עוגיות שוקולד צ’יפס הכי טעימות בעולם

Posted on

המרדף שלי אחרי מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות ארוך לפחות כמו הזמן שעובר מהרגע שאני נכנסת לשיעור ספורט ועד שהוא מסתיים (נצח).

יש לי ממש שריטה עם העוגיות האלה.

שנים אני מכינה גרסאות שונות ומשונות של העוגיות האלה. עם חמאה שרופה או חמאה מוקרמת. עם סוכר לבן או חום. עם ובלי סודה לשתייה. עם שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ. מיליון גרסאות שחלקן הצליחו יותר וחלקן קצת פחות.

בכל פעם כשאני מביאה את הנגלה החדשה שהכנתי לעבודה וכולם אומרים שיצא מעולה אני טועמת אותן שוב ותוהה איך זה שאני עדיין לא מספיק מאוהבת ולמה רק אני לא מסופקת מהתוצאה.

ואז הכנתי את אלה. ממש במקרה.

חיפשתי מתכון מהיר, שלא עושה שימוש במיקסר, לעוגיות טעימות בשביל להביא לפגישת עבודה. ידעתי רק דבר אחד – אין לי זמן לרכך חמאה או להקרים אותה ואין הזדמנות שנייה לעוגיות כי עוד שעתיים אני צריכה לצאת לפגישה.

אז מה עושים?

פשוט. מכינים את העוגיות האלה שאני מאוד אוהבת והכנתי לפני שנתיים בסרטון הראשון שהעלתי לרשת.

הן אף פעם לא יצאו מושלמות אבל תמיד ידעתי שהבצק שלהן הכי קרוב למה שחיפשתי – שילוב בין פריכות עדינה בתחתית ומרקם מעט עוגתי באמצע.

כדי לשדרג אותן החלטתי להכיל עליהן 3 כללים חדשים – תוספת של סודה לשתייה, הנחה של כדורי בצק ולא בצק מעוך בתבנית ושימוש בשוקולד קצוץ ולא בשוקולד צ’יפס (הסבר ממש כאן למטה).

כבר בשנייה שהן יצאו מהתנור הרגשתי שהפעם זה זה. המראה המשויש, קוביות השוקולד הגדולות שצצו לצד נקודות קטנות יותר, הגובה של העוגיות שהצליח להותיר את האמצע רך והריח שהתפשט בבית לא הותירו מקום לספק – אני מאוהבת.

אז עכשיו כשנרגעתי אני שולחת גם אתכם להתאהב. ולקרוא את 10 הכללים הכי חשובים ליצירת עוגיות מעולות. אל תדלגו על הקריאה כי הטיפים שם יסבירו לכם את ההגיון מאחורי שלבי ההכנה ולמה עושים משהו ככה ולא אחרת.

הפתעה מתוקה ורכה בכל ביס

10 כללים לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות

1. אין צורך להקרים את החמאה. ההקרמה מייצרת עוגיות תפוחות מדי וגם לעיסות. דווקא הגרסה המהירה יותר שלא עושה שימוש במיקסר טובה יותר בעיני.
2. שילוב של סוכר לבן וחום מייצר 2 דברים. הסוכר הלבן הופך את העוגיות לפריכות ויציבות אחרי הקירור ואילו הסוכר החום מוסיף טעם של קרמל/טופי עדין וגם צבע חום. ניסיתי להגדיל את כמות הסוכר החום על חשבון הלבן והעוגיות יצאו יותר מדי לעיסות/מסטיקיות שאני פחות אוהבת אבל זה כמובן אפשרי למי שאוהב טעם עמוק של קרמל.
3. ממש חשוב להשתמש בוניל איכותי. אם אין לכם כזה פשוט וותרו על הוניל. רק לא תמצית בטעם וניל.
4. חשוב להשתמש בסודה לשתייה שמייצרת את הפריכות העדינה שמתקבלת בתחתית העוגיות.
5. הטיפ הכי חשוב שלי בנוגע לעוגיות שוקולד צ’יפס – בבקשה אל תשתמשו בשוקולד צ’יפס הקלאסי (עיגולי השוקולד). הם לא כיפיים כאן ולא מספיק דומיננטיים וגם לא נמסים טוב במקרה הזה. חשוב לחתוך את השוקולד מטבלת שוקולד כך שיתקבלו שברי שוקולד בשלל גדלים כשהגדולים בהם יהפכו לתלוליות רכות ומושחתות והקטנים יתנו את הטון והמתיקות לבצק.
6. עדשים צבעוניות/אגוזים מוסיפים קראנצ’יות מאוד כיפית בפה.
7. ככל שהבצק ישהה במקרר יותר זמן (עד 3 ימים) העוגיות תהיינה טובות וטעימות יותר. אני מכינה את הבצק ערב קודם ובבוקר או בצהריים אופה אותו.
8. יש כאן הרבה שוקולד ביחס לבצק וזה סופר קריטי כדי שתצאנה עוגיות טעימות ושוקולדיות.
9. עוד כלל מאוד מאוד חשוב הוא לא למעוך את הבצק לפני האפייה. המעיכה מייצרת עוגייה דקה מדי בלי מספיק נוכחות ובלי החלק הפנימי הרך.
10. אני אוהבת עוגיות מעט פריכות בצדדים ומעט רכות בפנים. כדי לגרום להן לצאת ככה אופים 12 דקות ולא יותר ומאפשרים לעוגיות להצטנן בחוץ עד שהן מתקררות לגמרי ורק אז מעבירים לקופסה סגורה.
11. טיפ בונוס – העוגיות טעימות יותר ביום-יומיים שאחרי האפייה כי הן מתרככות מעט.

עוגיות שוקולד צי’פס

מצרכים:
200 גרם חמאה או שמן קוקוס לגרסת פרווה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה – לא דמררה, הכהה
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
300 גרם (2 כוסות + כף גדושה) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
250 גרם (2 ו-1/2 טבלאות) שוקולד מריר
50 גרם (1/2 כוס) עדשים צבעוניות – לא חובה. תחליפים בהערות למטה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית ממיסים את החמאה (או שמן הקוקוס) ומוסיפים את 2 סוגי הסוכר. טורפים היטב.
– מוסיפים ביצה ותמצית וניל וטורפים.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עם כף עץ עד שכל הקמח נעלם.
– קוצצים את השוקולד לקוביות גסות (כל קוביית שוקולד צריכה להחתך בערך ל-4 קוביות) ומוסיפים לבצק ביחד עם העדשים. מערבבים עד שהשוקולד והעדשים מתערבבים היטב בתוך הבצק.
– מעבירים למקרר לשעה לפחות או עד 3 ימים. מקפידים לכסות את הקערה כדי שהחלק העליון לא יתייבש.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– יוצרים כדורים בגודל פינג פונג, ובבקשה לא יותר קטן מזה, ומניחים במרווחים גדולים על תבנית עם נייר אפייה. לא משטחים ולא מועכים, פשוט שמים עיגול בצק יציב מאוד.
– אופים במשך 12 דקות ומוציאים גם אם נראה לכם שהעוגייה עוד רכה. מצננים היטב ורק אז טועמים ומאחסנים בקופסה סגורה (עד שבוע).

מאוהבת

הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ומוסיפים 1/2 כפית אבקת אפייה.
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן או כל שילוב בינהם העיקר שהכמות תשאר 250 גרם. טוב בסדר, אפשר גם 200 גרם אם רוצים לקמץ קצת בקלוריות, אבל לא פחות מזה.
– במקום עדשים צבעוניות אפשר להוסיף אגוזי מלך, פקאנים טבעיים, אגוזי לוז או פיסטוקים – קצוצים גס. ואפשר גם חמוציות או צימוקים.
– ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין.

166 תגובות

  1. אפרת says:

    נשמע מושלם:)
    כמה עוגיות יוצאות פלוס מינוס?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      בין 16-22

      1. אפרת says:

        הכנתי אתמול. יצאו מ-ע-ו-ל-ו-ת! טיפה קריספיות מבחוץ, רכות מאוד מבפנים. המשפחה אמרה שהן הכי טעימות שאכלו. יצאו לי 25 יח׳

        1. רחלי קרוט says:

          יש! איך שימחת.

      2. לין says:

        יצאו מושלמות !! אחת אחת … שידרגתי ועשיתי חצי מהן עם מילוי נוטלה וכולם התעלפו. תודה רבה

        1. הדר says:

          מה עושים אם אין סודה לשתיה ?

      3. ליאור says:

        הי ,מה זה אומר להקרים את החמאה ?

        1. רחלי קרוט says:

          סוג של הקצפה שלה עם וו גיטרה (להפוך אותה לקרם תפוח). פה אין צורך לעשות את זה

        2. רחל says:

          אני מסכימה עם חיים, המלח ממש הכרחי בעוגיות האלו והחוסר בו מורגש. לדעתי מאוד יעזור אם תוסיפי רבע כפית מלח במתכון (אפילו בהערות למטה או שתכתבי אופציונאלי), כי אני מאמינה שהרבה כן יתחברו לזה.
          בנוסף, אולי כדאי שתוסיפי שאחרי הקירור הבצק יוצא ממש קשה וכדאי להיעזר בכף או משהו כזה כדי “לחצוב” בבצק, כי אני חשבתי שעשיתי איזו טעות בהתחלה…
          חוץ מזה, יצא טעים מאוד! הקשבתי אחד לאחד להוראות ויצא פריך מבחוץ ורך מבפנים, יאמי! אחלה טיפים להכנת עוגיות!

      4. רנהה קינן says:

        הי,
        איך ועד כמה להמיס את החמאה?

        1. רחלי קרוט says:

          40 שניות במיקרו

          1. רנהה קינן says:

            צריך להיות ממש נטזל?

    2. יהודית says:

      שלום, הכנתי את עוגיות השוקולד צ’יפס. טעימות מאד אבל לא השתטחו. הכנתי בדיוק עפ”י ההוראות. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

  2. Natalie says:

    וואו הן נראות מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה אהובה שאת. הכי מחמיא כשזה ממך <3

    2. מור says:

      האם אפשר להכין עם שוקולד לבן באותו אופן?

  3. צוף says:

    נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך!!
    במקום לחתוך קוביה קוביה שזה לוקח הרבה זמן אני שמה את כולם בשקית ודופקת עליהם עם מערוך.. ?
    גם הזדמנות להוציא עצבים וגם יוצאות חתיכות במלא גדלים בלי מאמץ!

    1. נילי says:

      צוף, אהבתי את הרעיון! תודה!!! גם מהיר, גם יעיל וגם משחרר עצבים ((:

  4. בראוניז שיא השחיתות עם שוקולד ממולדה – קרוטית – Krutit says:

    […] לפני כמה ימים, הכנסתי עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון ממש פה) ונשאר לי בצק עוגיות שלא אפיתי כי כבר לא היה מקום […]

    1. עינב says:

      האם אפשר להקפיא את העוגיות לאחר אפייה לכשבוע?
      אחרי הפשרה הן יהין טעימות ?
      לחילופין להקפיא את הבצק בעיגולים ורק לאפות בתנןר?

  5. בראוניז שיא השחיתות עם שוקולד ממולדה – קרוטית – Krutit says:

    […] לפני כמה ימים, הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון ממש פה) ונשאר לי בצק עוגיות שלא אפיתי כי כבר לא היה מקום […]

  6. מור says:

    הכנתי היום, יצא מדהים!
    הם נראות ממש כאילו קנית אותם! (מחמאה די מפוקפקת מהבת שלי?)

  7. סוזנה דנן says:

    שבת שלום
    אפיתי בדיוק לפי ההוראות. יצא טעים אך הן קשות. איך אני עושה שייצאו רכות יותר. להפחית זמן? להפחית טמפרטורות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      2 דברים:
      1. לא למעוך את הבצק כשאת שמה אותו על התבנית, להשאיר ממש עיגול שמנמן.
      2. לאפות 2-3 דקות פחות.

    2. ענת says:

      למדתי מבני לשים פרוסת לחם בצנצנת העוגיות והן מתרככות. ( אני אישית מעדיפה קשות …. (:

    3. ענבר says:

      היי רחלי,
      אם ממירים חצי מהכמות לכוסמין כמו שאמרת שאפשר זה לא פוגע בטעם או הופך את העוגיות לקשיחות?
      תודה רבה על מתכונים מפורטים עם הסברים שמקלים מאוד ⁦☺️⁩

  8. חיים says:

    עשיתי ויצא טוב מאוד. אני רגיל להכין ממתכונים אחרים, לדעתי הדבר היחיד שחסר זה כחצי כפית מלח, זה מוסיף מאוד. פרט לכך יש לזכור ששוקולד לבן וחלב ממתיקים את העוגיות יחסית למריר, אז לדעתי, מומלץ שרוב השוקולד יהיה מריר ולא כדאי להפריז באחרים, כמובן שזה עניין של טעם.

    1. רחלי קרוט says:

      מסכימה איתך לגמרי לגבי השוקולד. לגבי המלח, אני עדיין לומדת לחבב אותו במתוקים, אני בעקומת למידה 🙂

  9. עדי says:

    היי רחלי! עשיתי את הגרסה הטבעונית.. אז קודם כל היה לי קצת בלאגן עם הבצק: עשיתי לפי מה שייעצת והבצק נח במקרר, הבוקר כשהוצאתי אותו הוא היה קשה כמו אבן, השארתי בחוץ- הפשיר ואז התקשה שוב (לצערי לא הייתי בבית לתפוס את רגע ההפשרה :)) ותוך כדי תהיתי לעצמי האם זה לא מאבד מהעניין אם יש צורך להוציא את הבצק לפני העבודה איתו? בהמשך שמתי את קערת הבצק מעל לסיר עם מים רותחים והשוקולד נמס.. או לפחות חלק ממנו. הצלחתי לעבד את הבצק למשהו שאפשר לעבוד איתו (קודם היה פירורי) ובסופו של דבר העוגיות נשארו די שמנמנות, לא השתטחו ועם טעם חזק של קוקוס..

    מה את אומרת? יש משהו שאפשר לעשות אחרת?

    1. רחלי קרוט says:

      הבצק אכן יוצא די קשה, אני פשוט מוציאה ממנו עם כף גלידה.
      אפשר פשוט להוציא אותו לרבע שעה מחוץ למקרר והוא אמור להיות יותר נוח, אבל עדיין ממש מומלץ לעבוד איתו כשהוא יותר יציב כי אז העוגיות יוצאות הכי טעימות.

      1. ליהי says:

        נראה מעולה!!
        אני גם הכנתי את הגרסה עם שמן קוקוס, ולאחר לילה במקרר הבצק ממש קשה, ואני לא מצליחה לחלץ אותו….
        הפתרון שאני חושבת עליו הוא להשאיר אותו מחוץ למקרר עד שיתרכך מעט, לקרוץ ממנו עיגולים, ואת העיקולים עצמם להכניס למקרר לפני האפיה על מנת שיתקשו.
        אשמח לחוות דעתך המקצועית, האם זה יכול לעבוד. תודה!!

    2. adar says:

      יקירה שמן קוקוס צריך חצי מכמות החמאה זה דבר ראשון וככה לא יהיה מדי שומני וללא טעם של קוקוס
      ניהיה לך אבן בגלל השמן קוקוס פעם הבאה פשוט אל תכניסי למקרר אולי כמה דקות אם קשה לך להשתמש איתו כי הוא דביק
      אבל ברוב המיקרים יש לעבוד איתו אחרת לא תצליחי כמו שכתבת
      במקרר זה אבן ממש ולא ניתן לעבוד איתו
      בהצלחה!!!!!!

  10. קאפקייקס דאבל פררו רושה – קרוטית – Krutit says:

    […] השחיתות שנפל עלי (מי אמר בראוניז עם שוקולד ממולדה ועוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות), מדובר באחד הקינוחים היותר שוקולדיים […]

  11. ברברה says:

    נראה מעולה… האם אפשר להשתמש רק בקמח 70 אחוז ?

  12. מוריה says:

    עוגיות מעולות, קיבלו מחמאות גורפות!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  13. עוגיונת says:

    היי, האם ניתן לעשות עיגולים מראש להקפיא וכל פעם לאפות כמה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח! רעיון נהדר

  14. גלית says:

    כיצד ממירים לשמן קוקוס?

  15. אור says:

    הכנתי, יצאו ממש טעימות.. שמתי רק חבילה וחצי של שוקולד מריר, 2 וחצי היה נראה לי המון ועם הכמות הזו היה מספיק שוקולד בכל עוגיה.. ובפעם הבאה אוריד מכמות הסוכר.. יצא מאוד מתוק

    1. מיכל says:

      הבצק יצא לי מאוד פירורי, דומה לבצק פריך… זה מה שאמור להיות? אם לא מה יכול לעזור?

  16. דנה says:

    היי רחלי,
    האם צריך חמאה עם/ללא מלח?
    כמה אחוז קקאו מומלץ בשוקולד המריר?
    תודה!

    1. דנה says:

      טוב בסוף לא התאפקתי וכבר הכנתי.
      אומנם טעימות אבל יצאו קשות מידי (בעיקר בשוליים), דקות מידי (ועשיתי כדורים כפי שהוסבר) ורחוקות מהמראה בתמונה.

  17. טל שור says:

    האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחלב קוקוס?

  18. עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד – קרוטית – Krutit says:

    […] ואז, לפני חודשיים, הצלחתי למצוא נוסחה שמבחינתי עובדת הכי טוב. ומה שמדהים בה, זה שלא צריך להקציף את החמאה עם הסוכר כמו ברוב המתכונים. מה שאומר לא תצטרכו כאן מיקסר וגם לא חמאה רכה שצריך להמתין שתגיע לטמפרטורת החדר >> הנה המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות. […]

    1. נחמי שאול says:

      מדהים

  19. מיכל says:

    אפשר לוותר על הסוכר החום ולהשתמש רק בלבן? פשוט לא ה ביומיום בתור אחת שלא חובבת אפיה,
    שנית- טפשר להכין את העוגיות במיידי? ללא המתנה במקרר? ואם חייב מקרר מה זמן המינימום?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר סוכר לבן. בגלל שקיץ והבצק מתרכך בשנייה עדיף עם מקרר. מינימום 30 דקות.

  20. ליהי says:

    ואו! קרוטית, פיצחת את סוד העוגיות המושלמות באמת. רכות וריחניות. תודה רבה! מאחר וגיליתי שאין לי במקרר חמאה רכילה אלא חמאה במליחות קלה השתמשתי בה ובמקום עדשי שוקולד שמתי נטיפי חמאת בוטנים ויצא מושלם ברמות. תודה שוב ☺

  21. מיכאל says:

    היי:) המתכון נראה מעולה ואני כבר מת להכין אותו!
    אפשר להשתמש ב184 גרם חמאה? או שזה ישפיע על העוגייה?

  22. אליאב says:

    וואווווווו איזה מתכוןן! הכנתי היום ויצא פשוט מושלם.
    מהיום משתמש רק במתכון המנצח שלך?❤️ נטרפו בשנייה?
    אהבתי מאוד, תודה!

  23. עדן מויאל says:

    היי יצא מעולה!
    האם לאחר שהן מוכנות שומרים בקופסא במקרר או בחוץ? גם בימים אלה שחם

  24. שירי says:

    הוספתי אגוזי מלך טחונים ויצא מדהים!
    תודה

  25. עינת says:

    וואו. איזה מתכון מעולה!! הכנתי לחיילת הלוחמת שלי וכל הבנות זללו תוך שניה ושלחו לי הודעה שאכין להם שוב לבסיס… נו. הסתבכתי. תודה רבה. אשמור את המתכון

  26. דניאל says:

    היי לגרסת הפרווה ניתן להמיר למחמאה במקום חמאה?

  27. ניצן says:

    היי, יצאו מהממות וטעימות! ברגע האחרון גיליתי שנגמרה הסודה לשתייה אבל החלפתי באבקת אפייה ויצא סבבה לגמרי

  28. דניאל says:

    לעולם לא הכנתי עוגיות ויצאו טעימות כמו אלו. כל הכבוד! מדהים

  29. שרה רודיטי says:

    אין לי אבקת אפיה וגם לא סודה לשתיה , מה התחליף

  30. יאנה says:

    יש לי מילה אחת להוסיף למתכון הזה M&Ms

    1. רחלי קרוט says:

      חחחח נכון! יעבוד מעולה 🙂

  31. צור says:

    עשיתי הכל לפי המתכון שלך והן פשוט נמרחו על כל התבנית ואיבדו צורה של עוגיה – פשוט שכבה של בצק על התבנית.
    מה עשיתי לא בסדר?

    1. אור says:

      לדעתי שמת יותר מידי עוגיות בתבנית הן התחברו לך ונהפכו למשטח אחד…אני שמתי 9 בכל תבנית.
      עשיתי 3 נגלות.

    2. הילה says:

      גם לי קרה דבר דומה! שמתי 9 עוגיות בתבנית אחריי 12 דקות(עם טיימר הן פשוט היו מרוחות ושרופות כמעט לגמרי.

  32. יפעת says:

    הבת שלי הכינה (בת 9) ויצא מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! <3

  33. רינת says:

    אפשר לעשות עם מחמאה? ויש לי רק סוכר דמררה אפשר לעשות איתו או לוותר ולעשות רק עם לבן? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ואפשר 🙂

  34. ויקי says:

    תגידי שלושה ימים במקרר וזה לא יתקלקל עם הביצה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא 🙂

  35. נופר says:

    הכמתי כמה פעמים יוצא מעולה…אבל שאלה…לאחר שאני ממיסה את החמאה והסוכר מוסיפה את הקמח יוצא בצק יחסית חם שממיס לי את כל השוקולד…ואז יוצאות לי עוגיות שוקולד.
    מה אני עושים במקרה הזה?

    1. סיגל says:

      גם לי קרה בדיוק אותו דבר! האם צריך להמיס את הסוכר גם או רק את החמאה? כי הבצק חם ואז השוקולד נמס

  36. דנה says:

    הכנתי ויצא מצוין!! הורדתי משמעתית את כמות הסוכר הלבן (כמעט בחצי), ובפעם הבאה אוסיף קורט מלח, בהחלט יוסיף. תודה רבה על המתכון המעולה!!

  37. דנה says:

    הי רחלי
    הבת הקטנה שלי עם סוכרת נעורים, אני ממש רוצה להכין עבורה עוגיות כאלו ליומולדת אבל רק להוריד את כמות הפחמימות. אז מה עדיף לדעתך ומניסויונך- מבחינת המרקם והטעם להוריד את כמות הסוכר בחצי ולהכין 25 כדורים או עם אותן כמויות סוכר להכין 45 עוגיות קטנות?
    וחוץ מזה רק להגיד שאת כותבת מקסים ומתוק ובאופן כללי נהדרת!

  38. חיה דר says:

    העוגיות מעולות! אבל יצאו לי קצת שטוחות מידי. מה עשיתי לא נכון?

  39. לינור פדלון says:

    רחלי היקרה, המתכון מדהים!
    אני מכינה את הגרסה הפרווה עם שמן קוקוס ויוצא מעולה, אבל העבודה עם הבצק אחרי הלילה במקרר מאוד קשה.. הבצק מתקשה מאוד ואי אפשר ליצור ממנו עיגולים. מה שמאלץ אותי לחמם אותו כמה שניות במיקרו אחרי ההוצאה מהמקרר כדי לרכך אותו אבל זה גורם לשוקולד להיות נמס ולהמרח. יש לך רעיון מה אפשר לעשות?

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל שמחה מאוד שאהבת! אני פשוט מוציאה אותו 10 דקות קודם ונותנת לו טיפל’ה להפשיר בחוץ, בחום הזה רבע שעה גג וזה מוכן לעבודה 🙂

  40. בתאל says:

    רחלי את מדהימהההה!!! אני ככ הרבה זמן מנסה למצוא את התכון הנכון שבו הבצק יצא פריך וטעים ובכל פעם זה לא יצא כמו שרציתי, עד שהכנתי את התכון שלך וזה יצא הרבה מעבר לציפיות!!! תודה רבה לך!!!

  41. דניאל says:

    מתכון מעולה!! ניסיתי אתמול, גרפו יםם מחמאות והיום אני כבר מכינה נגלה שניה?!!
    המתכונים שלך אליפות?

  42. אודליה says:

    יצא מצוין!!! מתכון מהמם! תודה רבה ♥

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח

  43. נוי says:

    שלום רחלי,
    הכנתי את העוגיות ממש עכשיו והכנסתי למקרר, שמתי לב שהבצק מרגיש כאילו לא התערבב פנימה הסוכר, מרגישים את גרגירי הסוכר… טרפתי את הסוכר עם החמאה למשך 7 דקות בערך וזה נראה היה ממש חלק ואחיד. את חושבת שזה יסתדר במהלך האפייה ושלא ירגישו את הסוכר כגרגירים ?

    1. רחלי קרוט says:

      יסתדר ❤️

  44. אודיה says:

    עשיתי הכל לפי ההוראות ושמתי במקרר ל3 שעות והבצק התקשה! מה עושים??

  45. ענת says:

    רחלי המתכון מדהים!!! עשינו שינויים קלים.. השתמשנו רק בקמח כוסמין והורדנו את כמות הסוכר ל 3/4 כוס ועדיין יצא מהמם!!! הטיפים שכתבת ממש עזרו והן יצאו נימוחות ומדהימות אחת אחת.
    אז המון תודה 🙂

  46. נועה says:

    הי רחלי, עוגיות מעולות. הורדתי בחצי את כמות הסוכר, בפעם הבאה אוריד בשלושת רבעי כי העוגיות מאד מתוקות. תודה תודה. על מתכון משובח

  47. אוריה says:

    היי רחלי , אני ניסיתי להכין את העוגות הטעם מושלם אבל שגליתי את העוגיות הם פשוט נהפכו לעוגה על המגש והתפרסו באפייה אני אנסה להכין איתם שוב היום אבל איך אוכל לתקן את זה מה עשיתי לא בסדר ?

    1. שמרית says:

      שאלה: סודה לשתיה הכונה לאבקה או סודה נוזלית?

  48. נטלי says:

    היי
    ראיתי את המתכון גם בפודי, ושם השתמשת בשוקולד ציפס קטן .. וכאן רשמת לא להשתמש בו. למה ? ?

  49. עטרה says:

    כמות הקמח לא ברורה,300 גר לא תואם ל 2 כוסות אפילו אם אשתמש בכוס קטנה חד פעמית של 180גר

  50. 15 מתכונים לעוגיות לשבירת הצום – בלוגיסרי says:

    […] עוגיות שוקולד צ'יפס סוף סוף זה קרה – מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס. ויש גם בונוס: אפילו לא צריך מיקסר כדי להכין אותן ויש גם גרסת פרווה וגרסה טבעונית. […]

  51. נעמה says:

    הי, אפשר להפחית מכמות הסוכר הלבן? תודה

  52. קרן says:

    האם ניתן להפחית מכמות השומן (חמאה)? או להמיר חלק מהחברה ברסק תפוחים? תודה!

  53. אלדד says:

    מתכון מושלם יצא אש. את ה-50 ג’ הנוספים, שמתי נטיפי resses (נטיפי שוקולד – בוטנים). תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה! ממש שמחה לשמוע שאהבת <3

  54. אור says:

    יצאו מעולות! קיבלתי מלאאא מחמאות. ההערות למטה שוות זהב.
    ובכלל חולה על האתר שלך.

  55. שרון says:

    רוצה להכין!! ולהוסיף חמאת בוטנית טבעית… האם אפשר?

  56. תלמה says:

    אפשר להכין במקום עדשים עם חתיכות שוקולד חלב או שכבר יצא יותר מדי שוקולד (250 גר מריר + 50 גר חלב)?

  57. לינוי says:

    היי!
    שמן קנולה במקום חמאה, יעבוד? וכמה?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא יעבוד. שמן לא מתייצב בטמפרטורת החדר ואנחנו צריכים כאן שומן שאחרי הקירור מתייצב כדי שהעוגיות תצאנה פריכות ויציבות

  58. חנה says:

    המסתי בתוך על האש וביעבע לי האם זה בסדר?
    תודה על התשובה

  59. חנה says:

    המסתי בתוך סיר על האש וביעבע לי האם זה בסדר?
    תודה על התשובה

    1. רחלי קרוט says:

      החמאה? בעקרון אין בעיה.

  60. שילת says:

    היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל? ואם כן, כמה שמן? תודה!!

  61. סיוון says:

    לצערי עשיתי טעות וכנראה העיגולים שעשיתי היום גדולים מידי
    נראה לי שהן לא נאפו כראוי אחרי 12 דקות 😭
    הכנסתי אותן לעוד 5 דקות אחרי שהיו כעשר דקות בחוץ
    לא יודעת עד כמה זה עזר . שלחתי אותם עם אחותי הקטנה לשירות שלה
    אני ממש מקווה שהם יהיו בסדר אחרת זה ממש מבאס 😕
    מקווה לעשות חוויה מתקנת בקרוב 😔

  62. שמרית says:

    האם אפשר להחליף חלק מהקמח בשיבולת שועל דקה (מהסוג שנחשב להכנה מהירה)?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניסיתי אבל מרגיש לי שכן. הייתי מחליפה רבע כמות בתור התחלה

  63. נוי says:

    מתכון מצויין !! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד התגובות מדהימות !
    האם אפשר להקפיא את הבלילה כדי שאוכל רק לכדרר ולאפות ?

  64. מירית says:

    יצא מעולה! איזה כיף.. הרבה זמן מחפשת מתכון טוב

  65. אביגיל says:

    הכנו את העוגיות לערב קריר , וייצא ממש טעים!!!! לשים לב לרווחים בין העוגיות כי הן ממש גדול ונמרחות , עוגיות מדהימות , לא חיכו עד שיתקררו וכבר סללו את כולן!

  66. מור says:

    שמתי הכל בדיוק לפי הכמויות המדודות והעוגיות באפיה השטחו לי לגמרי והתחברו.. ממש יצאו כמו משטח של עוגיה אחת ענקית על כל התבנית
    יש לך השערה למה זה קרה? מה אפשר לתקן?
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה כשבצק לא מספיק קר או כשמשטחים את הבצק לפני האפייה. פשוט פעם הבאה עיגולים עגולים וקרים מהמקרר

  67. שרית says:

    וואו. יצא פשוט וואו. איזה כיף. מתה על המתכונים שלך. תודה רבה

  68. שרי says:

    הכנתי ביום שבת ויצא מעולה, כמה ימים אחרי זה עוד יותר טעים
    מתכון מושלם ופשוט להכנה
    תודה :))))

  69. בוסתן says:

    מתכון נהדר
    הכנתי ויצא נפלא. אבל האם ניתן להקפיא חלק מהבצק ולאפות מאוחר יותר?
    יוצאות דיי הרבה עוגיות, וקשה להתאפק ולא לאכול את כולן אבל מזה אנו רוצות להמנע 😉

  70. גיתה says:

    רחלי, התמכרתי מחדש!
    הייתי גרופית שלך עוד כשערכת אתר אוכל (מחילה, שכחתי את שמו).
    הרגע ארבעת המתוקים שלי הלכו לישון שבעים ומרוצים אחרי קינוח מיוחד – הפנקייקס המהממים שלך. מתכננת להכין בקרוב את העוגיות האלה.
    תיקון קל – כתבת “להכיל” ונראה לי שהתכוונת ל”להחיל”.
    המשיכי להיות מקורית, מרעננת ומדויקת בדיוק כמו שאת.
    בהערכה רבה.

  71. מיטל says:

    יצא וואווו!!!!
    עשיתי את זה עם אגוזי מלך ו200 גרם שוקולד מריר… ויצא ממש מעולה!! תודה רבה!!!

  72. רוני says:

    באיזה מעלות התנור צריך להיות.?
    צריך לחמם מראש?

  73. ניצן says:

    חייבת להגיד שהכנתי עכשיו והעוגיות יצאו מושלמות.. יצא לי להכין הרבה סוגים ואלו במרקם מושלם! קיבלו כבר מחמאות:)
    בגלל שעשיתי עם שילוב של שוקולד לבן, חלב, מריר ובלונדי יצא מתוק- הורדתי בערך 10% מהסוכר בהכנה- אפשר להוריד יותר בפעם הבאה או שיכול לפגוע במרקם?
    המון תודה:)

  74. טל says:

    למה יש שני סוגי סוכר? אם יש לי בבית רק סוכר לבן האם זה מספיק טוב? תודה ❤️

  75. אביגיל says:

    הי, אני רוצה להכין מראש את הבצק ולהקפיא. חשבתי לפרוס לפני האפיה אבל בטח יצאו מעוכות מידי, נראה לך שכדאי להקפיא כדורים?

  76. אבישג says:

    הי רחלי,

    אפשר להחליף חלק מהקמח בקקאו בשביל לקבל קוקיס חומות?

    תודה,
    אבישג

    1. רחלי קרוט says:

      כן בטח, אחלה רעיון. אפילו 2-3 כפות יספיקו (במקום אותה כמות של קמח)

  77. רון תורתי says:

    היוושש! ממש רוצה כבר לטעום! יש לי את הבצק במקרר אבל..
    האם יש אפשרות לעשות את העוגיות בצורת לב? אחרי שמניחים כדורים ואופים פשוט לחתוך בצורת לב או שיש שיטה לעשות את זה מראש?
    תודה!!

  78. מיכל says:

    היי רחלי,
    חיממתי את התנור לפני ואפיתי את העוגות 12 דקות אבל הן יצאו קשות ממש והשוקולד לא נמס.. גם המרקם לא כלכך דומה ומרגיש לא אפוי.. מה אפשר לשנות ?

  79. חגית says:

    וואווו עוגיות מושלמות!!! הן רק יצאו מהתנור ןאני לא מפסיקה לזלול…
    מתכון מעולה וקל 👌🏻תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תענוג לשמוע!

  80. עדן says:

    היי,
    האם יש דרך לשלב במתכון חמאת בוטנים?
    אשמח מאוד לשלב את הטעמים

    תודה רבה!!

  81. עינת says:

    יצא מעוללההה! !! תודה על המתכון

  82. רעיה says:

    הכנתי את העוגיות ויצא ממש טעיםם 🙂 תודה רבה !!
    יש לי רק שאלה ; חיממתי את התנור מראש ואפיתי אותן בכמה נגלות. הנגלות השניה והשלישית לא יצאו כמו הראשונה אפילו שעשיתי בדיוק אותו גודל ואותו הזמן..(12 דקות..) טיפה יותר שחומות וקשות.. מה יכולה להיות הסיבה?

  83. מיטל:) says:

    היי אלופה, רציתי לשאול אותך על מלח גס בעוגיות האלה.
    האם ניסית? מומלץ לנסות לפזר מעט לפני האפיה לדעתך?

  84. עדן says:

    הכנתי אתמול, יצאו מעולות תודה!
    *אבל* ב 190 מעלות בטוסטר שלי תוך 12 דק’ העוגיות התייבשו והיו קשות.. הורדתי ל140 עם אותו זמן והיה מעולה!

  85. רעות says:

    היי רחלי!
    מתה על עוגיות שוקולד ציפס ואף פעם לא מגיעה למרקם מספיק טוב בבית….
    מחפשת מתכון לעוגיות שוקולד ציפס קריספיות לכל אורך העוגיה, במרקם אחיד שמתפורר בפה.
    עוגיות יפות ועגולות כמו בקונדיטוריה! פריך כמי של לחמי או של ארקפה.
    האם המתכון הזה מתאים???
    בנוסף, רוצה להכין למשלוחי מנות, מה הדרך הכי טובה לארוז אותן מלבד קופסה?

    אשמל למענה
    תודה

  86. לאה says:

    רחלי מהממת העוגיות כמעט מושלמות הכנתי היום למשלוח מנות ויצאו לי יפות פריכות ו… רק רבע כפית מלח יהן היו מושלמות. אנסה בקרוב שוב עם מלח ואעדכן.
    תודה!!

  87. חלי says:

    הי.. נראה מעולה 🙂
    אפשר להמיר את הקמח בכוסמין לבן? (במתכון כתוב כוסמין ולמדתי שבדכ מתכוונים לכוסמין מלא). ועוד שאלה.. אפשר להשתמש בשבבי שוקולד כמו של קליבו ולאו דווקא טבלה?

  88. צביה רחמים says:

    האם אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס ולא שוקולד רגיל

  89. קורל says:

    שלום רחלי,
    באיזו כוס מדידה ניתן להשתמש (כוס חד פעמית לשתיה חמה או קרה)?

  90. הדס says:

    האם אפשר לשים שמן זית ולא שמן קוקוס?

  91. שלי says:

    מתכון מעולה! ממשיכה לחזור לעוגיות האלה כל כמה שבועות, יוצא מושלם כל פעם. בלוג מהמם!!

  92. ליליה says:

    מתכון מעולה! תמיד הייתי מכינה עם הקרמה של החמאה במיקסר וזה סתם מיותר- גם יותר עבודה וגם יצא הרבה פחות טעים מהמתכון שלך!
    עשיתי הכל לפי ההוראות, השארתי את הבצק יום במקרר ויצאו עוגיות נהדרות! אקח איתי כמתכון מנצח!
    תודה!!! 🙂

  93. שרי says:

    מה יקרה עם אשים שמן רגיל במקום קוקוס? מבינה שזה ישפיע אבל האם זה קריטי? וכמה להמיר אם זה לא?.. תודה!

    1. שרי says:

      מה את אומרת רחלי🙂
      ישרדו שמן זרעי ענבים? ובאזו המרה?
      תודה

  94. נירית says:

    היי.. אפשר להשתמש פה בקמח קונדיטור ללא גלוטן או קמח אחר ללא גלוטן? מה היחס?

    1. רחלי קרוט says:

      מעולם לא ניסיתי אבל משערת שקמח תמי יעבוד. גם הקמח של בובס רד מיל של האחד לאחד.

  95. רבקה says:

    איך הכי טוב להמיס את החמאה והסוכר?

  96. נועה says:

    הי לא הבנתי איך לעשות עיגולים פשוט עיגולי בצק ולשים ככה בתבנית ? בלי למעוך ובלי כלום ?

  97. שירה says:

    היי רחלי, מתכון מעולה! הכנתי אותו שוב ואני רוצה להקפיא את הכדורי בצק ולאפות בהמשך. לפני שאני אופה אני צריכה להוציא להפשרה או לאפות יותר זמן פשוט? ואם כן, כמה זמן בערך

  98. מורן says:

    הכנתי פעם שנייה, הפעם עם פקאנים. מ-ו-ש-ל-ם !!! מתכון שצריך לגזור ולשמור !

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע!

  99. Shira says:

    עוגיות נהדרות!! תודה רבה

  100. מור says:

    האם אפשר להכין עם שוקולד לבן באותו אופן?

  101. רחלי says:

    היי, האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  102. הדס says:

    תודה רבה על המתכון! אני כבר מפשילה פה שרוולים. רק שאלה בבקשה:
    למה לא פשוט להשתמש בעיגולי שוקולד מקצועי (לובקה,קליבו וכולי). זה לא עדיף על פני להתחיל להתעסק אשכרה עם טבלת שוקולד ולחתוך אותה עם כל הלכלוך שזה עושה?..

    1. רחלי קרוט says:

      כי אני רוצה כאן נקודות קטנות של שוקולד לצד צ’אנקים יותר גדולים שנמסים בצורה מדהימה באפייה וגורמים להפתעה בביס. פתאום יש חתיכה גדולה של שוקולד.

  103. הדס says:

    ועוד שאלה: למה לא לעשות עוגיות קטנות יותר מגודל פינג פונג?
    אני כבר יכולה לשמוע את ההערות של המשפחה שלי: “זה נורא גדול”, “למה לא לעשות קטן יותר?” …
    אני יודעת עם מי יש לי עסק… אפשר להכין קטנות יותר או שיש ענין לגודל המסויים הזה?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      חחח אפשר אבל הכי כיף פה זה האמצע השמנמן שנוצר מעיגול בצק יחסית גדול. אבל שטויות, תכיני יותר קטן יצא עדיין מצוין

  104. קרול קרמונה says:

    באמת אבל באמת העוגיות הכי מושלמות שיצא לי להכין. מתכון מדוייק להפליא. אפילו זמן אפיה. בול! עשיתי כדורים של 38 גר’ כל אחד. יצאו לי 27 עוגיות טעימות ומושלמות. שמחה שגיליתי אותך! תודה.

  105. רעות נתנאל says:

    היי רחלי
    זה מתכון מדהים הכנתי כמה פעמים!
    רציתי לשאול. לשואו רום יש עוגיות סמורס שהם שמים בפנים מרשמלו וזה מושלם.
    נראה לך יתאים גם למתכון הזה?

  106. זוהר says:

    היי,
    אפשר עם שמן קוקוס נוזלי? והאם זה אותו כמות כלומר 200 גרם?

  107. תמר סינה says:

    וואו יצא מושלםםם

  108. דבי says:

    בוקר אור!
    גם בשמן קוקוס שמים 200 גר’
    או כפי שאני יודעת 85 אחוז מכמות החמאה?
    תודה רבה!

  109. חופית says:

    וואו! באמת עוגיות מושלמות. מתכון מוצלח כמו כל מתכון שלך. תודה 🙂

  110. טליסה says:

    טוב אז זאת כבר פעם חמישית שאני מכינה את העוגיות האלה !
    אין ספק שזה מתכון מנצח וכל כך פשוט!
    הפעם הכנתי עם סמנה (חמאה מזוקקת) שוקולד לבן ואגוזי לוז (הפחתתי בכמות הסוכר בגלל השוקולד הלבן) ויצא מושששששלם!
    רציתי רק לדעת איך ואיפה הכי כדי לאחסן את העוגיות ?

  111. תהל says:

    טוב, ללא ספק העוגיות שוקולד צ’יפס הכי טובות בעולם (ויעידו ההודעות שקיבלתי מאנשים שהכנתי להם)! את הבצק הכנתי לילה קודם ושמרתי במקרר, היה קשה כמו אבן 🙂 נתתי לו רבע שעה בחוץ וזה עזר מאוד
    השינויים הקלים שעשיתי- ללא עדשים (כי לא היה. אבל זה גאוני). 200 ג’ שוקולד. ו-175 ג’ סוכר לבן. ומעט מלח. יצא מושלם! תודה רבה על מתכון אליפות.
    מצטרפת לשאלות של קודמיי שלא ראיתי להן מענה – איך הכי טוב לאחסן? והאם ניתן הקפיא אחרי הכנה?

  112. רעות says:

    יצאו לי בדיוק 18 עוגיות (מבצק בגודל כדור פינג פונג) והן יצאו וואו!
    תחליפים:
    במקום חמאה (שלא הייתה לי בבית) – שמן קוקוס
    במקום שוקולד מריר – 210 גרם שוקולד חלב עם אגוזי לוז של לינדט שרציתי להפטר ממנו.
    תובנות:
    הן מתקשות מאוד אחרי קירור (כניראה בגלל השמן קוקוס) אבל עדיין מדהימות.
    פעם הבאה אולי אוסיף מעט מלח, אבל בהחלט לא חובה.

  113. אופק says:

    היי!
    אני מעבירה את התערובת למקרר לכמה שעות אבל על פניו נראה שהתערובת מאוד שומנית…עלי להוסיף עוד קמח?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend