בצק אחד – אינספור עוגיות

Posted on

לפני 3 שנים, הבלוגרית האהובה עלי – ג’מה מהבלוג  Bigger Bolder Baking, העלתה סרטון ביו-טיוב עם מתכון לבצק שאפשר להכין איתו אינספור סוגים של עוגיות. הסרטון, שהפך לאחד הויראליים ברשת (היום עם למעלה מ-1.6 מיליון צפיות) התנגן אצלי בלופ תקופה ארוכה ואפילו ניסיתי להכין אותו לפני שנתיים ביחד עם נועה רוזין. ניסיון שאמנם היה כיפי וכלל תמונות שלבים יפהפיות אבל העוגיות, איך לומר, לא יצאו משהו. מזל שלפחות יצא מזה מפגש משמח עם נועה 🙂

השנים חלפו, ניסיתי את המתכון שלה (וגם אחרים) שוב ושוב, וכל פעם מחדש משהו לא היה מספיק טוב. למצוא בצק אחד של עוגיות זה לא בעיה, יש לי בבלוג עוגיות שוקולד צ’יפס שהבצק שלהן אדיר, הבעיה היא למצוא בצק שיכול להכיל תוספות מכל הסוגים בלי להתייבש כי הוספתי קוואקר או קקאו ובלי להשתטח מדי רק כי הוספתי ממרח נוטלה שמרטיב את הבצק.

ככה זה נראה לפני. אתם רואים שהן קצת פחוסות? אבל ממש מעט

בקיצור, בסוף זה קרה ושלשום גיליתי שהתשובה הייתה קרובה מכפי שחשבתי. כל מה ששיניתי היה סוג הסוכר – מסוכר חום כהה לסוכר דמררה ששומר יותר על יציבות ופריכות, וגם קצת פחות חמאה, והעוגיות יצאו מ ט ו ר  פ ו ת.

בצק אחד, שמכינים בערבוב בקערה (בלי מיקסר ובלי להקרים את החמאה) שהופך למיליון סוגים של עוגיות. איך? הכי פשוט – לוקחים עיגול של בצק, אני מודדת לפי כפית גלידה את גודל הבצק לעוגייה, ומוסיפים כף וחצי של תוספות.  אם יצא לכם 2 כפות של תוספות אני לא אגלה.

אפשר להשתמש בקמח עוגיות או בקמח רב תכליתי שמתאים לכל סוגי המאפים/עוגיות/עוגות

דמיינו את השיש במטבח מלא בצלוחיות קטנות של תוספות שאתם, או הילדים, משחקים איתם. תחשבו כמה סוגים של עוגיות תוכלו ליצור מנגלה אחת של בצק. תחשבו איזה פעילות מדהימה זאת עם ילדים ועזבו זה – איזה משלוח מנות משוגע תוכלו לתת למישהו שאתם אוהבים. מגש יפהפה של עוגיות בשלל טעמים וצבעים. זאת גם ההזדמנות להוציא שורה של שוקולד שנותרה במקרר, 2 קוביות טובלרון שלא אכלתם, קצת חמוציות שיש בשקית ועוד ועוד.

בלי להכין כמה סוגים של בצקים. בלי למלא עוגיות בממרח או בריבה. בלי לעמול שעות על חיתוך בצק לצורות. בלי לזלף או לקפל בצק עם מילוי קלאסי. פשוט לא יאמן כמה טעים ויפהפה זה יוצא.

לא תגידו, יש דבר יפה כזה?

אגב, אפשר להשתמש פה בקמח עוגיות שהוא נהדר ממש ומתאים בול בגלל תכולת הגלוטן הנמוכה שלו, אבל לא בכל סופר הוא נמצא אז הכנתי עם הקמח הקלאסי שמתאים לכל מאפה. ותודה לסוגת על מוצרים מעולים ועל שת”פ שהוא הרבה מעבר לפעילות מסחרית.

ועכשיו, רגע לפני שאני שולחת אתכם לרוץ ולהוציא מהארונות את כל הדברים הטעימים שיכנסו לעוגיות, תרשו לי לאחל לכם חג פורים שמח! חג כיפי וצבעוני, חג של המון חיוכים ובעיקר חג שיחקק בזכרון ולא רק בתמונות בטלפון. תצלמו, תתהלכו ברחובות, תשתפו ותספרו – אבל אל תשכחו לעצור ולהנות. כן, גם אם הילד לא רוצה לשים בסוף את התחפושת שקניתם לו וגם אם האיפור שעשיתם לעצמכם לא יצא כמו שרציתם, אתם יודעים שזה לא מה שחשוב נכון? 🙂

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם או בפייסבוק ולספר איך יצא. אתם יודעים שזה הכי משמח אותי <3

בשביל לקבל את העוגיות האלה הוספתי לבצק כפית קקאו וערבבתי טוב טוב ואז הוספתי 30 גרם שוקולד לבן קצוץ גס (לא שוקולד צ’יפס, ממש שוקולד שקוצצים) ומעט שוקולד מריר

בצק אחד – אינספור עוגיות מטורפות

מצרכים לבצק (25-30 עוגיות גדולות):
200 גרם חמאה רכה או מומסת, אבל לא חמה מדי (דקה גג במיקרו)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1 כוס (240 גרם) סוכר חום דמררה (הבהיר)
2 ביצים L
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן – סוגת
1 כפית אבקת סודה לשתייה סוגת

תוספות:
רעיונות למטה – שימו בערך 1 ו-1/2 כפות של תוספות

אופן הכנה:
– שמים את החמאה והסוכרים בקערה וטורפים עם מטרפה ידנית או מזלג. אם החמאה יצאה לכם חמה מהמיקרו בבקשה קררו אותה קצת.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם אחת ומערבבים היטב רק עד שכל ביצה נטמעת ולא יותר.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עם מזלג או כף עץ עד שנוצר בצק דביק. וזהו! הייתם מאמינים? עכשיו מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את התוספות.
– אחרי חצי שעה לוקחים כף גדושה של בצק (אפשר עם כפית גלידה) ושמים בקערה קטנה. מוסיפים כף וחצי של תוספות שאוהבים ומערבבים בתוך הבצק. יוצרים כדור שמנמן ופוחסים למעין פיתה אבל לא דקה, ממש לפחוס מעט. זה שלב חשוב אז תקפידו עליו – לא לפחוס ממש אחרת בתנור זה ישתטח לכם, ממעט לתת לזה מעיכה קטנה אבל שיהיה עדיין סוג של כדור.
– מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות ואפשר גם למשך הלילה. רק חשוב מאוד לשמור על הבצק סגור בניילון שלא יתייבש במידה ושולחים את הבצק ליותר משעתיים במקפיא. וכן, חשוב ממש שהבצק יהיה קשה וקר לפני הכניסה לתנור, אם הוא יצא מהמקפיא כשהוא לא קר ומאוד יציב תשאירו אותו עוד כמה דקות בפנים.
– בטח תשאלו, ובצדק, איך מכניסים תבנית עם עוגיות למקפיא – כי אין מקום. אז אני מצאתי שיטה אחרת. אני מניחה את העוגיות בשלל מקומות במקפיא ואחרי 20 דקות כדורי הבצק קפואים ואפשר או לאפות את העוגיות או לשים את כל העוגיות בשקית בלי לפחד שהן תדבקנה אחת לשנייה. אפשר גם בקופסה כמובן.
– כשרוצים לאפות, שמים בתבנית את העוגיות הקרות, עם מרווח גדול, ואופים במשך 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים.- מצננים היטב כי רק בצינון הן נעשות פריכות, ואז שומרים בקופסה סגורה.

תהיו נדיבים עם התוספות גם אם זה נראה לכם שהבצק לא יתפוס את הכל

רעיונות לתוספות:
3 סוגים של שוקולד קצוץ גס ליצירת עוגיות טריקולד | צימוקים עם פקאנים | אוכמניות עם שקדים וקוקוס | בוטנים מומלחים עם נטיפי חמאת בוטנים ואפשר גם מעט ממרח חמאת בוטנים | עוגיות מסיבת יום הולדת עם עדשים צבעוניות וספרינקלס | עוגיות בריאות עם קוואקר, חמוציות וקינמון | עוגיות סמורס עם מיני מרשמלו, שוקולד מריר קצוץ גס ואגוזים | עוגיות שוקולד פאדג’ שמכינים בעזרת הוספה של כפית קקאו ואז מוסיפים את כל התוספות שיש לכם – משוקולד לבן קצוץ גס ועד חמוציות ועדשים צבעוניות | כפית נוטלה שאפשר לערבב עם הבצק או לפתוח את הבצק ביד, למלא בנוטלה ולסגור עם עוד בצק | עוגיות שקדים ומרציפן שמכינים עם גפרורי שקדים וקוביות קטנות של מרציפן | שוקולד מריר קצוץ גס ליצירת עוגיות שוקולד צ’יפס קלאסיות | קוביות של ממתקי שוקולד ועוד ועוד.

בצק אחד – אינספור עוגיות

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים ליצור מלא עוגיות, להקפיא לכמה דקות רק עד שהבצק יתקשה, ואז לשמור את העוגיות בקופסה (לפני האפייה) ולאפות כל פעם כמה עוגיות שמתחשק לכם.
– תהיו נדיבים עם התוספות, זה מאוד משדרג בביס וגם נהדר שלא צריך לחפש את התוספת. זה רק נראה שהבצק קטן ולא יכיל את כל התוספת שרציתם, הוא יכיל.
– לא לשכוח לאפות את העוגיות כשהבצק קשה בזכות המקפיא/מקרר אחרת הן תהפוכנה לפיתה שטוחה באפייה.
– שומרים את העוגיות בקופסה אטומה רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
– המתכון בשיתוף סוגת.

43 תגובות

  1. סיבל says:

    במצרכים כתוב כפית סודה לשתיה
    ובאופן ההכנה רשום לערבב קמח עם אבקת אפיה
    אז מה נכון?

    1. שרון says:

      סודה לשתיה. גם במתכון ביוטיוב היא שמה סודה לשתיה

  2. נטלי says:

    התעלפתי ביי.

  3. אורנה says:

    יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן קוקוס?

  4. רינת says:

    כשרוצים עוגיות חומות – כמה קקאו שמים?

  5. מיטל says:

    היי רחלי!
    אני מתה על המתכונים שלך ועוגיות השקולד צ’יפס המושלמות שלך מככבות אצלי באופן קבוע :))
    שאלה: במתכון של עוגיות שוקולד צ’יפס אמרת לא למעוך את הכדורים, ופה כן למעוך – מדוע?

    1. איתי מנור says:

      תנור על טורבו או רגיל?

  6. דורית says:

    אפשר להכין עם קמח כוסמין או תערובת קמח “כרגיל”?

  7. מיטל says:

    אפשר להחליף חמאה במחמאה או מרגרינה שיהיה פרווה ?

  8. שני says:

    היי, המתכון נראה מעולה
    קצת קשה לי להבין איך נעשית החלוקה – כל כף בצק כזה שאני פוחסת זה עוגיה??

    1. שחר says:

      נשמע מטורףףף!
      אפשר להכין עם קמח כוסמין ושמן קוקוס במקום?

      1. רחלי קרוט says:

        כוסמין אפשר. שמן קוקוס טיפל’ה טריקיו כאן ואני מתקשה להמליץ על זה. אנסה בקרוב ואעדכן

  9. מירה says:

    אני מאוד אוהבת את ג’מה, היא מקסימה! הכותרת שלך העלתה בי חיוך ותהיתי אם הבצק כמו שלה 🙂
    תודה על השיפור והמסקנות, ננסה את שלך 🙂

    1. פינילה מנגלה says:

      הדבר הגאוני שלקחתי מפה זה כף גלידה להכנת עוגיות. תודה

      1. רחלי קרוט says:

        חח כיף שאהבת את הטיפ

  10. שירה says:

    נראה מהמם! אם אני רוצה להכין עוגיות שוקולד לבן (כמו קוקיס שוקולד לבן), צריך להוסיף רק שוקולד לבן מרוסק או עוד משהו לדעתך?

  11. בתיה says:

    היי
    אני רוצה לחלק את כל הבצק לחצי וחצי לעשות וניל וחצי שוקולד כמה כפות של קקאו צריך להוסיף ?

  12. יסמין says:

    לצערי העוגיות אצל השתתכחו מדי למרות שעשיתי בדיוק לפי המתכון

  13. אורליקה says:

    האם אפשר לחתוך את כמות הסוכר בחצי?

    1. דנה says:

      בטח רחלי יכולה לענות טוב יותר וזה גם תלוי בטעם אישי, אבל יכולה להגיד שהכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי מתוק בצורה מוגזמת (שוב, לדעתי), לא יודעת אם לחתוך בחצי אבל אני חושבת שאם תשימי פחות סוכר יהיה סבבה.

      1. רחלי קרוט says:

        הסוכר כאן הוא לא רק למתיקות אלא גם לייצוב של העוגיות (סוכר מתרכך בחום ומתקשה כשהוא מתקרר). אם זה היה רק למתיקות הייתה מורידה סוכר בחצי ברוב המתכונים 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      לא. הסוכר פה לא רק בשביל להמתיק אלא גם לייצב את העוגיות אחרי שהן יוצאות מהתנור

  14. אדוה says:

    היי,
    הבצק מתאים לאוזני המן?
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      לא, הוא עם חומרי התפחה ומתפורר יחסית

  15. שחר says:

    היי רעיון מדהים! אשמח להמלצות גם לבצק שמתאים לכמה טעמי עוגות 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! מבטיחה בקרוב <3

  16. ג’סיקה says:

    אם אני רוצה להוסיף פירות יער קפואים צריך להשאיר אותם או ישר לערבב קפואים לבצק?

    1. רחלי קרוט says:

      קצת בעייתי כי הן מגירים נוזלים. הייתי משתמשת פה בטריים.

  17. ‫רינת שרון‬‎ says:

    אם תציצי מהר בסטורי של בר רפאלי… תוכלי לראות את העוגיות שלך מככבות שם
    סתם נראה לי כי זה קרוב לאיתוי הפרסום שלך 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      חחח כן, היא מהממת, אכן הכינה את העוגיות מהבלוג ושימחה אותי מאוד.
      כמו כל מי שמכין 🙂

  18. סמדר says:

    ניסית לעשות את הבצק עם קמח כוסמין????

    1. רחלי קרוט says:

      אני מכינה עם קמח כוסמין בהיר/לבן. יוצא נהדר.

  19. שקמה says:

    אפשר להחליף את החמאה במרגרינה או שמן יש לי ילד אלרגי למוצרי חלב ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר מרגרינה ואפשר נטורינה – לא שמן

  20. סיון says:

    הכנתי את העוגיות, שמרתי מרחק ועשיתי אותם קטנות, באפייה הם ממש התרחבו ונדבקו זה לזה, למה? אולי הבצק לה היה קפוא מספיק?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. לרוב זה בגלל בצק לא קפוא מספיק.

  21. שי says:

    היי, יש אפשרות להמיר בקמח ללא גלוטן?

    1. רחלי קרוט says:

      הקמח של בוב רד מיל (אחד לאחד) עובד מעולה. עם האחרים אין לי מספיק ניסיון.

      1. רעות says:

        אפשר להכין עם קמח תופח?

  22. דקלה says:

    הי תודה על המתכון! המתכון מתאים לעשות מהעוגיות עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית או פיצה שוקולד? תודה

  23. חגית1234 says:

    היי, חשבתי שיש לי סוכר דמררה אבל מתברר שזה פשוט סוכר קנים שהוא בצע חום בהיר…
    כמה נורא אם אשתמש בו במקום?

  24. עדי says:

    יש אפשרות להכין את הבצק בערב, ולהשאיר לילה במקרר לפני שעובדים איתו?

  25. בר says:

    היי 🙂 במידה ואני רוצה להכין את כל כמות הבצק מהמתכון עם תוספות של 3 שוקולדים, כמה גרם שוקולד צריך לכל הבצק? תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend