את הסלט הזה, בגרסה קצת אחרת שלו, למדתי להכין לפני הרבה שנים מאחד האנשים שאני הכי אוהבת ומעריכה – ישראל אהרוני.
באחת מתכניות האוכל שלו בטלוויזיה, אהרוני הכניס לתנור חצילים, עגבניות, פלפלים, בצלים ועוד ירקות טעימים וכאשר אלה הפכו לשחומים מאוד הוא קצץ אותם ביחד עד שנוצר סלט חמים וחריף.
אני אפילו זוכרת את הצלחת הכחולה שעליה שמו את הסלט. דברים מוזרים שתקועים לי בראש.
מאז יצא לי להכין את הסלט הזה לא מעט פעמים, כל פעם עם ירקות קצת שונים ותיבול אחר, אבל הבסיס נשאר זהה – חצילים, עגבניות ופלפלים שקולים ביחד עם שום ופלפל חריף ואז קוצצים למעין סלט שהכי טעים להגיש לצד לחם טרי או חלה חמימה. קצת כמו מטבוחה.
אמהמה… במקור, הסלט הזה מגיע עם תועפות שמן. לא שזה לא טעים כן? זה טעים מאוד, אבל אתם יודעים, בכל זאת בלסתי לא מזמן מלא מצות וביליתי ב-4 פיקניקים של יום העצמאות.
אז איך מפחיתים בכמות השמן? פשוט – מוותרים עליו לגמרי. הנוזלים הטבעיים של הפלפלים והחצילים, של העגבניות ומיץ הלימון, עושים כאן פלאים גם ככה.
הכנתם? מחכה לראות איך יצא לכם <3 שלחו לי בעמוד האינסטגרם ובוא לבקר גם בלי קשר 🙂
סלט זעלוק או: סלט פלפלים וחצילים קלויים בלי שמן בכלל
מצרכים:
2 חצילים, עדיף בלאדי
4 גמבה אדומה
2 עגבניות אדומות
1 פלפל צ’ילי אדום
1 ראש שום
1/3 צרור כוסברה
1/3 צרור פטרוזיליה
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור
תרסיס פאם שמן זית
אופן הכנה:
– מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה את החצילים, הגמבה, העגבניות והפלפל צ’ילי ומתיזים תרסיס שמן. מחוררים את החצילים והגמבה בשלל מקומות עם סכין קטנה או מזלג.
– חותכים את ראש השום לחצי ומוסיפים גם אותו.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ומוציאים כל פעם את מה שהתרכך. הראשון יהיה הצ’ילי ואחריו העגבניות, השום, החצילים והגמבה. חשוב שהירקות יקבלו מעטה שחום מאוד לפני שמוציאים.
– קולפים את קליפת הגמבה, החצילים, השום והעגבניות. זה בסדר אם נשאר מעט קליפה של החצילים או הגמבה, זה אפילו טעים יותר, וקוצצים גס עם סכין. אגב, אם יש לחציל הרבה גרעינים כדאי להוציא חלק מהם.
– קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים ביחד עם מיץ לימון, מלח ופלפל.
– מערבבים ומעבירים לקופסה. שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להחליף את העגבניות בעגבניות שרי.
– הסלט הזה מצוין גם כתוספת חמה ליד המנה העיקרית וגם מעל אורז כמו תבשיל ירקות.
– אם אתם אוהבים אפשר להוסיף לסלט 1/4 כפית כמון או בהרט.
– ואם בכל זאת רוצים את הטעם של השמן? מוסיפים 2-3 כפות. באמת שלא צריך יותר.
– לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה? פשוט שימו רק מסוג אחד.
– אתם יכולים להוסיף לכל העסק הזה גם קישוא/זוקיני אחד שקולים ביחד עם הירקות.
– ממש ממש מומלץ להגיש את הסלט כשהוא חמים, אחרי ההכנה, או בטמפרטורת החדר.
הכנתי לשבת יצא מדהיםם תודה!
אין לי פלפל חריף אפשר בלי?
הי, אפשר להקפיא?
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט, להכין מראש…
ו…מדוע אינך עונה לתגובות ???
יצא סוף הדרך
האם לשמור את הנוזלים המופרשים מהירקות שנצלו?
יצא מעולה !!
הי רחלי
הכנתי כבר כמה פעמים יצא מעולה!! ועוזר לי לשמור על הגזרה
אני נהנית מאד ממגוון המתכונים באתר שלך
תודה ענקית!
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט, להכין מראש…
ו…מדוע אינך עונה לתגובות ???
אם אפשר, לא להשתמש במילים כמו “בלסתי”…. אנו בכל זאת
בני אדם….
תודה.