חלת פיצה

Posted on

מה קורה כששתי פחמימות אהובות נפגשות ביחד? כן… חלת פיצה! גם חלה רכה  וגם מילוי פיצה משגע. היש טוב מזה?

אבל רגע לפני שאני משתפת אתכם את המתכון המטורף הזה, תרשו לי רגע להגיד המון תודה.

למי שעוד לא יודע, ביום שישי הקרוב (14.02) אני ועוד 19 נשים מופלאות מקיימות בוקר שכולו בסימן אהבה. פרויקט שזכה בשם #אחתאחת.

זאת הפעם הראשונה שזה קורה שאנחנו נפגשות כולנו, ולא סתם נפגשות, אלא גם מביאות איתנו את מעשה ידינו. את העוגות שכיכבו בבלוג, את הפוקצ’ות מהתמונה באינסטגרם, את הקאפקייקס שאי אפשר לעמוד בפניהם. כל אחת בחרה 2-3 מתכונים מהבלוג והיא מכינה אותם לאירוע.

אפילו הבצק מקבל טעמים של פיצה בזכות בזיליקום ואורגנו. צילום: אפיק גבאי

אל כל זה הוספנו גם חלות מבני ברק, פרחים שזורים לשבת, ספרי בישול ואפייה ועוד.

ובשביל מה אנחנו עושות את זה כל זה? כדי להחזיר לכם ולעולם קצת מהאהבה שכולנו מקבלות כבר שנים. כל הכסף שייאסף באירוע יתרם לבית לנערות בסיכון מעמותת אותות שאין מילים לתאר את ההתרגשות שהן תקבלנה קצת ממה שיש לנו ולכם לתת.

סוגרים את רצועת הבצק עם המילוי כך שמתקבל סוג של גליל/רולדה שאיתו קולעים את החלה. צילום: אפיק גבאי

ולמה אני מספרת לכם את כל זה עכשיו? קודם כל כי אני מזמינה אתכם להגיע. גם כדי לרכוש עוגה וגם כדי לקבל חיבוק אמיתי ולא רק וירטואלי דרך המסך (כתובת האירוע: נוף הרים 166, צור יגאל – קרוב לכפר סבא. משעה 10:00 ועד 14:00). ושנית, כי החלה הזאת היא גם ההזדמנות שלי להגיד תודה ענקית לחברת מימונס על התרומה המאוד נדיבה שלהם בחומרי גלם כדי שכולנו נוכל להכין יותר דברים טעימים לאירוע.

זה אף פעם לא מובן מאליו שחברה תורמת. זה אף פעם לא מובן מאליו שאנשים פותחים את כיסם וליבם. זה אף פעם לא מובן מאליו למצוא נשים מופלאות שמיד אומרות – ברור שכן. אז תודה גדולה מור ואוריה על נדיבות הלב.

אין דבר כזה יותר מדי שום. צילום: אפיק גבאי

מבטיחה בקרוב פוסט מסודר על כל מי שעזר לנו בדרך (ויש כאלה לא מעט) וגם קצת על מאחורי הקלעים של האירוע.

ועד אז – כאן תוכלו למצוא את כל הפרטים על האירוע ומיד אחר כך תחזרו להכין את החלה. כבר אמרתי אגב שאפילו הבצק פה מיוחד שהוא מנוקד בנקודות קטנות של אורגנו ובזיליקום?

יאללוש, רוצו להתפיח בצק ♥

השום גם מוסיף טעם אבל גם מרקם כיפי בפה. צילום: אפיק גבאי
חלום של חלה. וחכו שתחתכו אותה. צילום: אפיק גבאי

חלת פיצה

מצרכים (ל-2 חלות של 3):
500 גרם קמח לבן (עדיף קמח חלה), מנופה
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
3 כפות סוכר לבן
1 ו-1/4 כוסות (300 מ”ל) מים קרים
1/4 כוס (50 מ”ל) שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו – תבליני מימון
1/2 כפית בזיליקום – תבליני מימון
1 ביצה L – להברשה
1 כפית שום גבישי, לפיזור מעל – תבליני מימון

למילוי:
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן או לפי המתכון כאן
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס זיתים שחורים או ירוקים פרוסים לטבעות
200 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי החלה פרט לביצה ולשום. מקפידים שהמלח יהיה אחרון ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
– מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים במשקלם ומכדררים לכדור עם חלק עליון חלק. מניחים על השיש, מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.
– מרדדים עם היד כל כדור בצק למעין פיתה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.
– יוצרים מכל רולדה רצועה ארוכה באורך 40 ס”מ בערך ומרדדים עם מערוך לצורת מלבן ארוך. פשוט מרדדים את הרצועה שתהיה שטוחה.
– מערבבים את רוטב העגבניות עם רסק על מנת לייצב קצת את הרוטב שלא יהיה נוזלי מדי.
– מניחים באמצע הרצועה פס של רוטב עגבניות מעורבב עם רסק, מפזרים זיתים וגבינה צהובה וסוגרים את הקצוות של הבצק מעל. מהדקים היטב היטב. תיווצר לכם רצועה שמנמנה עם מילוי בפנים. בשלב הזה תהיו זהירים כדי שהמילוי לא יברח לגמרי (זה בסדר אם הוא קצת בורח בשלב הקליעה).
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
– קולעים כל 3 רצועות לחלה ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה. מכסים וממתפיחים במשך 30 דקות בקיץ או 45 דקות בחורף.
– מברישים בביצה טרופה, מפזרים שום גבישי ומעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהחלה זהובה.

שילוב מנצח. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום רוטב עגבניות אפשר לשים רוטב פסטו.
– במקום או בנוסף לזיתים אפשר לשים גרגירי תירס, קוביות בטטה רכות, חצילים קלויים, בצל מטוגן, פלפל קלויים ועוד.
– רוצים חלה טבעונית? ממירים את הביצה בציפוי בשמן זית עם מעט מייפל ומוותרים את הגבינה בתוך המילוי.
– כן, אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין בהיר/לבן ואפשר להמיר גם חצי לקמח כוסמין מלא.
– את כל הכללים הכי חשובים לקליעת חלה מושלמת תוכלו למצוא כאן. כולל הסבר איך קולעים חלה מ-6 רצועות ואיך מכינים חלת סלק ותרד צבעונית.

2 תגובות

  1. shekv says:

    היי, נראה מהמם!! אפשר להכין בשישי, להקפיא ובשבת בבוקר לשים בתנור?

  2. אורית says:

    היי, האם ניתן להכין מראש? אם כן, איך לשמור עד להגשה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend