פילה סלמון בתנור ברוטב חרדל וסילאן עם תפוחי אדמה זהובים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (19 הצבעות, ממוצע: 3.16 מתוך 5)
Loading...

חשבתי הרבה אם לכתוב לכם על שעה אחת, לפני כמה ימים, כשעמדתי בתור אצל מוכר הדגים וחיכיתי שהוא יחתוך לי פרוסות יפות וכתומות של דג ויעטוף בניילון נצמד.

חשבתי הרבה, כי מצד אחד לא רציתי להעכיר את האווירה ולספר על המלחמות שניהלתי עם עצמי, בעיקר כשראיתי איך מנקים את הדגים מאחורה.

לא רציתי לספר על המאבק שיש בתוכי, זה שרוצה להמנע מאכילת דגים ובשר, עוף וביצים.

חשבתי הרבה אם לעלות את הנושא, בעיקר לאור העובדה שבסוף עמדתי שם שעה, עם טונות של מחשבות, ועדיין יצאתי עם שקית ארוזה של דג סלמון.

ובסוף החלטתי לספר.

גם כי אתם כבר מזמן חלק מחיי והמאבקים האלה הם אני וגם כי חשוב לי לעלות את הנושא הזה, גם אם בסופו אני לא תמיד מנצחת.

אני כן רוצה להגיד משהו קטן בעניין הזה, ובזה אסיים את הנושא להפעם – חשוב לי מאוד שאנשים יעריכו. יעריכו את האוכל שלהם, שלא יקנו כמויות אדירות רק כי זה זול או רק כדי שלא יחסר ובואו נקנה עוד כמה סוגי בשר מקסימום נזרוק.

אם אתם כבר קונים, קנו בשר ודגים איכותיים, קנו במידה, כמה שצריך.

זהו, סליחה אבל הייתי חייבת לשתף אתכם.

מתחילים עם תפוחי אדמה ושום

ולגבי המנה כאן – מדובר באחד השילובים שאני הכי אוהבת – תפוחי אדמה קטנים, רכים מבפנים וזהובים מבחוץ עם סלמון עטוף ברוטב קצת מתקתק וקצת פיקנטי.

ומה שהכי כיף בתבנית הזאת, שהיא בעצם ארוחה שלמה. אפשר להגיש אותה למרכז השולחן בארוחה חגיגית ולצדה סלט ירוק. אפשר להכין רק את הסלמון ולאכול לארוחת צהריים עם אורז, פירה או שעועית ירוקה ואפשר אפילו להכין סלט ולפורר מעל נתחי דג אם נשאר לכם ביום שאחרי.

ומה אם רוצים להגיש את המנה חמה לשולחן ולא רוצים להכין אותה ברגע האחרון וגם לא לחמם אותה שוב כדי שהדג לא יתייבש? פשוט. אופים את תפוחי האדמה כמו בשלבי הכנה, מוסיפים את הסלמון והרוטב, עוטפים את כל התבנית עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר.

15 דקות לפני שרוצים להגיש מכניסים את התבנית לתנור לאפייה קצרה ומגישים חם חם.

כשתפוחי האדמה מתחילים להזהיב מוסיפים את הסלמון ומברישים במרינדה הטעימה

פילה סלמון בתנור ברוטב חרדל וסילאן עם תפוחי אדמה

כמות: 5 מנות

מצרכים לתפוחי אדמה:
3 תפוחי אדמה גדולים או 5 קטנים, עדיף אדומים
1 ראש שום שלם, לא קלוף
2 ענפי טימין
2 כפות שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
1 בצל לבן, קלוף – לא חובה

לסלמון:
600 גרם פילה סלמון טרי, נקי מעצמות וחתוך ל-5 פרוסות
2 כפיות חרדל דיז'ון גרגירים
3 כפות סילאן או מייפל
2 כפות רוטב צ'ילי איכותי (הנה מתכון מושלם לרוטב צ'ילי ביתי)
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח
עלים מ-2 ענפי טימין

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות יחסית, בגודל 2 ס"מ.
– חותכים את ראש השום לחצי ומפרידים קצת בין שיני השום. לא קולפים.
– משמנים תבנית שמתאימה לתנור ב-2 כפות שמן זית ומניחים את תפוחי האדמה והשום. אם רוצים להוסיף בצל חותכים אותו לקוביות בגודל תפוחי האדמה ומוסיפים בשלב הזה.
– מתבלים בפלפל, מלח ועלי טימין ומערבבים היטב.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15-20 דקות. מערבבים מדי פעם. זה בסדר אם תפוחי האדמה טיפה נדבקים. תערבבו טוב טוב ודווקא הקצוות שיצאו מתפוחי האדמה הם החלק הטעים שיזהיב אחר כך.
– בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכי הסלמון פרט לסלמון עצמו כמובן.
– אחרי 15-20 דקות שתפוחי האדמה בילו בתנור מוציאים החוצה את התבנית, מזיזים אותם קצת הצידה ומניחים את פרוסות הסלמון כשהחלק של העור כלפי מטה.
– מברישים בנדיבות מאוד את הסלמון עם רוטב החרדל והסילאן ומזלפים קצת מהרוטב גם על תפוחי האדמה. מפזרים ענפי טימין.
– מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד 15 דקות או עד שהסלמון משנה את צבעו.

חשוב להקפיד לא לאפות יותר מדי אחרת הדג יתייבש

הערות ושדרוגים
– ממש חשוב לא לאפות את הסלמון יותר מ-15 דקות אחרת הוא יתייבש. מה שכן, אם תפוחי האדמה לא זהובים כשאתם רוצים להוסיף להם את הסלמון, פשוט תנו להם עוד 5-10 דקות.
– אם אתם לא אוהבים טימין אפשר לוותר ולפזר עירית קצוצה אחרי האפייה.
– ניתן להוסיף לרוטב של הסלמון 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.

9 תגובות

  1. אפרת says:

    נראה מדהים ברמות שפשוט מגרה להכין!
    תודה על השיתופים שלך וחג שמח!

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. וממש שמחה שאהבת <3

      חג שמח!

  2. שרון says:

    אם רוצים להחליף הבטטות במקום תפוחי אדמה, איך משתנה זמן האפיה?
    חג שמח!

    1. רחלי קרוט says:

      אותו דבר, הן פשוט יתקרמלו קצת יותר. ואפשר גם לשלב 🙂

  3. סהר says:

    אפשר את המתכון לרוטב צ'ילי בבקשה?

  4. מורן says:

    הכנתי יצא טעים ממש!!
    הערה קטנה.. לתפוחי אדמה לקח המון זמן עד שנעשו רכים (שעה).. אולי כדאי להרתיח אותם לפני?

  5. יאיר says:

    נראה אש! שאלה קטנה – אם אני לא אוהב חרדל דיז'ון, במה אפשר להחליף?

  6. רננה says:

    הי רחלי! מתכון מעולה, הכנו עכשיו לצהריים ויצא טעים ברמות..
    רק חייבת הערה קטנה- זה המתכון הרביעי או החמישי שאני מכינה מהאתר וכמעט בכולם יש בעיה של זמנים לא מדויקים.גם פה וגם במתכון של ההום פרייז למשל (שאני כבר מכינה כל שבת) לוקח לתפו"א הרבה הרבה יותר זמן להיות מוכנים ממה שכתוב..קצת מבאס..
    אבל באמת אומרת בהערכה גדולה ולא בקטע קטנוני. מחכה חנסות מתכונים נוספים!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend