חיתוכיות ריבת תפוזים ופירורים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 votes, average: 3.60 out of 5)
Loading...

מצרכים:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 חלמונים
1/2 כוס + 2 כפות (130 גרם) סוכר
קליפה מגורדת מתפוז או לימון אחד
2 כפות מים קרים
צנצנת ריבת תפוזים או כל ריבה אחרת שאוהבים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את כל המצרכים פרט למים והריבה. מעבדים במשך 3 דקות או עד שנוצרים פירורים מעט לחים.
– אם הפירורים מאוד יבשים ולא מתגבשים מוסיפים את המים, אם הם מתגבשים ולחים אפשר לוותר עליהם.
– משמנים היטב תבנית בגודל 25X25 או 20X30 ומניחים בתחתית נייר אפייה.
– מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית. מחוררים מעט עם מזלג ואופים במשך 8 דקות.
– מוציאים את הבצק, זה בסדר שהוא עדיין בהיר, ומורחים מעל ריבה בכמות נדיבה (או במילים אחרות – צנצנת שלמה). מפזרים מעל את הפירורים שנותרו ואופים שוב במשך 20-25 דקות או עד שהפירורים מעל מזהיבים.
– מצננים וחותכים לריבועים.

חיתוכיות ריבת תפוזים ופירורים

הערות:
– אני השתמשתי בצנצנת ריבת תפוזים ומעל פיזרתי ריבת תפוזונים סיניים שהכנתי כשהתפוזונים היו בשיאם אבל כמובן שזה לא חובה.
– אפשר לפזר מעל הפירורים מעט קינמון.
– במקום 50 גרם מהקמח אפשר לשים קקאו ולהפוך את החיתוכיות לחיתוכיות שוקולד עם ממרח נוטלה/חלבה בפנים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

8 תגובות

  1. נועה says:

    יצא מעולה 🙂
    איך מומלץ לאחסן?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3 אפשר במקרר בקופסה סגורה ואפשר גם בחוץ על השיש בקופסה. אני אוהבת אותן קצת יותר רכות אז אני מעדיפה מחוץ למקרר

  2. יפעת says:

    הבצק יצא דביקי…לא צריך יותר קמח על כמות כזו של חמאה?

  3. חן says:

    היי! ממש רוצה להכין את זה מחר
    כמה חיתוכיות יוצאות מהכמות הזו?

  4. רותם says:

    מחר נציין אזכרה משותפת לסבא וסבתא שלי (שנפטרו לפני 4 שנים ו-30 שנה, בהתאמה), כמשפחה של אוכל החלטנו להכין ארוחת צהריים עם מאכלים שסבתא שלי נהגה להכין (עם כל הכבוד לסבא שלי, הוא הכין רק לביבות, וזה פחות רלוונטי כרגע…). אני על המתוקים – חיפשתי חיתוכיות ריבה פירורים, וברגע שראיתי שיש לך כזה מתכון, היה לי ברור שאותו אכין, בלי לבדוק אם זה תואם לתת-העדה הספציפי של סבתא שלי (צ’כית שבישלה בסגנון די הונגרי), אני פשוט יודעת שהמתכונים שלך והאוכל שלך הכי מכווני זכרון ורגש, וזה הכי טבעי לי לגשת אליהם. לא זוכרת באיזו ריבה סבתא שלי השתמשה, אולי שזיפים או משמשים. אאלתר עם מה שיש בבית, ואעדכן איך יצא 🙂

  5. מעיין says:

    יצא מושלם!
    אי אפשר להפסיק לאכול.
    תודה רבה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.

  6. דינה says:

    תודה רבה על המתכונים הטובים!
    האם אפשר להחליף לקמח כוסמין?
    ומה אפשר לשים במקום החמאה?
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend