גאלט תפוחי אדמה וגבינות

Posted on
גאלט תפוחי אדמה מדורה עם גבינות. צילום: טל סיון צפורין

בצק פריך וזהוב עם שומשום, תפוחי אדמה עם טעם של מדורה וגבינות מעולות שמחברות הכל יחד. היש אושר גדול מהשילוב הזה?

למרות שיש כאן 2 שלבים – אפייה מוקדמת של תפוחי האדמה ואז אפייה של הגאלט, מדובר במתכון מאוד סלחני ומאוד פשוט להכנה.

בעצם, במקום להכין קיש שמצריך אפייה עיוורת של הבצק, תבנית קיש מיוחדת והצמדה של הבצק לדפנות, כאן כל מה שעושים זה להניח את המילוי על הבצק המוכן ולקפל את יתרת הבצק מסביב פנימה איך שיוצא לכם – דווקא המראה המרושל והכפרי הוא זה שיפה פה.

גאלט תפוחי אדמה מדורה עם גבינות. צילום: טל סיון צפורין
אפשר להכין גם כמה שעות קודם ולחמם בתנור לפני ההגשה. צילום: טל סיון צפורין

שימו לב שהשתמשתי כאן בפתיתי טריו – שילוב של מוצרלה, סקנדינבית וגאודה (גבינות עדינות לצד יותר דומיננטיות). ואגב, היא מעולה גם לפיצה וללזניה.

גאלט תפוחי אדמה מדורה עם גבינות. צילום: טל סיון צפורין
מה יותר טעים מתפוחי אדמה, בצק וגבינות. צילום: טל סיון צפורין

גאלט תפוחי אדמה מדורה וגבינות

מצרכים (מאפה אחד משפחתי):
1/2 חבילה בצק פריך מלוח (450 גרם) מעדנות
3-4 תפוחי אדמה, שטופים ולא קלופים
4 כפות שמן זית
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
80 גרם פתיתי טריו השף הלבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
1/2 צרור עירית
1 ביצה טרופה – להברשה
שומשום
מעט מלח גס

אופן הכנה:
– פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומערבבים בקערה עם שמן זית ומלח.
– מניחים את הפרוסות על תבנית תנור עם נייר אפייה (חשוב שיהיו כמה שיותר אז תצופפו אותן) ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים מעט בקצוות. הם עוד יעברו אפייה עם הבצק אז לא צריך לשזף אותם עד הסוף.
– פורסים את העירית לטבעות דקות.
– בקערה בינונית מערבבים גבינת שמנת, פתיתי טריו או עמק, מלח, פלפל ועירית.
– פותחים את גליל הבצק על נייר אפייה ומניחים במרכז את המילוי ומשטחים מעט. משאירים 4 ס”מ מסביב ללא מילוי.
– מניחים מעל המילוי פרוסות תפוחי האדמה, ברעפים ובצפיפות וכמה שיותר, ומברישים במעט שמן זית.
– מקפלים פנימה את שולי הבצק מעל תפוחי האדמה.
– מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
– אם רוצים לשדרג אפשר לפזר מעל תפוחי האדמה מעט עלי טימין טריים.
– אם נשאר לכם מילוי אפשר להכין עוד גאלט מיתרת הבצק (יש 2 גלילים בחבילה).
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים.

גאלט תפוחי אדמה מדורה עם גבינות. צילום: טל סיון צפורין
חותכים למלבנים או משולשים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום פתיתי טריו אפשר פתיתי עמק או קשקבל מגורדת.
– אפשר להוסיף למילוי גם גבינת פטה או בולגרית או חמד.
– נשאר לכם מהמילוי? אפשר להכין גאלט נוסף בכל גודל שתרצו או למלא איתו בצק עלים/פילאס/פילו ולהכין בורקסים.
– אפשר לשבץ בין תפוחי האדמה גם עגבניות מיובשות ואפשר גם להחליף את תפוחי האדמה בבטטה.
– חשוב לאפות את תפוחי האדמה קודם כי הגאלט נאפה מאוד מהר ואם נשים את תפוחי האדמה קשים עדיין הם לא יספיקו להאפות.
– המתכון בשיתוף תנובה.

2 תגובות

  1. קרן says:

    הי
    האם אפשר גבינת שמנת 5 או 9 % במקום נפוליאון?

  2. תום says:

    נראה מעולה! את הבצק צריך להפשיר מראש?
    האם יש צורך לרדד אותו?
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend