בולונז טופו בקלי קלות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 votes, average: 4.40 out of 5)
Loading...
בולונז טופו

רוב התזונה היום יומית שלי מבוססת על אוכל צמחוני, וכשיש לי הזדמנות אני תמיד אעדיף להפוך אותה גם לטבעונית. בעיקר כשמדובר באוכל.

לרבים זה נשמע קצת מוזר, בעיקר כי אני גרגרנית לא קטנה, אבל 2 חומרי גלם שאני ממש אוהבת הם קינואה וטופו. אני באמת חושבת ששניהם מדהימים בכל מה שקשור ביכולת שלהם לספוג טעמים ולהפוך תוך שנייה לאוכל מדהים – ולשניהם יש גם מרקם שאני מתה עליו.

מבטיחה אגב לפרסם בקרוב מדריך מפורט איך להכין קינואה כמו שצריך.

הפעם החלטתי להביא לכם גרסה קצת שונה לבולונז הקלאסי, כזה שעושה שימוש בטופו במקום בשר. הטעם שמתקבל מזכיר יותר עוף, רק קצת יותר עדין, ובזכות השימוש כאן בטופו בזיליקום מתווסף המון טעם שמזכיר את איטליה. אתם כמובן יכולים להשתמש בטופו רגיל ופשוט להוסיף חופן נאה של עלי בזיליקום קצוצים לרוטב.

ומילה לגבי פירורי הלחם – בגלל שאין כאן שימוש בגבינה שמוסיפה קיק של טעם והטופו עצמו יחסית רך, החלטתי לשדרג את הבולונז בפירורי לחם מטוגנים עם עשבי תיבול ושום שמפזרים מעל. זה מוסיף קראנץ’ סופר כייפי וגם בעיטה של טעם שממש מחמיאה לבולונז. אגב, אתם יכולים להמיר או להוסיף גם שבבי שמרי בירה – מוצר מהמם שמזכיר בטעם שלו גבינת פרמזן ואפשר למצוא אותו בכל חנות טבע או בסופרים כמו עדן טבע מרקט (ראיתי גם בטיב טעם).

צפו בכל שלבי הכנת המתכון:

בולונז טופו

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 חבילה טופו עם בזיליקום (או טופו רגיל) תנובה
1 צנצנת רוטב עגבניות – הסבר למטה בהערות
1/2 חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים

לתוספת פירורי לחם מוזהבים:
2 כפות שמן זית
6 כפות פירורי לחם רגילים או פנקו
1/2 כפית טימין או רוזמרין מיובש (אפשר גם טרי)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום
עלי בזיליקום – להגשה

אופן הכנה:
– מוציאים את הטופו מהשקית ומרוקנים את הנוזלים. מייבשים מעט עם נייר סופג.
– מגרדים את הטופו על החלק העבה בפומפייה ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במחבת רחבה עם שמן זית. חשוב לטגן על אש גבוהה במשך 5 דקות עד שהטופו מקבל צבע זהוב עדין.
– מוסיפים צנצנת רוטב עגבניות, ממלאים את הצנצנת במים אחרי שהתרוקנה ומוסיפים גם אותם.
– מבשלים ביחד עם הטופו במשך 10-15 דקות.
– בזמן הזה מבשלים את הפסטה עד ריכוך.
– כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה לרוטב עם הטופו וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות עד שהפסטה סופגת את הטעמים.
– פירורי לחם מטוגנים להגשה: שמים במחבת את כל המצרכים פרט לעלי הבזיליקום ומטגנים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות או עד שפירורי הלחם מזהיבים. מצננים ומפזרים על הפסטה בהגשה ביחד עם עלי בזיליקום.

בולונז טופו
פירורי הלחם מקפיצים את המנה. אל תוותרו עליהם

הערות ושדרוגים
– יש היום בסופרים המון המון סוגים של רטבי עגבניות מוכנים. כאן הכי טוב להשתמש ברוטב עגבניות לבולונז אבל יש גם רוטב עגבניות עם בזיליקום שעובד מדהים. אם אתם מוצאים רק את הרוטב העגבניות הקלאסי אני ממליצה להוסיף לו 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פפריקה חריפה ומעט פלפל שחור להעצמת הטעם.
– אפשר להשתמש גם בפסטה מלאה או אטריות אורז.
– למי שאוהב (אני!) מומלץ לפזר מעל שמרי בירה. זה מוצר חדש שהתמכרתי אליו לאחרונה בזכות אולגה טוכשר מהבלוג “המרכיב הסודי” והוא בעצם מכיל לא מעט ויטמינים אבל בעיקר יש לו טעם של גבינת פרמזן והוא גם מגיע בצורת שבבים דקים שמזכירים גבינה מגורדת. כמובן שאפשר גם גבינה מגורדת אבל אז זה לא יהיה טבעוני יותר.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

2 תגובות

  1. טל says:

    חיפשתי מתכון כזה וכשראיתי שלך יש היה ברור שאני מכינה את שלך… הולכת להכין!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      יש!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend