דלורית במילוי אורז והפתעות – מנה היא הצגה

Posted on
דלורית במילוי אורז. צילום: טל סיון צפורין

את המתכון הזה, שרץ אצלי בראש כבר תקופה ארוכה, אני מתכננת להכין כמעט כל שבוע ובכל פעם מחדש קצת חוששת להכין אותו. האם הדלורית תתפרק אחרי התנור ולא תתחבר יחד, האם אפשר בכלל למלא גם את חלקה המאורך, כמה טעים זה יצא ובמה בכלל כדאי למלא.

העיקר זה לא לפרסם מתכון וזהו, העיקר זה לא לייצר תמונה יפה, הרבה קודם צריך להכין משהו שהוא קודם כל טעים ואחר כך פרקטי ועובד. בכל זאת, החיים שלנו הם לא סרטון טיק טוק ערוך באפליקציה.

ויום אחד פשוט החלטתי לנסות ולהכין ואין לכם מושג איך התרגשתי כשהדלורית יצאה מהתנור, זהובה ומדיפה ריח של גן עדן. והשוס? היא נחתכה בדיוק כמו שחלמתי. כמו נתח בשר ממולא וחגיגי רק שהפעם מדובר במנה צמחונית. כזאת שיכולה לתפקד בקלות כתוספת מטורפת אבל גם כמנה עיקרית בפני עצמה לצמחונים/טבעונים.

מה שמדהים במנה הזאת, מעבר כמובן לטעם וליופי שלה, שהדלורית שומרת על האורז כך שהוא לא מתייבש והיא גם מוסיפה מתיקות אדמתית נעימה שמשתלבת מושלם עם המילוי.

דלורית במילוי אורז. צילום: טל סיון צפורין
מרוקנים את פנים הדלורית וממלאים באורז מדהים. את בשר הדלורית קוצצים ומכניסים גם למילוי. צילום: טל סיון צפורין

דמיינו את הרגע הזה שהאורחים מסביב לשולחן צופים בכם חותכים דלורית שלמה ופתאום נגלה בפנים מילוי מדהים של אורז פרסי עם מלא הפתעות. הכי הצגה.

מאחלת לכם חג שמח. כזה שתיצרו בו מלא חוויות שמחות. כזה שיהיה מלא באנשים שאתם אוהבים.

דלורית במילוי אורז. צילום: טל סיון צפורין
מנה שהיא הצגה. צילום: טל סיון צפורין
  • רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
  • שימו לב שתצטרכו כאן חוט קשירה שמתאים לתנור. אפשר למצוא בחנויות יצירה, בקצביות או בחנויות אפייה ובישול מתמחות. ואם אין? יש פתרון בהערות למטה.
דלורית במילוי אורז. צילום: טל סיון צפורין
המילוי מתגלה בשולחן רק אחרי החיתוך. צילום: טל סיון צפורין

דלורית במילוי אורז עם הפתעות

מצרכים ל-2 דלוריות ממולאות שהן כ-12 מנות:
3 כפות שמן זית
2 כרישה, שטופה היטב
1 בצל לבן, קלוף
1/3 צרור עלי פטרוזיליה
1/3 צרור עלי כוסברה או עלי סלרי
2 ענפי שמיר – לא חובה
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1 כוס אורז פרסי סוגת
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט – לא חובה אבל מאוד מוסיף
2 דלוריות
2 כפות מייפל

אופן הכנה:
– פורסים את הכרשות לטבעות דקות וקוצצים דק את הבצל ועשבי התיבול.
– חוצים את הדלוריות לחצי (לאורכן) ומרוקנים את החלק הפנימי. שימו לב שבחלק של העיגול מרוקנים את הגרעינים ובחלק הארוך יוצרים מעין בור באמצע בעזרת כפית וסכין. את בשר הדלורית מהחלק המאורך קוצצים גס.
– בסיר סוטאז’ (סיר רחב ונמוך) מחממים שמן זית ומטגנים את הכרשות והבצל עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את בשר הדלורית ומטגנים עוד 5 דקות.
– מוסיפים עשבי תיבול, צנוברים וחמוציות ומערבבים.
– מוסיפים אורז, מים, מלח ובהרט ומערבבים.
– מנמיכים את הטמפרטורה להכי נמוכה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות עד שהאורז רך. מצננים לפני שממלאים.
– מברישים את פנים הדלורית במעט שמן זית, מייפל ומלח וממלאים כל חצי פתוח ממש עד הסוף.
– מחברים את 2 החצאים לכדי דלורית אחת סגורה וקושרים בחוט שמתאים לתנור. אפשר לרכוש בחנויות יצירה או בחנויות אפייה/בישול/קצביות. אם לא מצאתם אפשר לנעוץ קיסמים בחיבור של הדלורית או לעטוף את הדלורית אחרי שחיברתם את 2 החלקים שלה בנייר אפייה ואז ברדיד אלומיניום שישמור שהדלורית לא תפתח.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35-55 דקות או עד שהדלורית זהובה.

דלורית במילוי אורז. צילום: טל סיון צפורין
חותכים לפרוסות ומגישים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– רוצים להכין לפני הארוחה? אין בעיה, פשוט מחממים את הדלורית הממולאת, בשלמותה, בתנור במשך 15 דקות על 170 מעלות וזה מושלם.
– אפשר להוסיף לאורז גם 1/2 צרור עירית קצוצה דק.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף מילוי 1/2 כוס גרגירי חומוס רכים ו/או שקדים קלויים.
– תטעמו את האורז לפני המילוי וחשוב שהוא יהיה טעים לכם כבר בשלב הזה. אם חסר תיבול אפשר להוסיף כמובן.
– אם רוצים להפוך את המנה לבשרית מוסיפים 300 גרם עוף טחון או בשר טחון בשלב טיגון הבצלים והכרשה.
– המתכון בשיתוף סוגת.

4 תגובות

  1. חן says:

    אמאל’ה כמה שאת אלופה!

  2. מוריאל says:

    מתכון מושלםםם
    רציתי לדעת אם ניתן להחליף לדלעת

  3. מלי says:

    נראה נדיר . האם את סוגרת את התבנית ברדיד אלומניום כדיי שהאדים יעזרו לריכוך ?
    אני גרה בארהב והסיכוי שאמצע אורז פרסי נמוך .. יש לת המלצה לאורז אחר ?

  4. שלי א.בי says:

    נראה מדהים!
    האם צריך לשטוף את האורז לפני הבישול? או שעדיף ללא שטיפה?

    תודה רבה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend