בורקס גבינות משפחתי – הכי קל והכי טעים

Posted on
בורקס גבינות משפחתי

איך אני אוהבת בורקס! כזה שיצא הרגע מהתנור כשהמילוי עוד רותח ואי אפשר להתאפק, כזה שהכי כיף לאכול עם ירקות חתוכים גס ליד, זיתים ורסק עגבניות. ובעיקר בעיקר – כזה שמכינים בבית. כי בואו נודה על האמת, הגרסה הביתית לעד תהיה טובה פי מיליון.

בורקס גבינות משפחתי
שילוב אדיר בין גבינות נהדרות לבצק זהוב שמתפצפץ בפה

אמהמה, לרוב אין לי זמן לקפל בורקס בורקס. למלא כל אחד. לאפות מגש אחרי מגש. אז מצאתי פתרון – בורקס משפחתי שמכינים בשנייה וחצי. כזה שאפשר לחמם בתנור, בתוך התבנית גם יום למחרת והוא עדיין יצא מושלם.

בורקס גבינות משפחתי
אל תלמדו ממני ותחשבו מראש את גודל הקוביות. אני כמובן לא חישבתי נכון ובסוף יצאו לי מלבנים קטנים במקום ריבועים (אה אה, זה בצד השני של התבנית)

בגלל שבורקס תמיד מזכיר לי ים ושמש, רוח נעימה ושמיים כחולים, ממש כמו ביוון (חייבת ביקור שם בקרוב, הכי התגעגעתי) החלטתי להכניס לתוך הבורקס גבינות נהדרות מתוכן גם גבינת פרובטו שמזכירה בטעמה גבינה בולגרית או פטה, עשירה וקרמית, אבל גם מאוד עדינה בזכות אחוזי השומן הנמוכים שלה – רק 5%. במקום לערבב אותה עם שאר הגבינות נתתי לה כבוד ופרסתי לפרוסות, ככה בכל ביס תקבלו אותה בכל הדרה בלי שהיא תתערבב עם כל שאר הגבינות.

בורקס גבינות משפחתי
סלט קטן וזיתים ואתם מסודרים

ועד שהבורקס יצא מהתנור, חם חם ומדיף ניחוח מטורף בבית, שימו מוזיקה וכנסו לאווירת הסיגה סיגה (שזה לאט לאט ביוונית). כי באמת שאין לאן למהר. תחוו את הרגע, את המשפחה או החברים, את הרגעים היפים האלה סביב תבנית שיצאה השנייה מהתנור.

מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם – שלחו לי תמונות באינסטגרם.

בורקס גבינות משפחתי
גנבתי אחד! אל תגלו 🙂

בורקס גבינות משפחתי

מצרכים (תבנית בגודל 20X30):
1/2 חבילה בצק פילאס, מופשר על פי הוראות היצרן (או בצק עלים)
1 כף פירורי לחם
1/2 חבילה גבינת חמד או פטה
1 קופסה גבינת ריקוטה או גבינת שמנת בטעם טבעי
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
3 ביצים L
2 כפות קמח לבן
1 קופסה גבינת פרובטו מעודנת 5% פיראוס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לעיטור מעל:
1 חלמון (הצהוב)
2-3 כפות שומשום
1/2 כפית טימין מיובש או עלים מענף טימין
1/2 כפית אבקת שום
מעט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– לתוך קערה גדולה מפוררים גבינת חמד או פטה ומוסיפים ריקוטה, גבינה צהובה, ביצים, קמח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
– מפזרים פירורי לחם על תחתית התבנית.
– חותכים את הבצק למלבן בגודל תחתית התבנית ומניחים מעל פירורי הלחם. מחוררים עם מזלג בשלל מקומות.
– שופכים מעל את תערובת הגבינות ומיישרים מעט.
– חותכים את גבינת הפרובטו לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים מעל מילוי הגבינות.
– מניחים מעל עוד מלבן בצק בגודל התבנית.
– מברישים בחלמון טרוף ומפזרים בנדיבות שומשום, טימין מיובש, אבקת שום ופלפל שחור.
– חורצים קוביות במאפה, לא עד הסוף רק חיתוך קטן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהמאפה זהוב לגמרי. זה לוקח בערך 30-40 דקות.
– מצננים במשך 10 דקות עד שהגבינות מתייצבות וזוללים עם סלט וזיתים.

בורקס גבינות משפחתי
נחתך בקלות וטעים ברמות משוגעות

הערות ושדרוגים
– במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח תירס בתחתית התבנית. פירורי הלחם עוזרים לספוח את הנוזלים ומותירים את תחתית הבצק זהוב וטעים במיוחד.
– במקום חמד או פטה אפשר להשתמש בבולגרית.
– במקום גבינה צהובה אפשר גם פתיתי מוצרלה.
– אפשר לפזר מעל המאפה גם שומשום שחור או קצח.
– אין צורך לשים מלח במילוי, הגבינות מספיק מלוחות.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הגבינות תרד מוקפץ או חצילים קלויים או צנוברים קלויים ואפילו קוביות בטטה רכות או ברוקולי. הכל הולך.

בורקס גבינות משפחתי
בא לי להתחתן עם הבורקס הזה

14 תגובות

  1. ענת says:

    יש בצק מסוים שאת ממליצה עליו? במה את משתמשת?

  2. נטלי says:

    אוף זה נראה טעים בטירוף

  3. אנה says:

    חותכים רק את השכבה העליונה של הבצק לפני הכפייה?

  4. גילי says:

    איך מפשירים רק חצי מהבצק אם הוא קפוא? ומה ההבדל יהיה בטעם בין צהובה למוצרלה? מי מהן יותר מורגשת?

  5. הילית says:

    יצא ממש טעים! אולי כדאי לכתוב בהוראות המתכון שאת הבצק יש לחלק לחצי. שני מלבנים. אני לא שמתי לה שצריך עוד שכבה ושמתי את הבצק למטה, מעל פרורי הלחם, וכשהמשכתי לקרוא את המתכון שמתי לב שצריך עוד מלבן ולא היה לי. אלתרתי מחתיכות שנשארו לי. עדיין טעים מן הסתם. תודה!

  6. חיים קליגר says:

    הכנתי לארוחת בוקר ויצא מעולה ועכשיו זה יהיה גם לארוחת ערב

  7. שירה says:

    כמו תמיד אצלך זה נראה מדהים וטעים וגם חמים ומנחם.
    אני רק שאלה: יש אפשרות להחליף את הבצק בעלי פילו?
    אשמח לתשובה ותודה.

  8. נעמה says:

    אםשר להקפיא?

  9. אחת שניסתה את המתכון says:

    הכנתי. המראה נראה מיליון דולר, הטעם קצת פחות.. לא הבנתי למה מוסיפים את הביצים לבלילה זה הופך את כל העניין לחביצה ולא לבורקסים וחבל על הזמן והמצרכים..

    1. דגנית says:

      אני בדיוק קוראת את המתכון ושואלת את עצמי למה הביצים נחוצות,הרי הבלילה יכולה להיות מספיק יציבה לבורקס גם בלי הביצים

  10. ליאת says:

    נראה נהדר! אבל אם אני רוצה לשים בצק פילו, איך עובדים איתו? כמה עלים שמים? מרטיבים אותם?

  11. עדי says:

    מה עושים אם לא מוצאים את הגבינה הזאת? מה מחליף?

    1. רחלי קרוט says:

      פטה או בולגרית, אבל אז לפורר למעלה ולא ממש קוביות כי הפטה והבולגרית דומיננטיים יותר בטעם

  12. מיכל says:

    נראה מעולה רחלי,
    כמה זמן מראש אפשר להכין את המאפה? (מניחה שהכי טעים לאכול איך שיוצא מהתנור…)
    תודה
    וחג שמח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend