קאפקייקס דאבל פררו רושה

Posted on

קאפקייקס שכל כולו שחיתות ואהבה לשוקולד. הכנתי אותו לפני כמה חודשים בבוקר אפייה משותף שהיה לי עם דורית אצלי בבית כשהיא מכינה במקביל קאפקייקס במילוי עדשים צבעוניות.

בהמשך ישיר לשבוע השחיתות שנפל עלי (מי אמר בראוניז עם שוקולד ממולדה ועוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות), מדובר באחד הקינוחים היותר שוקולדיים ומפנקים.

יש בו רוטב נוטלה מבריק שהופך למעין טראפלס אחרי הקירור, קרם נוטלה שמתמוסס בפה, 2 פררו רושה! ועוגת שוקולד רכה למטה. כן, כל העונג הזה בקאפקייקס אחד.

ומה שהכי כיף, זה שלמרות שהקאפקייקס נראים סופר מושחתים גם כשהם סגורים, ההפתעה בפנים היא הנוק אאוט וזאת שהופכת את כל החוויה המתוקה הזאת לכיף אחד גדול.

פררו רושה אחד כבר מציץ מלמטה
גאנש שוקולד נוטלה באמצע וקרם חמאה נוטלה מסביב. כדי שלא יחסר 🙂

קאפקייקס פררו רושה

מצרכים ל-13 קאפקייקס גדולים:
2 ביצים L
170 גרם (3/4 כוס) סוכר
120 מ”ל (3/4 כוס) שמן
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
50 גרם (5 כפות) קקאו איכותי
140 גרם (1 כוס) קמח תופח

גאנש נוטלה מבריק:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
1 כף גדושה נוטלה

קרם חמאה-נוטלה:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
1 ו-3/4 כוסות אבקת סוכר
5 כפות שמנת מתוקה או חלב או מים
2 כפות גדושות נוטלה

וגם:
26 פררו רושה

אופן הכנה:
– מכינים קאפקייקס: בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, ושמנת מתוקה וטורפים. מוסיפים קקאו וקמח וטורפים עד שאין גושי קמח.
– מעבירים את הבלילה למנז’טים מפלסטיק או סיליקון (עדיף לשמן מעט) עד ל-2/3 גובה ומניחים באמצע כל אחד פררו רושה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז הקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב.
– מכינים גאנש נוטלה מבריק: ממיסים שוקולד ושמנת בקערת שמתאימה למיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים נוטלה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים מעט בקצה השקית כדי שיצאו פסים דקים של גאנש בזילוף.
– מכינים קרם חמאה נוטלה: בקערת מיקסר מקציפים חמאה, אבקת סוכר ושמנת במשך 7-10 דקות. חשוב לעצור מדי פעם את המיקסר ולגרוף את הקרם שנדבק לדפנות בעזרת לקקן. הקרם צריך להיות בהיר ותפוח.
– מוסיפים נוטלה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן גדול.
– מרכיבים: מזלפים בחלק העליון של הקאפקייקס, מסביב לפררו רושה שבאמצע, עיגול של קרם חמאה כמו בתמונה.
– ממלאים את האמצע בגאנש נוטלה מבריק.
– מניחים מעל הגאנש, באמצע, פררו רושה נוסף ומעבירים למקרר, בתוך קופסה סגורה, עד להגשה.

כל אחד הוא כמו עוגה קטנה. רק שלכם.
וככה זה נראה בפנים! דאבל שחיתות

הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על הפררו רושה שבתוך הקאפקייקס אם אתם רוצים להפחית קצת מהשחיתות. עדיין יצא מושלם ויפהפה. ואפשר גם ליצור בור באמצע הקאפקייקס, אחרי האפייה, ולמלא בגנאש נוטלה שהכנתם. בקירור הגאנש יתייצב ובפנים תגלו כדור טראפלס טעים בטירוף.
– הקרם חמאה-נוטלה הוא אחד הדברים הטעימים והוא נהדר לציפוי עוגות, לזילוף על קאפקייקס או עוגה וגם כשכבה טעימה בתוך עוגת טורט.
– אפשר להכין גם במנס’טים בגודל בינוני ואז יצאו בערך 20 קאפקייקס. במקרה הזה מומלץ לשים רק פררו רושה אחד למעלה כי אחרת הכמות של הכדורים האלה ביחס לעוגה הקטנה תהיה מוגזמת.

8 תגובות

  1. שובל says:

    את הקאפקייקס את אופה בטורבו או ברגיל?

    1. רחלי קרוט says:

      ברגיל. טורבו רק לפיצות/פוקאצ’ות/לחמים

  2. אביה says:

    היוש!
    כמה זמן הקאפקייקס יכולים להחזיק מעמד בלי מקרר? עם הציפוי והכל?

    תודה מראש
    אביה

    1. רחלי קרוט says:

      במזג אויר כזה באיזור 3 ימים. לא בשמח ולא בחום כמובן.

  3. אורית שלו says:

    מדהימה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה!

      1. עדי says:

        היי רחלי, שתי שאלות 🙂
        אחת, יודעת להגיד מה גודל המנג’טים במדוייק יותר או איזה סוג? או שפשוט לחפש כאלה במידה גדולה?
        שתיים, אם אני רוצה להכין כמות כפולה, האם זה בסדר פשוט לערבב פי שתיים חומרים יחד או שעדיף בשתי נגלות נפרדות?

        תודה מראש!

      2. ענת says:

        היי רחליבאעזה מנג’טים כדאי להשתמש כדי שהקפקייקס יצאו גדולים?מה שנקרא מס 4 בחנויות?נייר רגיל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend