ביצת הפתעה עם שברי עוגיות חמאה, מוס לימון, קארד לימון ונענע

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

מצרכים:
4 לימונים (או ליים)
4 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
15 עוגיות חמאה (קנויות או ביתיות)

לקישוט:
עלי נענע
נשיקות מרנג

אופן הכנה:
– מגרדים את קליפת הלימונים על החלק הדק בפומפייה ושומרים את הקליפה המגורדת בצד לקישוט.
– סוחטים את הלימונים.
– בסיר עם תחתית עבה מניחים סוכר, מיץ מ-4 לימונים וביצים. טורפים מעט.
– מניחים את הסיר על הגז, על אש נמוכה-בינונית ומבשלים, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שנוצר קרם סמיך. זה לוקח בסביבות 10 דקות אז סבלנות ולא להפסיק לטרוף. איך יודעים שהקרם מוכן? ברגע שהוא מפסיק להיות נוזלי והופך לקרם סמיך בצבע בהיר.
– מורידים מהגז, מוסיפים את החמאה, וטורפים עד שהחמאה נמסה לגמרי ונטמעת בקרם. מסננים את הקרם ומעבירים לקערה (השלב הזה חובה כי יש נטייה לחלק מהביצים ליצור חתיכות קטנות של חביתה ולא כדאי שזה ישאר בקרם).
– מכסים את הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים (ואפשר גם ללילה).
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה.
– מעבירים 1/3 מהקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן כדי לקשט איתה את הביצים למעלה (לא חובה, אפשר גם ללא הקישוט). אם לא שומרים בצד את הקצפת, אין צורך להשאיר בצד חלק ממנה אלא להשתמש בכולה.
– את הקצפת שנותרה מוסיפים ל-3/4 מקרם הלימון ששהה במקרר (שימו לב לשמור בצד 1/3 מקרם הלימון) ומקפלים את 2 התערובות בעדינות עד שנוצר קרם-מוס בהיר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
– מרכיבים: מניחים בתחתית הביצה עוגיית חמאה מפוררת, ומעליה מזלפים עד לגובה 3/4 מתחתית הביצה ממוס הלימון. מיישרים מעט.
– מניחים עם כפית מקרם הלימון שהשארתם בצד עד לסף גובה הביצה ומקשטים בזילופי קצפת, נשיקות מרנג, עלי נענע וגרידת הלימון ששמרתם בהתחלה.
– את תבניות הביצים מפלסטיק תמצאו ממש.

ביצת הפתעה עם מוס לימון

  • לשתף זה כיף

21 תגובות

  1. יסכה says:

    מהמם! האם ניתן להשתמש בקרם הלימון בפאי לימון שלם? (לאפות בצק פריך לגמרי, לצנן ולהוסיף את הקרם מלמעלה), וגם האם אפשרי להוסיף מרנג או שזה לא מתאים עם הקרם הזה כי יש בו קצפת או משו כזה..תודה על העזרה ותתחדשי 😉

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להשתמש בקרם, אבל מומלץ ממש שזה יהיה פאי יחסית קטן, זאת אומרת לא יותר מ-20 ס”מ כי הקרם הזה לא מאוד יציב כמו קרמים אפויים אז בפאי גדול זה פשוט לא יחזיק. והכי טוב? למלא איתו טארטים קטנים (המיני). ואז זה גם קינוח אישי מהמם וגם לא צריך באמת לחתוך את הטארט כי אוכלים אותו בביס או שניים.

      מעל הקרם אפשר להוסיף מרנג (בין אם זה בביצה או בטארט) אבל במקום הקצפת. ואפשר גם להוסיף מרנג לתוך הקארד עצמו, בתנועות קיפול כדי שלא ישבר.

      בהצלחה וסופ”ש מקסים!

  2. ענבר says:

    היי, האם ניתן להקפיא את הביצים ממולאות כבר? מתכננת להכין השבוע ויש לי צורך רק בחצי כמות

    1. רחלי קרוט says:

      בעייתי להקפיא כי מדובר במוס שאחרי ההפשרה במקרר יאבד את המרקם שלו. אפשר להכין חצי כמות או להכין כמה ימים קודם ולשמור במקרר.

      1. ענבר says:

        תודה! יודעת להגיד כמה ביצים יצאו מכמות מתכון כזו?

        1. רחלי קרוט says:

          בסביבות 15. ותמיד נשארים לי קצת שאריות שאני מזלפת לכוסות שקופות ומכינה קינוחים לעצמי 🙂

  3. יפית says:

    היי רציתי לדעת
    אני מכינה יום לפני ההגשה. האם להשאיר את זה בלילה במקרר או במקפיא? (מוגש בצהריים)
    זה צריך להיות מוגש קר נכון?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי קר.
      ובמקרר, אין שום בעיה. יכול להחזיק גם כמה ימים.

  4. ענבל says:

    נראה מושלם!
    מתכננת להכין למחר בערב
    את ממליצה להכין היום או מחר?

  5. הדר ברטוב says:

    הי רחלי!! לרשונה הגעתי לבלוג שלך!! וואו אין מילים!
    רציתי להכין את הביצים בכל הצבעים לכבוד בת המצווה של אחותי. (כ100 יחידות )
    כמה זמן מראש אני יכולה להכין? שבוע זה מוגזם? (וכמובן לשמור במקרר)

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3

      שבוע נראה לי יותר מדי. נראה לי ש-4 ימים קודם יהיה סבבה אבל את הקישוטים עדיף יום קודם.
      הקישוטים הכוונה לעלי נענע או עוגיות למעלה או מרנגים קטנים, דברים שהמרקם שלהם משתנה.

      וצלמי לי אם את מכינה, אני ממש אשמח לראות.

      1. הדר says:

        תודה רבה רבה על התגובה המפורטת! אעלה לעמוד הפייסבוק שלך את התמונות ?

        1. רחלי קרוט says:

          יש <3 מחכה לראות איך יצא

  6. מיכל says:

    היי, האם אפשר להכין בכוסיות במקום בביצים? אם כן, האם יש דגשים חשובים לדעת?

  7. שיר says:

    אם אני מכינה מחר (רביעי) וצריכה את זה לשני בערב. זה יהיה בסדר לדעתך? (בהקפאה או במקרר)
    אם לא, איזה סוג קינוח כן יכול להתאים?

    1. רחלי קרוט says:

      מתנצלת על האיחור בתשובה. זה לא יחזיק כל כך הרבה זמן (זה מחזיק בערך 2-3 ימים אולי קצת יותר).

  8. איילת says:

    טעים, טעים, טעים… ממש עינוי שזה נגמר כל כך מהר… בפעם הבאה מתחשק לי לנסות לשים תפוזים במקום לימון, סתם בשביל הסקרנות..

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת. יצא מושלם עם תפוזים רק תורידי קצת מכמות הסוכר כי התפוזים יותר מתוקים מהלימון

  9. אסנת says:

    היי זה נראה מעולה. יש סיכוי להפוך לפרווה?
    אם כן, איך?

  10. דניאל says:

    היי רחלי, יעבוד עם ביסקווטים גרוסים לדעתך או שעדיף להשתמש בעוגית חמאה רכה יותר? תודה רבה:)

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד לגמרי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend