אורז חום מטורף עם בצל מקורמל וגרגירי חומוס נימוחים של הקוסם

Posted on

את אריאל רוזנטל, האיש המדהים מאחורי מסעדת ‘הקוסם‘, אני אוהבת במיוחד.

אוהבת את נדיבות ליבו, את החיוך המבויש שלו שמתערבב עם רצינות, את המקצועיות ובעיקר את הכשרון בידיים.

לפני למעלה משנה הוא ואורלי פלאי ברונשטיין האחת היחידה (כנסו לבלוג שלה סירפלא), הוציאו לעולם את ספר החומוס שגרף מאז פרסומו המון פרסים ותשבוחות ולא בכדי.

הוא מעמיק כמוהם, מדויק ומהודק בדיוק כמוהם, ומשובץ במכרה זהב של ידע.

מתוך הספר הנפלא הזה, והיישר ממסעדת הקוסם, מגיע אליכם הפעם המתכון לאורז הכי טעים בארץ. כזה שהוא חום חום בזכות תועפות בצל מקורמל. כזה שעומד בפני עצמו ולא זאת למנה עיקרית בזכות השילוב עם גרגירי החומוס הרכים. כזה שעושה חשק לקום מהספה בסלון ולנסוע לקוסם. להזמין חצילים מטוגנים, פלאפל משובח ואת האורז הנפלא הזה שהוא תמצית הווייתו של אריאל – מינימום מצרכים, טיפול נכון בחומרי הגלם והמון כבוד לאוכל.

ככה זה נראה אצל הקוסם. רק לראות את זה עושה לי חשק לרוץ אליו

כמה כללים חשובים לפני שמתחילים
– היחס בין האורז לבצל הוא 1:1 וזה סוד הטעם של המעדן הזה, שמורכב מ-3 מרכיבי זהב: בצל, אורז וחומוס. שימו לב, חשוב לא לחסוך או להמעיט בכמות השמן כי הוא זה שעוזר לבצל להתקרמל.
– גרגירי חומוס רכים מומלץ להכין לבד (מתכון בהמשך) אבל אפשר גם לקצר תהליכים ולרכוש גרגירי חומוס מבושלים ורכים.

פשוט קסם

הקוסם
שלמה המלך 1, תל אביב.

וככה נראה האורז החום שאמא של גיל גוטקין (שושי את מהממת!) הכינה מהמתכון של הקוסם

אורז חום עם בצל מקורמל וגרגירי חומוס נימוחים של הקוסם

מצרכים (6-8 מנות):
1/4 כוס שמן תירס (או כל שמן אחר שאתם אוהבים)
1/2 קילו (3 בצלים גדולים) בצל לבן, קלוף
2 ו-1/2 כוסות אורז יסמין (או בסמטי)
3 ו-3/4 כוסות (900 מ”ל) מים רותחים
1 כפית מלח
1 כוס (250 גרם) גרגירי חומוס מבושלים רך רך

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
– מחממים את השמן בסיר רחב עם תחתית עבה ומטגנים את הבצל בשמן, על אש בינונית-נמוכה, במשך 35-40 דקות או עד שהוא שחום לגמרי. זה השלב הכי הכי חשוב אז לא להמשיך הלאה לפני שהבצל ממש ממש שחום.
– מוסיפים את האורז ומטגנים יחד 3-4 דקות.
– מוסיפים מים רותחים ומלח, מכסים ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר.
– מבשלים 15 דקות, מכבים את האש ומשהים עוד 10 דקות עם מכסה סגור.
– מוסיפים לאורז גרגירי חומוס נימוחים ומערבבים.

רק סלט ליד וזהו

גרגירי חומוס רכים רכים

מצרכים (תצא לכם כמות של 4 כוסות גרגירי חומוס מוכנים ורכים):
2 ו-1/2 כוסות (500 גרם) גרגירי חומוס קטנים – יבשים
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח

אופן הכנה:
– שמים את גרגירי החומוס בקערה גדולה ומכסים במים פושרים עד 5 ס”מ מעל גרגירי החומוס. מוסיפים את המלח. מעבירים למקרר ל-24 שעות (אפשר עד 48 שעות).
– מסננים את גרגירי החומוס מהמים ומעבירים לסיר בינוני.
– מוסיפים מים חדשים עד ל-5 ס”מ מעל גרגירי החומוס ומביאים לרתיחה.
– לאחר הרתיחה מבשלים במשך 30 דקות. במידה ונוצר קצף למעלה מוציאים אותו בעזרת כף.
– מנמיכים את האש לנמוכה, מוסיפים סודה לשתייה וממשיכים לבשל עד שגרגירי החומוס רכים מאוד. זה לוקח בין 15-30 דקות.
– איך שומרים? מעבירים לקופסה ביחד עם הנוזלים (כדי שגרגירי החומוס לא יתייבשו) ושומרים עד שרוצים להשתמש.

25 תגובות

  1. ליטל says:

    למה מוסיפים מלח להשרייה? ממה שאני יודעת, מלח מקשה את הקטניה ועדיף אפילו לא להוסיפו בזמן הבישול.

    1. רחלי קרוט says:

      ככה אריאל מכין ואני לא מתכוונת עם שף כל כך מוצלח 🙂 אבל זאת שאלה טובה ואני אשאל אותו את זה.

      1. Einav says:

        איך מוודאים שהבצל לא נשרף?

  2. יפית says:

    הי, שתי שאלות-
    1. האם איכשהו ניתן להתאים את המתכון לילדים שאסור שייראו את הבצל בתבשיל?
    2. יש אפשרות להשתמש בגרגרי חומוס מקופסא?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הממ שאלה טובה 🙂 לרסק את הבצל ואז לא יצא אמנם חום חום אבל יצא טעים ממש. ולטגן אותו טוב טוב במחבת שישאר רך ומתקתק.
      בהחלט אפשר.

  3. אמונה says:

    מצטרפת לשאלה על חומוס בשימורים

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה עם זה. אפשר גם קפוא שמבשלים כמה דקות עד שהוא חם ורך או להוסיף את החומוס הקפוא כבר בהתחלה של הבישול כדי שיתבשל ביחד.

  4. ברכה says:

    אני מבשלת חומוס קבוע, בערך כמות של קילו גרגרים יבשים. את הסודה לשתיה אני מוסיפה למי ההשריה ומבשלת איתם את החומוס התפוח. בערך שעה. מתקבל חומוס רך כזה שנמעך למגע. אני מחלקת אותו למנות ומקפיאה אותו כדי להכין ממרח חומוס. את המלח אני מוסיפה רק בסוף הבשול כשהחומוס רך ונימוח

    1. רחלי קרוט says:

      גם דרך מצוינת!

  5. רונית says:

    האם אפשר אורז מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. עוד 50% מים ועוד 15-20 בערך בישול. אבל לבדוק עד שזה מוכן

  6. שבי says:

    איך האורז הופת לחום- רק מהבצל המקורמל או שחסר פה משהו? נראה אש

    1. שבי says:

      *הופך

      1. רחלי says:

        וואי. אין לך מושג כמה טעים זה יצא.
        היה לי חומוס מושרה במקפיא אז זה קיצר תהליכים.
        הכנתי לסעודה של לפני הצום יחד עם מרק גריסים ועדשים שלך וגם גראטן בטטה.
        הכל היה מושלם.
        ליקקו את האצבעות למגדול ועד תינוק.
        תודה רחלי,
        רחלי

    2. רחלי קרוט says:

      רק מהבצל המקורמל ולכן מאוד חשוב להביות סבלניים בשלב הזה ♥

  7. טובה says:

    בבישול של החומוס – לאחר הרתיחה להמשיך עוד 30 דקות ברתיחה על אש גבוהה?
    תודה

  8. יערה says:

    עשיתי ויצא טעים ממש!תודה!

  9. עומר says:

    האורז נראה נהדר. אני מחפש תחליף לחומוס. מה את חושבת?

    1. קרין says:

      היי
      אני עושה לפי המתכון
      טיגנתי את הבצל עד שניהיה חום כהה כהה במשך 45 דק
      אבל עדיין האורז לא יוצא לי חום
      האורז הוא בסמטי
      מה אני מפספסת? 🙁

  10. מאי says:

    היי נראה טעיים האם אפשר עם אורז עגול או פרסי אין לי אורז יסמין🤔

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  11. ניצה says:

    היי
    הכמות גדולה, ניתן להקפיא?

  12. עדי says:

    מתכון מעולה מעולה מעולה. מהרגע שפירסמת אותו יש קבוע סיר שלו בבית.

  13. שירלי says:

    כפית מלח אחת על 2.5 כוסות אורז? זה לא טעות? על כוס אורז צריך לשים 3/4 כפית.

  14. גל says:

    היי! האם צריך לשטוף את האורז? תודה מראש!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend