גראטן ספירלת תפוחי אדמה

Posted on
גראטן ספירלת תפוחי אדמה

אם הייתי צריכה לבחור ירק אחד, מאכל אחד, פחמימה אחת, שאני יכולה לחיות עליה כל החיים בלי להשתעמם זה תפוח אדמה. מבושלים במים עם מלח לצד שמנת, מעוכים לפירה, מטוגנים לצ’יפס, עם רוטב אדום או ממולאים בגבינות. לא משנה איך תגישו לי תפוחי אדמה אני אהיה מאושרת.

האהבה לתפוחי אדמה עברה אלי בגנים מאבא שלי שגדל בליטא הקרה שם נהגו לאכול תפוחי אדמה כמעט בכל ארוחה. הם כיכבו בציפיליני (כופתאות תפוחי אדמה מאודות במילוי בשר), הוגשו לצד מרק סלק, נחתכו לקוביות ועורבבו לכדי סלט מופתי שנקרא אוליביה והם כמובן התווספו לתבשילים ולפשטידות.

אם יוצא לכם להסתובב בחול וודאי שמתם לב שרבים מתפוחי האדמה נמכרים כשבוץ עדיין עוטף אותם. המראה ה”מלוכלך” הזה הוא דרך נפלאה לדעת שתפוחי האדמה לא רק טריים אלא גם יחזיקו לכם יותר זמן כי הם לא עברו שטיפה במים. אז אם במקרה יוצא לכם להתקל בכאלה בארץ שווה לנסות אותם.

ומילה לגבי המתכון – מדובר בסוג של גראטן, בצורת ספירלה יפהפיה, שמצריך 2 מצרכים עיקריים, תפוחי אדמה ושמנת. ומתוך הפשטות והצניעות הזאת מתקבלת מנה מרשימה, טעימה מאוד וקלה להכנה.

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם

אל תפספסו – מאות מתכונים עם תפוחי אדמה

גראטן ספירלת תפוחי אדמה
גראטן ספירלת תפוחי אדמה

גראטן ספירלת תפוחי אדמה

מצרכים:
10-15 תפוחי אדמה שטופים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט טחון

אופן הכנה:
– פורסים את תפוחי האדמה כמה שיותר דק. עדיף בעזרת מנדולינה או מעבד מזון עם להב פריסה דק.
– מניחים את תפוחי האדמה בצפיפות, כשהם כלפי מעלה, בתבנית עגולה בקוטר 22-24.
– בקערה מערבבים שמנת ביחד עם מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ושופכים מעל תפוחי האדמה.
– סוגרים למעלה עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שסוגר לגמרי את התבנית כדי שהאדים יכלאו בפנים ויבשלו את תפוחי האדמה.
– מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי. מוציאים את הכיסוי ואופים עוד 15-20 דקות או עד הזהבה יפה.

הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס. הטעם הקוקוסי מתעדן מאוד באפייה.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל, לפני הכניסה לתנור, 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות.
– אם יש לכם בבית אפשר לפזר מעל לפני הכניסה לתנור, גם מעט עלי טימין.

6 תגובות

  1. בילי says:

    תודה
    האם יש גרסה יותר דיאטטית רוצים לאכול בריא יותר ..

    1. smadar says:

      במקום שמנת מרק עוף ובצל מטוגן. פגז. הכי דיאט שאפשר עם תפוחי אדמה….

    2. smadar says:

      במקום שמנת מרק עוף ובצל מטוגן. פגז. הכי דיאט שאפשר עם תפוחי אדמה…. או שמנת 10 אחוז.

  2. אסתר says:

    אפשר לפרווה/טבעוני להשתמש בקרם סויה.(לא רוטב סויה). תהנו.

  3. טניה says:

    המתכונים שלך תמיד טעימים ויפים. תודה על שדרוג חיינו

  4. אסנת says:

    הי, האם ניתן להכין בערב לאירוח למחרת בבוקר, או שיאבד את הטעם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend