דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס – סיר שהוא חלום

Posted on
דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס

סיר דגים אדום במרכז השולחן תמיד גונב את ההצגה. הוא משדר בית ופשטות מצד אחד אבל גם חגיגיות והשקעה. מסוג האוכל שכולם מתרגשים שהכנתם.

והפעם גרסה שאני ממש ממש אוהבת – עם גרגירי חומוס רכים ורוטב אדום עם טעמים עמוקים שהם לא חריפים מדי. רוטב שהוא לא סמיך ולא דליל, אלא בדיוק מה שהוא צריך להיות. כזה שעוטף את הדג אבל לא משתלט עליו.

דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס
מצרכים שיש תמיד בבית ועוד רגע תהיה פה ארוחה

בפסח מומלץ להגיש עם לחמניות כשרות וזה מושלם גם לצד פירה או אורז לבן. מחוץ לפסח אפשר להגיש כמובן עם חלה טרייה או פרוסת לחם שאפשר לנגב את הרוטב. האמת? גם קוסקוס יעשה פה עבודה מדהימה (מחוץ לחג).

דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס
בונים לאט לאט את הטעמים והמרקמים של הרוטב

לגבי סוג הדגים – כל דג טרי, מפולט וללא עצמות, יעבוד כאן. אני השתמשתי פה בפילה לברק אבל גם נסיכת הנילוס, דניס וכו יעשו עבודה מעולה. אפילו סלמון עובד מושלם במתכון הזה.

דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס
האמת? אפשר לעצור בשלב הזה ויש לכם תבשיל חומוס ברוטב עגבניות שהוא וואו!
דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס
מגישים לשולחן בתוך הסיר

דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס

מצרכים:
1 כוס גרגירי חומוס יבשים – סוגת
1 כפית סודה לשתייה
4 כפות שמן זית
10 שיני שום, קלופות
1-2 פלפל שושקה או גמבה אדומה
1 פלפל צ’ילי חריף
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 קופסה עגבניות מרוסקות דק או 4-5 עגבניות אדומות ובשלות
3/4 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית סוכר – לא חובה
2-3 פילה דג לבן חתוך לפרוסות או קוביות גדולות – לברק, דניס, נסיכת הנילוס ועוד
1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
1 לימון

אופן הכנה:
– יום קודם משרים את החומוס בהמון מים למשך 6 שעות לפחות.
– מסננים ומבשלים את גרגירי החומוס במים חדשים (הרבה מים!) עם כפית סודה לשתייה עד לריכוך מוחלט. שימו לב שתצא לכם כמות די גדולה של גרגירי חומוס. אז אם תרצו לשים בסיר עם הדגים רק חלק מהגרגירים זה גם מעולה ואת השאר תוכלו לאכול – הכי בונוס! את נוזלי החומוס אפשר לשמור למקרה שתרצו לטחון חלק מגרגירי החומוס לממרח. אם לא, אפשר לזרוק אותם. ועכשיו כשיש לכם גרגירי חומוס רכים מתחילים בהכנת הסיר.
– פורסים את השום לפרוסות וחותכים את הפלפלים המתוקים לרצועות – מוציאים את הגרעינים. קוצצים דק את הצ’ילי.
– אם משתמשים בעגבניות טריות מגרדים אותן על החלק העבה בפומפייה.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים שום, פלפל מתוק ופלפל צ’ילי במשך 5 דקות.
– מוסיפים פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ובהרט ומערבבים. מטגנים ביחד במשך 2 דקות.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות דק (לא רסק כן? עגבניות מרוסקות) ומערבבים. זה יראה שהרוטב נדבק לתחתית הסיר וזה בסדר, כל עוד זה רק נדבק ולא נשרף זה מעולה כי ככה העגבניות מתקרמלות והטעמים הופכים עמוקים יותר.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 5 ס”מ ומערבבים היטב. מוסיפים כוס גרגירי חומוס מבושלים – ואפשר גם יותר תלוי בגודל הסיר שלכם.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 30 דקות ומדי פעם טועמים ומתקנים תיבול לפי ההעדפה שלכם. אם העגבניות היו טיפה חמצמצות אפשר להוסיף קמצוץ סוכר.
– רק כשהרוטב טעים ומוכן מניחים בפנים את פרוסות או קוביות הדגים, מנערים מעט כדי שהרוטב יעטוף אותן (זה בסדר אם זה לא עוטף לגמרי), ומבשלים עם סיר 3/4 סגור במשך 15 דקות. מדי פעם מנערים.
– בינתיים פורסים את הלימונים לפרוסות דקות מאוד וכל פרוסה חותכים ל-4 כמו משולשי פיצה. קוצצים את הכוסברה.
– אחרי 10 דקות בישול מניחים מעל כל דג פרוסת לימון קטנה ומפזרים כוסברה בנדיבות. מבשלים עוד 10-15 דקות עם סיר פתוח ומגישים.

דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס
הדג נשאר לבן ועסיסי מבפנים שזה לא יאמן

הערות ושדרוגים
– אפשר לבשל את גרגירי החומוס גם בסיר לחץ (רגיל או כמו הסיר לחץ של נינג’ה) ואז שלב הכנת החומוס מתקצר.
– ההמלצה שלי היא להכין את כל שקית גרגירי החומוס ואז חלק להכניס לסיר עם הדגים וחלק להכין חומוס או סלט עם גרגירי חומוס או פשוט לאכול אותם ככה, עם קצת מלח ושמן זית.
– אם אין לכם זמן אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים (ללא הנוזלים) בכמות של כוס ואפשר גם יותר תלוי בגודל הסיר שלכם.
– עכשיו הצ’ילי לא מאוד חריף בגלל שחורף, אז תטעמו ואם יצא לכם לא חריף מספיק אפשר להוסיף עוד צ’ילי או עוד פפריקה חריפה.
– בבקשה תקנו עגבניות מרוסקות של חברה איכותית שכתוב שהעגבניות הגיעו מאיטליה. בכל מקרה לא מדובר ברסק עגבניות אלא בעגבניות שבעצם קצצו או ריסקו אותן דק.
– לא חייבים לשים מעל לימון אבל זה מוסיף טעם חמצמץ כיפי. את פרוסות הלימון, ובתנאי שחתכתם ממש דק, אפשר וכיף לאכול ביחד עם הדגים ואפשר גם להסיר אותם.
– גם סלמון יעבוד פה ובגדול כל דג טוב בלי עצמות.
– בבקשה אל תכניסו את הדגים לרוטב עד שהוא לא טעים והטעמים שלו עמוקים וטובים. אם תכניסו קודם כבר לא תהיה אפשרות כל כך לתקן טעמים כי ברגע שהדגים בסיר לא מומלץ לערבב כדי לא לפרק אותם.
– אם הסיר שלכם גדול מ-24 ס”מ אפשר לשים גם 4-5 פילטים של דג חתוכים לפרוסות. פשוט שימו כמה שנכנס לכם בסיר.
– המתכון בשיתוף סוגת.

10 תגובות

  1. חן says:

    כמה זמן בערך צריך לבשל את גרגירי החומוס כדי שיהיו רכים?

    1. בני says:

      45 דקות.

      1. נסיה says:

        מה פתאום,
        שעתיים שלוש לפחות.

  2. אופק says:

    תודה על השיתוף

    האם פילה דג בקלה נקי מתאים למתכון זה או שעלול להיות יבש?

  3. אמונה says:

    הכנתי, יצא מדהים! תודה על עוד מתון נפלא ומדויק להכנה

  4. מאיה says:

    אפשר להכין את הרוטב ללא החומוסים?

  5. רעות says:

    אפשר להתשמש בחומוס קפוא?

  6. מור שלגי says:

    היי, אני אלרגית לפלפלים, יש תחליף?

  7. תמי says:

    האם הדגים צריכים להיות עם או בלי עור?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף בלי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend