור😊

    1. רחלי קרוט says:

      העוגות אמורות להיות נמוכות יחסית ולא תפוחות, כי הבצק מאוד דק ולא אמור להיות בצקי אוורירי כמו עוגות שמרים אלא יותר כמו רוגלך מלאים בשוקולד.
      שמת בדיוק את כמות השמרים? נשמע כמו כמות גדולה של שמרים או התפחה ארוכה. בכל מקרה זה בסדר שהן לא תופחות מדי, ככה זה אמור להיות.

      ושמחה שיצא טעים!

  16. ניצה ה says:

    היי רחלי
    תודה על המתכון.יצא פשוט נפלא.עולה על כל עוגות השמרים האחרות.מתכוונת לשתף עם חברות.אז שוב תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!

  17. שרית says:

    היי(:
    הולכת לנסות הערב (:
    שאלה- יש עדיפות אם להתפיח רק שעה וחצי-שעתיים במקרר או ללילה?
    אשמח לתגובה מהירה כי אני מכינה הערב.. תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      זה או בחוץ ואז שעה-שעה וחצי או במקרר למשך הלילה.

      בקור הזה אפשר לגמרי גם בחוץ למשך שעה פלוס. זה לא אמור מאוד לתפוח וזה בסדר. בקיץ עדיף לילה במקרר כדי שהבצק לא יתרכך מדי ויהיה נוח לעבודה.

      1. שרית says:

        יצא מעולה!! נטרף במהירות ויצא כך כך יפה!
        תודה (:

        1. רחלי קרוט says:

          ממש כיף לשמוע!
          אם בא לך לצלם ולשלוח לי אני ממש אשמח 🙂
          krutit.raheli@gmail.com

  18. סימה says:

    האם ניתן לחלק את הכמות לחצי.
    האם העוגה ניתנת להקפאה.

    1. רחלי קרוט says:

      ניתן לחלק, אבל אם כבר מכינים ממליצה בחום להכין את כל הכמות.

      וכן, היא עוברת הקפאה נהדר, אחרי האפייה כמובן. ואז מפשירים לטמפרטורת החדר על השיש או שמים לכמה דקות בתנור.

  19. ורד says:

    רחלי יקרה, כמה שאלות וסליחה על המגילה מראש.
    מעוניינת להכין על בסיס המתכון שלך רוגלך פרווה ומאוד מתלהבת מהאפשרות שחרף היותם פרווה,
    הם יהיו כבצק דפוף ועשיר כפי שניבט מהעוגה היפייפיה הזו!
    ציינת באחת ההערות לגבי המרה לפרווה:
    "אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס…או במחמאה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס. במקום נוטלה אפשר להשתמש בשוקולד השחר פרווה"
    1. האם מדובר על אותן כמויות? דהיינו במקום מיכל שמנת 200 גרם/מ"ל חלב סויה ובמקום 100 ג חמאה 100 גרם שמן קוקוס?
    2. לגבי המלית, האם במקום ממרח שוקולד ניתן פשוט להכין כמות גדולה יותר ממלית הקקאו (צריכה את זה פרווה וקשה לי עם הטעם "השתלטני" של ה"השחר") ואם אפשרי, בכמה להגדיל את כמויות מלית הקקאו?
    3. האם אפשר ליצור מהבצק רוגלך ולא שושנים? ואם כן איך לקפל/לעבוד עם הבצק הממולא בהתאם (ליצירת רוגלך מלאי שכבות כשלך)?
    4. צריכה שיתקבלו כ 50-60 רוגלך. האם הכמויות המצוינות במתכון תספקנה לי?

    המון תודה מראש!
    ורד

    1. רחלי קרוט says:

      1. כן, אותן כמויות.
      2. לא ממליצה להגדיל את כמות מילוי השוקולד (לא הממרח, זה עם הקקאו) אלא פשוט לוותר על השחר. יצא עדיין מאוד טעים.
      3. בטח, פשוט לחתוך למשולשים אחרי הרידוד עם השוקולד ולגלגל לצורך רוגלך. כאן תמצאי תמונה של הגלגול רק ששם זה בלי הקיפולים אז הרוגלך יוצאים עם יותר בצק ופחות שכבות של שוקולד. אז פשוט תשתמשי בשיטת הקיפולים אבל תגלגלי כמו כאן:
      http://www.krutit.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%9A-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99-%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A9%D7%95/
      4. כן, פחות או יותר, פשוט תכיני קטנים יותר. זה גם יותר נוח לאכילה כשהם קטנים.

      1. ורד says:

        בוקר טוב מאוד! המונהמון תודה רחלי על התשובה ועל מהירות התגובה!!! יאללה נכנסת למטבח להתחיל בהרפתקאה 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          מעולה! מחכה לשמוע איך יצא ואני כאן אם את נתקעת 🙂

  20. אופירה says:

    היי רחלי, אני רוצה מהחלק השני של הבצק להכין עם מילוי אחר כגון: חלבה/קינמון. מה את ממליצה? כי אני רוצה 2 עוגות עם שוקולד ועוד 2 עם מילוי אחר

    1. רחלי קרוט says:

      מה שאפשר לעשות זה או להכין את הבצק המקופל עם השוקולד (מלית הקקאו) ואז למרוח בממרח חלבה או פשוט במקום מלית הקקאו להכין מלית קינמון (מחליפים את הקקאו ב-2 כפות קינמון) ואז למרוח, לקפל ולרדד. משם אפשר לחתוך למשולשים ולהכין רוגלך קינמונים מהממים.

  21. אורית says:

    הי רחלי, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? במידה וכן, באיזה יחס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. פשוט אותה כמות של קמח ולהתעלם מכמות השמרים.

  22. תמרי says:

    היי,
    אם אני רוצה שיצא 2 תבניות ,אז לחלק את המצרכים ל2?
    והאם אפשר להקפיא את הבצק לפעם הבאה ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן.
      בטח, אפשר להקפיא את העוגה כשהיא מוכנה ולהפשיר בחוץ (ואז מומלץ 5 דקות בתנור כדי שיצא חמים וטרי ואפשר גם להכין את הבצק, לשים בשקית ניילון סגורה היטב ולהקפיא. כשרוצים להשתמש מוציאים לשיש ומחכים שיפשיר וממשיכים כרגיל.

  23. רעות says:

    רחלי יקרה,תודה על המתכונים והתמונות המהממות.את משאירה אותי המומה כל פעם מחדש ☺️
    יש לי שאלה לגבי הקיפול:אם אעשה רולדת בורג רגילה זה יצא אותו דבר? קצת הסתבכתי עם הגלגולים של הבצק אבל מאוד רוצה להכין.מה את אומרת?

    1. רחלי קרוט says:

      העוגה מעוצבת כעוגת בורג רגילה, הקיפול כאן חשוב כדי ליצור שכבות דקיקות של שוקולד. נורא פשוט – מרדדים למלבן דק, מורחים ממלית הקקאו ומקפלים שליש מצד ימין לאמצע ואת השליש מצד שמאל גם לאמצע. וזהו, מרדדים שוב למלבן דק ואותו ממלאים בנוטלה.
      עכשיו יוצרים צורת בורג רגילה – מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע ויוצרים בורג 🙂

      אם את מסתבכת כתבי לי בלייב ואעזור לך, גם טלפונית, את תצליחי!

  24. שיר says:

    היי רחלי …
    כמות הסירופ במתכון מספיקה לארבע העוגות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  25. נריה says:

    הלוואי והיה מצליח 🙁
    אחרי הקיפול הראשון כשרידדתי הבצק נקרע וכל השוקולד יצא, הבצק נהיה דביק ולא ניתן לעבודה ונאלצתי לזרוק לפח ולוותר על השלב הזה.

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה כשבצק רך מדי. התפחת במקרר או בחוץ? הקפדת על כמות המים במתכון?

      1. נריה says:

        התפחתי לילה במקרר וכמובן כמות המים כמו שכתובה במתכון ואפילו הוספתי עוד טיפונת קמח…

        1. רחלי קרוט says:

          ממש מוזר, הכנתי במקרה שוב אתמול בלילה והבצק מאוד יציב ונוח לרידוד. אני רק יכולה לשער שאולי מילאת ביותר מדי מילוי או שהבצק הספיק להתחמם על השיש. בכל מקרה, יש סרטון שגולשת הכינה את המתכון וצילמה בוידאו (בפייסבוק של הבלוג). את יכולה להציץ לראות איך יצא לה ואיך זה אמור להראות.

          ובטוחה שאם תנסי להכין שוב זה יצליח.

          1. נריה says:

            תודה רבה

  26. אלייה says:

    האם אפשר להשתמש בשמן קנולה ולא חמאה , מחמאה או בשמן קוקוס ? ומהי הכמות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בשמן קוקוס ומחמאה אפשר בלי בעיה, בדיוק באותה כמות.
      בשמן לא ניסיתי, אבל גולשת כתבה לי שהיא ניסתה (פשוט מורחים על הבצק שמן בנדיבות ומעליו את הקקאו ושאר המצרכים), וכתבה שיצא מעולה.

  27. רחל says:

    נראה פצצה,
    אין התפחה לאחר הלישה?
    האם הבנתי נכון : לישה – מקרר- מילוי ויצירת העוגות ורק בסוף 40 דקות התפחה לפני האפיה?

    1. רחלי קרוט says:

      התפיחה היא במקרר 🙂

  28. אסנת says:

    מאוד נהנית מהחוויה לשוטט באתר ולגלות מתכונים מפתיעים וכל כך מפתים. מתכוונת לנסות ובמובן אכתוב את רשמי

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. אשמח מאוד לשמוע איך יצא. וברוכים הבאים 🙂

  29. שרון says:

    הי…
    יש אפשרות להחליף את השמנת החמוצה בגביע יוגורט?
    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה.

  30. רוית says:

    היי רחלי , נשמע מושחת ביותר, כמה זה גביע שמנת חמוצה? מכיוון שבאמריקע 😜 אריזות במשקל שונה מהארץ….. תודה לך וכייף שיש מקום חמים ונעים למתכונים הנהדרים שלך 🙏🏻

    1. רחלי קרוט says:

      200 מ"ל.
      יא, הכי כיף שמכינים מתכונים שלי גם מחוץ לגבולות הארץ 🙂

  31. קרין says:

    הי,
    זה נראה מעולה ואני רוצה להכין. אך, אני לא רוצה שהעוגה תצא לי קשה כמו רוגלך אלא רכה כמו עוגת שמרים. מה עלי לעשות? לוותר על המי סוכר?
    תודה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק הפוך, לשים הרבה מהמי סוכר, הם מרככים מאוד את העוגה 🙂

  32. Shoham123 says:

    האם אפשר ללוש את הבצק ביד?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אין בעיה. פשוט ללוש קצת יותר זמן, בסביבות 15-17 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

  33. רוני says:

    העוגות יצאו מושלמות!
    הבעיה היחידה שהייתה לי היא שבגלל שכל כך קר והקור של הבצק מהמקרר, גם המילוי וגם הנוטלה ממש קרעו את הבצק. מאוד מתסכל. ברגע שלא היה מרוח כמו שצריך על כל הבצק, נראה כמו גושי בצק וגושי שוקולד.
    הצעות?
    תודה!

  34. אורטל says:

    היי. נראה מדהים. נראה לך הבצק ישרוד 24 שעות במקרר? כאילו כמו ההתפחה של לילה במקרר אבל יום שלם במקום..

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. עטוף היטב.

  35. אירנה says:

    היי רחלי תודה על מתכון !
    אני מואוד נהנתי לעשות עשיתי הכל כמו שכתבת
    אבל עם מלית לא הצליח לי משום מה (עשיתי אותה בשני סירים כדי שינמס בצורה אחידה וזה לא ….:-/ כל הסוכר ניהיה כמו גוש וחמה בנפרד …וכמובן שהחלתי למרוך אל השיכבה זה בכלל לא הצליח כי גוש אפילו שזה חם …בקיצר זרקתי את המלית ומרחתי את השיכבה בשוקולד שהיה לי במיקרה ומזל שנשאר 😉
    אבל בסך הכל הצליח ומאוד מקווה שזה טעים )) כי בעלי אוהב דווקה עוגה הזאת בארץ …ועכשיו גם להכין לבד זה סוף הדרך
    תודה רבה )

  36. ענבל says:

    עשיתי בשבת ויש לי רק מחמאות על המתכון המצוין!
    הבצק נח לעבודה (בחורף צריך לתת לו קצת זמן אחרי שמוציאים מהמקרר לפני הרידוד), המלית התקשתה עד שבאתי למרוח אבל 30 שניות במיקרו הפכו אותה שוב לממרח, ובאופן כללי זה הולך להיות אחד ה-מתכוני שמרים החדשים שלי 🙂
    עשיתי בלי סירופ הסוכר והעושר של המלית הפך את העוגה למושלמת גם אחרי 3 ימים.
    תודה!

    1. ענבל says:

      הגלגול שלי יצא פחות מושלם משלך אבל זה כי לא חתכתי את הצדדים אחרי שגלגלתי לגליל ארוך. a note to myself לפעם הבאה 🙂

      1. רחלי קרוט says:

        העיקר שיצא טעים! 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

  37. דנה says:

    היי! הכנתי את הבצק והכנסתי ל3 שעות במקרר ולא תפח עדיין. נראה כפי שהיה לפני. האם כך צריך להיות?

    1. רחלי קרוט says:

      אם מתפיחים במקרר עדיף להשאיר כמה שעות (אפילו למשך הלילה) ובכל מקרה, כן, הבצק לא ממש תופח וזה בסדר, תמשיכי כרגיל ותעדכני איך יצא 🙂

  38. איילת חן says:

    היי רחלי 🙂
    העוגה נראית מהמם, תנוסה בסופ"ש הקרוב. שתי שאלות-
    1. אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה עם קצת לימון אפילו?
    2. במקום נוטלה אפשר להכין גנאש שוקולד חלב ולקרר אותו עד שיגיע למרקם נוח ולעבוד איתו?

    1. רחלי קרוט says:

      1. אפשר. ואפשר גם יוגורט (עדיף עם אחוזי שומן גבוהים) או קרם קוקוס. מומלץ להוסיף ממש מעט מיץ לימון אם זה לא יוגורט או שמנת חמוצה.
      2. בטח, יצא נהדר. אבל יותר עבודה 🙂 רק תקפידי שיהיה גנאש יחסית יציב יותר ולא מהסוג הרך.

      בהצלחה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Translate

Send this to friend