ביצת הפתעה אלפחורס

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

מצרכים למוס ריבת חלב:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ריבת חלב

שכבת טראפלס שוקולד לבן וקוקוס:
70 גרם שוקולד לבן
50 מ”ל קרם קוקוס

לעיטור ותחתית:
10 עוגיות חמאה קנויות
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
10 עוגיות אלפחורס
שבבי קוקוס – לא חובה

אופן הכנה:
– ממיסים במיקרו, בקערה קטנה, שוקולד לבן ו-150 מ”ל שמנת מתוקה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
– מניחים בקערת מיקסר, עם וו הקצפה, את השוקולד המומס שהתקרר, מוסיפים את יתרת השמנת (100 מ”ל) וריבת חלב ומקציפים במשך 2-4 דקות עד שנוצר מוס יציב.
טראפלס שוקולד לבן וקוקוס: בקערה קטנה ממיסים במיקרו את השוקולד והקוקוס ומערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק. מניחים בצד.
מרכיבים: מפוררים עוגיית חמאה ומניחים בתחתית כל ביצה. מזלפים מעל מוס ריבת חלב עד ל-3/4 גובה.
– מכסים את המוס בשוקולד המומס עם הקוקוס עד לגובה תחתית הביצה. מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.
לעיטור: מקציפים מיכל שמנת מתוקה ביחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
– אם רוצים להוסיף שבבי קוקוס, קולים אותם על מחבת יבשה עד להזהבה ומפוררים מעט.
– מזלפים מעל שכבת הטראפלס תלוליות קצפת ומקשטים בעוגיות אלפחורס ושבבי קוקוס מפוררים.

הערות חשובות:
– המצרכים מספיקים ל-10 ביצים. אם נשאר לכם מעט מהקרמים אפשר לזלף לכוסות שקופות ולהכין קינוחי כוסות.
– את התבניות של הביצים ניתן לקנות ממש כאן בעלי אקספרס. אפשר לשטוף ולהשתמש בהן כמה פעמים.
– שומרים את הביצים במקרר עד להגשה.

  • לשתף זה כיף

3 תגובות

  1. אוסנת says:

    הי רחלי
    אפשר לשים משהו אחר במקום הקרם קוקוס? שמנת מתוקה אולי?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  2. נאוה says:

    יעבוד גם כעוגה? או שהמוס לא מספיק יציב?
    (ואם את יודעת לאיזו תבנית זה יתאים אז בכלל יופי 🙂 )

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend