ככה אני מעדיף את ההמבורגר, בקר ולא עוף. אמר לי אבא שלי אחרי שטעם את ההמבורגר הזה. מה שהוא לא ידע, שמדובר בכלל בהמבורגר טבעוני בלי טיפה של בשר.
וכן, הוא טעים כמו שהוא נראה. ואם תגישו אותו עם לחמניה, מיונז צ’ילי, חסה ועגבנייה תזכו לביס אדיר. רק לא לשכוח צ’יפס ליד.
המבורגר פטריות ושעועית אדומה
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 כוס שעועית אדומה מופשרת – סנפרוסט
½ כפית מלח
1 כפית סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כוס שיבולת שועל דקה (להכנה מהירה)
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות.
– בסיר סוטאז מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות עד הזהבה.
– רק כשהבצל מזהיב מוסיפים שעועית אדומה, מלח וסילאן וממשיכים לבשל יחד עוד 10 דקות.
– מוסיפים פפריקה מתוקה ומערבבים 2 דקות.
– מוסיפים שיבולת שועל, מערבבים היטב עד שהשיבולת משנה את צבעה לחום אדמדמם של התבשיל שנוצר וסוגרים את האש. מצננים מעט.
– מכניסים את כל התערובת לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים לקבלת תערובת גרגירית שמתגבשת יחד.
– יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת, בעזרת ידיים משומנות או רטובות, ומטגנים על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד שההמבורגר/קציצה מקבלת צבע זהוב והיא יציבה.
– מגישים בלחמנייה עם מיונז חריף, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ.
הערות ושדרוגים
– במקום שיבולת שועל אפשר לשים קמח עדשים כתומות או קמח חומוס.
– אפשר להוסיף להמבורגר 3-4 שיני שום כתושות (בזמן הוספת השעועית לסיר).
– לקבלת טעם מעושן מוספים לסיר, בזמן הוספת הפפריקה מתוקה, גם 1/2 כפית פפריקה מעושנת.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.
המיונז כבר הופך את המנה לצמחונית.
יש מיונז טבעוני:) ניתן לקנות או להכין בקלות בערבול של שמן, חלב סויה ומעט חרדל ומלח
נראה טוב! איך ממירים לשעועית אדומה יבשה?
הכנתי היום אבל במקום שעועית הכנסתי עדשים שחורות שבישלתי אותם . יצא טוב אבל הפנים של הקציצה היה רך. למה?