קינוחי כוסות עם בראוניז שוקולד, תותים, קצפת ושכבת טראפלס שוקולד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (No Ratings Yet)
Loading...

הקינוח שלפניכם הוא הקינוח הקבוע שאני מכינה כשאין לי זמן לבלות במטבח או כשנשארים לי תותים או עוגת שוקולד שלא נגמרה.

בעצם, מדובר יותר ברעיון מאשר במתכון ומה שעומד מאחוריו הוא השילוב האולטימטיבי בין שוקולד, קצפת ותותים.

אז איך מכינים? מפוררים בתחתית כוס שקופה משהו שוקולדי – אם יש זמן אפשר להכין בראוניז ולהניח בתחתית, אם אין, אפשר לפורר עוגת שוקולד קנויה או ביתית שנשארה לכם ואפשר גם לפורר עוגיות אוראו.

מעל השוקולד מניחים קוביות תותים שחותכים ב-5 דקות, קצפת שמקציף המיקסר ושכבת טראפלס שוקולד שסוגרת את הכל ומוסיפה ברק ורושם.

וזהו.

מתקבלים קינוחים יפהפיים שמגישים בתוך כוסות שקופות – קטנות או גדולות. והכי כיף? אפשר להכין את הקינוחים האלה מראש, גם יומיים קודם, והם עדיין יהיו נהדרים.

קינוחי כוסות עם בראוניז שוקולד, תותים וקצפת

מצרכים (ל-5 עד 7 כוסות בינוניות):
1 עוגת בראוניז לפי המתכון מכאן – ללא החלבה) או: 15 עוגיות אוראו או עוגת שוקולד קנויה/ביתית
1 סלסלת תותים, שטופים
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% שומן
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%

לקישוט (לא חובה):
6 תותים
עוגיות חמאה מפוררות או אגוזי ברס (אגוזים מסוכרים וקצוצים – נמכרים מוכנים בחנויות אפייה ותבלינים) או עוגיות אוראו

אופן הכנה:
–  מפוררים גס את העוגה/בראוניז/אוראו לכוסות עד 1/3 גובה הכוס.
– חותכים את התותים לקוביות ומניחים מעל העוגה המפוררת.
– מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שנוצרת קצפת יציבה. מזלפים מעל התותים 3-4 כפות מהקצפת ומעבירים למקרר להתייצבות של חצי שעה לפחות.
– קוצצים גס את השוקולד ומניחים בקערה קטנה, שמתאימה למיקרו, ביחד עם השמנת. ממיסים במשך 50 שניות ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב מבריק. מצננים במשך 10 דקות כדי שהחום של השוקולד לא יימס את הקצפת.
– מניחים מעל הקצפת 3-4 כפות רוטב שוקולד ומעבירים למקרר עד שהשוקולד למעלה מתייצב.
– מקשטים בחצאי תותים ופירורי עוגיות או ברס ושומרים במקרר עד להגשה.

קינוחי כוסות עם בראוניז שוקולד, תותים וקצפת
לא להאמין כמה קל להכין וכמה רושם מתקבל

הערות ושדרוגים
– במקום תותים אפשר להשתמש בפטל, אוכמניות או דובדבנים ללא חרצנים.
– במקום שוקולד מריר בשכבת הגנאש אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
– במקום עוגה/בראוניז שוקולד אפשר לשים כל עוגה בחושה שאתם אוהבים. מעוגת וניל ועד עוגת חלבה.
– הכמות כאן מספיקה בערך ל-5 עד 7 כוסות בינוניות אבל זה נורא תלוי בגודל הכוס שלהם, ההמלצה שלי היא להכין בפעם הראשונה את הכמות שכאן ואז להבין לכמה כוסות זה מספיק לפי הכוסות שלכם. בפעם הבאה כבר תדעו אם להכפיל או לשלש כמויות.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend