אוזני המן מלוחות במילוי קיש בטטה וגבינות

Posted on

עד לפני כמה שנים לא חיבבתי אוזני המן. משהו בבצק המעט יבש, בכמות המילוי הקטנה ובעובדה שחומרי הגלם שעשו בהם שימוש בחלק מהמאפיות לא היו איכותיים מספיק, הפכו את המאפה הקטן הזה לפחות רלוונטי בשבילי.

בשנים האחרונות עברו אוזני המן שינוי מהותי. המרגרינה החליפה את מקומה לחמאה, המילויים שודרגו גם בטעם וגם בנדיבותם, ו-וואו כמה סוגי מילויים אפשר היום למצוא במאפיות, בקונדיטוריות ובבתים של אנשים.

מצד אחד – זה כמובן מבורך וטעים בטירוף. מצד שני – יופי, עכשיו עוד פחמימה שאני לא יכולה לעמוד בפניה 🙂

תראו איזה יפה הבצק בזכות הטימין והפלפל השחור. צילום: אפיק גבאי

אז הפעם, ברוח השדרוגים, האיכות והשינויים החלטתי להכין לכם אוזני המן שהן בעצם קיש. יש בהן בצק פריך מושלם, מנוקד בטימין ופלפל שחור, ומילוי שמשלב בתוכו בטטות רכות ומתקתקות וגבינות שיש במקרר.

אפשר כמובן לגוון עם הירקות ולהכין גם עם ברוקולי, חצילים, פלפלים קלויים או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

ועכשיו – סלט קטן בצד וקצת זיתים ויש לכם ארוחת ערב פורימית נהדרת.

הגבינות נמסות באפייה אבל עדיין שומרות על מרקמן. צילום: אפיק גבאי

אל תפספסו:

אוזני המן מלוחות במילוי קיש בטטה

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח לבן
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה L
1/2 כפית טימין מיובש – תבליני מימון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס – תבליני מימון
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר

למילוי:
2 כפות שמן זית
200 גרם גבינת חמד או פטה או בולגרית
150 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
2 בטטות, קלופות
מעט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד. לשים ביד לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
– חותכים את הבטטות לקוביות קטנות וצורבים במחבת עם שמן זית עד שהבטטות רכות לגמרי. ממליחים ומפלפלים. מצננים (אגב, אפשר לרכך אותן גם במיקרו במשך 4 דקות בערך).
– מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בגודל של סף כוס. אפשר עם קורצן עגול או מסולסל או בעזרת כוס.
– מניחים בתוך כל עיגול בצק קוביות בטטה, מעט גבינת חמד (או פטה) ומעט גבינה צהובה וסוגרים לצורת אוזן המן. מהדקים היטב שלא יפתח בתנור. רוצים להיות בטוחים שזה לא נפתח בתנור? מברישים את שולי הבצק במעט חלבון של ביצה ואז סוגרים לצורת משולש.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שאוזני ההמן מתחילות להזהיב. קחו בחשבון שזמן האפייה תלוי בעובי הבצק, בכמות המילוי ששמתם וכמובן בתנור אז תבדקו טוב טוב כבר אחרי 20 דקות.

סלט וקצת זיתים ויש לכם ארוחה חגיגית נהדרת. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום קוביות בטטה אפשר לשים פרחי ברוקולי קטנים שחולטים כמה דקות במים או מרככים במיקרו. ואפשר גם חצילים קלויים, קוביות קישואים שצורבים כמו הבטטה, פלפלים קלויים, בצל מטוגן או כל מילוי אחר שאתם אוהבים וכבר מוכן לפני האפייה כי האפייה כאן קצרה ולא יהיה זמן ארוך לירק להתרכך.
– אפשר לשדרג את הבצק ולהוסיף לו גם 2-3 כפות של שומשום שחור, שומשום רגיל או שומשום קלוי ואפשר גם פרג שלם.
– במקום קמח לבן אפשר לשים קמח כוסמין בהיר או חצי קמח כוסמין מלא.
– אם הבצק לא מתאחד לכם לגמרי אפשר להוסיף 2-3 כפות מים קרים.
– המתכון בשיתוף תבליני מימון.

10 תגובות

  1. רבקה says:

    וואי נראה סוף הדרך!!
    במידה וארצה להכין יומיים לפני.. עדיף להקפיא אחרי אפייה או לפני האפייה (ואחרי הכנה שלהם)?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף לשמור במקרר בקופסה סגורה ולהוציא כמה שעות לפני שרוצים להגיש

  2. יוכי says:

    Wowww מטורף!
    כמה יוצא בערך מהכמות הזו?
    ולכמה זמן נשמר ואיך?

    1. רחלי קרוט says:

      בערך 25 אוזני המן והן נשמרות בקופסה סגרו במשך 4-5 ימים

  3. גבריאלה איזק says:

    יאמי ?בעזרת השם יכין

  4. שלומית says:

    אפשר להחליף את הקמח בכוסמין ?
    מה ההבדל בכמות?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להחליף, ספציפית במתכון הזה באותו כמות בדיוק. אם הבצק טיפל’ה יבש תוסיפי 2-3 כפות מים

  5. הדס זהבי says:

    אפשר להקפיא אותן לתקופה של חודש בערך?

  6. אורנה says:

    רעיון נהדר, אשמח לקבל רעיון למילוי פרווה
    כך שאוכל להגיש בארוחת צהריים לאלה שלא אוכלים בשר ♥

  7. שירלי says:

    אין עליך! מכורה למתכונים שלך.
    אפשר להחליף את החמאה בשמן זית?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend