דונאטס בציפוי שוקולד לבן וטחינה עם שערות חלבה

Posted on

מצרכים (ל-15 עד 20 דונאטס, תלוי בגודל):
1/4 כוס (60 מ”ל) מים
1/2 מיכל שמנת חמוצה (או 1/2 כוס חלב או 1/2 כוס חלב קוקוס)
12 גרם (2 ו-1/2 כפיות) שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז מגורדת על פומפייה (או לימון)
1 ביצה L
1/3 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן

לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן
3 כפיות טחינה גולמית
שערות חלבה (וניל או שוקולד)

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר, עם וו לישה, שמים את כל המצרכים פרט לשמן. לפי הסדר ברשימת המצרכים. לשים במשך 2 דקות.
– מוסיפים בזילוף את השמן וממשיכים ללוש במשך 6 דקות על מהירות איטית. זה בסדר אם הבצק יוצא מעט דביק.
– מכסים את הקערה עם מגבת ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה (בחורף) או 30 דקות (בקיץ).
– חותכים נייר אפייה לריבועים גדולים מקוטר הדונאטס (בערך 7-8 ס”מ).
– מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי ס”מ וחצי וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס”מ. אפשר עם סף של כוס או רינג/חותכן בקוטר המתאים. בכל עיגול קורצים באמצע עיגול נוסף, קטן יותר. אפשר עם תחתית של כוסות טקילה קטנות או עם רינג/חותכן.
– מניחים מעל כל ריבוע של נייר אפייה את הדונאטס ומכסים את כולם עם מגבת. מתפיחים במשך 30-40 דקות.
– מחממים שמן עמוק בסיר רחב ומעבירים את הדונאטס, בזהירות, לשמן. אם נייר האפייה נשאר דבוק לבצק זה בסדר גמור ואל תתפתו למשוך אותו אחרת הוא יקרע לכם את הבצק. אחרי טיגון של דקה בשמן הוא יפרד לבד. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה. חשוב – אל תשכחו לטגן גם את עיגולי הבצק הקטנים.
– מניחים בקערה קטנה את השוקולד והטחינה וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק.
– טובלים כל דונאטס בציפוי ומפזרים מעל שערות חלבה.

סופגניות בציפוי סוכר וקינמון
סופגניות קטנטנות שנוצרו מהחור של הדונאטס. טעימות בטירוף!

הערות ושדרוגים
– הטחינה כאן חשובה לא רק בגלל הטעם אלא כי היא הופכת את הציפוי לאטום ומבריק יותר ולכן גם יפה יותר. היא גם זו שיוצרת ביחד עם השוקולד גנאש בלי להשתמש בשמנת מתוקה.
– אפשר לפזר מעל שערות חלבה שוקולד או לקשט בסוכריות שוקולד, קוקוס קלוי ואפילו פקאנים מסוכרים קצוצים גס. רק חשוב לפזר את התוספות כל עוד הציפוי רטוב אחרת הוא מתקשה ולא תוכלו להדביק אליו כלום.
– לסופגניות פרווה ממירים את השמנת בחלב קוקוס או חלב אורז ובמקום שוקולד לבן משתמשים בשוקולד מריר.
– לא לשכוח לטגן את עיגולי הבצק הקטנים שנוצרו לכם. והכי טעים? לגלגל אותם ישר אחרי הטיגון בתערובת של סוכר וקינמון (על כל כוס סוכר כף קינמון).

דונאטס בציפוי שוקולד לבן וחלבה
שחיתות במיטבה
  • לשתף זה כיף

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend