אצבעות קרמשניט בקלי קלות

Posted on

אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה קינוחים שלוקח 10 דקות להכין ונראים כאילו מישהו עבד עליהם שעות. זה לא שאין לי סבלנות לבלות במטבח, לרוב הבעיה שאין לי זמן.

אז הכנתי קרמשניט בגרסה המקוצרת – לא צריך להכין את הבצק אלא רק לקרמל ולאפות אותו בתנור (וגם על זה אפשר לוותר – הסבר בהערות למטה) ובעצם הדבר היחיד שצריך לעשות כאן זה להקציף שמנת מתוקה ופודינג וניל עד שנוצר קרם וניל משגע ולזלף על מלבני הבצק הזהובים.

ועזבו את קלות ההכנה, קלטו על השוס האמיתי – במקום להכין עוגת קרמשניט גדולה בצורת אינגליש או מרובע גדול שקשה מאוד לחתוך כי הבצק מתפורר, פשוט מכינים מראש את הבצק במלבנים ואז מרכיבים כל קינוח בנפרד שנראה מיליון דולר ולא מתפרק בגלל החיתוך.

ומה לגבי הקישוט מעל? כמעט הכל יעבוד כאן. פירות אדומים, קוביות מנגו, תלתלי שוקולד, פניני שוקולד, עלי זהב ואפילו אפשר להגיש עם רוטב שוקולד שהופך את הקינוח למושחת במיוחד.

מחכה לשמוע איך יצא לכם באינסטגרם או בפייסבוק <3

וגם: אשמח לשמוע בתגובות האם תרצו גם מתכון לגרסה היותר קלאסית עם קרם פטיסייר ובכלל, איפה אכלתם את הקרמשניט הכי טעים.

אל תפספסו עוד קינוחים אישיים:
מוס שוקולד אמיתי בכוסות עם קצפת
מלבי עם רוטב תותים (פרווה)
קאפקייקס קרמבו!

5 דקות הקצפה וזה מוכן

אצבעות קרמשניט בקלי קלות

מצרכים לבצק עלים מקורמל:
1 חבילה בצק עלים (מופשר על פי הוראות היצרן)
3/4 כוס סוכר לבן או אבקת סוכר (לא משתמשים בהכל)

מצרכים לקרם:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% (זאת עם הפס הורוד) השף הלבן
1 שקית פודינג וניל צרפתי
1 כוס חלב
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית/משחת וניל איכותית

אופן הכנה:
– פורסים את הבצק על השיש וחותכים למלבנים בגודל שרוצים. חשוב שכולם יהיו בגודל זהה כי מרכיבים אותם אחד על השני. אני פשוט חותכת את הבצק לרוחב 15 ס”מ ואז יש לי מלבן שאותה אני חותכת למלבנים שווים.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומפזרים מעט סוכר או אבקת סוכר בשכבה עדינה. מניחים מעל את מלבני הבצק.
– מפזרים סוכר על מלבני הבצק בשכבה דקה ומעל מניחים נייר אפייה נוסף.
– מניחים עמל נייר האפייה תבנית תנור כדי שהבצק לא יתפח מדי וישאר ישר ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות. מוציאים את התבנית ששמנו מעל, וגם את נייר האפייה העליון, ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות או עד שהבצק שחום. מצננים.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי הקרם ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
– מרכיבים: מניחים מלבן של בצק עלים ומזלפים מעליו תלוליות קרם עם כל צנטר שאוהבים.
– מניחים מעל מלבן בצק עלים נוסף ושוב מזלפים מעל תלוליות קרם.
– מעטרים בפירות אדומים כמו תותים או פטל ומגישים.

שילוב אדיר בין בצק פריך שמתפצפץ בפה וקרם עשיר ורך

הערות ושדרוגים
– אפשר לשמור את הבצק אחרי האפייה בקופסה סגורה במשך 3 ימים ולזלף את הקרם כמה שעות לפני שרוצים להגיש.
– ניתן להשתמש בבצק עלים מוכן לקרמשניט שנמכר כבר אפוי ואז כל מה שצריך זה רק להכין את הקרם ולהרכיב.
– אם רוצים קרם יותר רך אפשר לוותר על הפודינג והחלב ולהכין קצפת מ-2 שמנת מתוקה להקצפה 32% ביחד עם 4 כפות אבקת סוכר.
– שימו לב לא להקציף את הקרם יותר מדי כי הפודינג עוד מייצב אותו בקירור. כל עוד יש שפיץ של קצפת על וו ההקצפה זה מוכן.
– רוצים לשדרג? יוצרים תלתלי שוקולד על הקרם למעלה בעזרת חפיסת שוקולד חלב או מרי (בטמפרטורת החדר) וקולפן רגיל של ירקות.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.

7 תגובות

  1. תמר ליפשיץ says:

    אין כמוך! רצה לנסות . הקרמשניט הכי טובה שטעמתי (ואני הונגריה שטעמה מלא…..) זה הקרמשניט במסעדת אלחנן במשמרות….

  2. מירב בן חמו says:

    לקוח מהאגדות כל הכבוד

  3. אריאלה says:

    קרם של קרם שניט לא עשוי מקצפת, אלא מבישול של קמח וחלב !

  4. מיכל says:

    אולי תוכלי לעשות תמונות של השלבים? לא כולם ברורים לי..

  5. אלין says:

    היי רחלי,
    הכנתי את הקינוח ויצא פשוט מדהים, כמו הרבה דברים שאני מכינה מהאתר שלך!
    תודה על התוכן המעניין והטעים.

    את יכולה בבקשה לענות לי רק על שאלה שטרידה אותי כל פעם מחדש…
    מתי אופים בטורבו ומתי בחימום עליון ותחתון? איזה עוגה נכנסת לאיזה תוכנית?
    וגם במקרה הזה ?
    תודה ענקית

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

      אני אופה רק בעליון-תחתון. מעבירה לטורבו רק כשצריך חום סופר סופר חזק (יותר מהטמפרטורה המוצגת בתנור) כמו למשל בלחמים או בפוקצ’ות.

      הטורבו נוטה לשרוף דברים מצד שני האפייה איתו קצת יותר אחידה אז אם רוצים להשתמש בו מורידים בערך 10 מעלות מהטמפרטורה שביקשו במתכון.

      מקווה שעזרתי.

  6. עמית says:

    היי רחלי
    יש לך מתכון לקרם דהוא פרווה ובכל זאת יציב להחזיק את העלים?
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend