טופו מוקפץ עם פטריות ברוטב צ’ילי

Posted on

פעם ממש אהבתי את החורף. זאת אומרת, גם עכשיו אני ממש אוהבת את החורף, אבל בשנים האחרונות כל כך קר לי בתקופה הזאת שאני מודה שבפנים אני מתגעגעת לקיץ.

הקור הזה, שמביא איתו מרקים ומפזר חום, שמיכת פוך ותבשילים, גם גורם לי לחשוב פעמיים לפני שאני יוצאת למסעדות. כי אז צריך להתקלח, לקחת מטריה ולעטוף את עצמי במעיל מחמם. 3 הדברים הכי מאתגרים בחורף.

אז הפעם, במקום לצאת למסעדה, החלטתי להכין מנה שמזכירה לי מאוד את המוקפץ של מסעדת פקין. זאת שמוגשת שם עם גמבה וגזר ופה החלטתי להמיר אותם לפטריות.

אם אתם אוהבים מרקמים כיפיים אתם יכולים להגיש את הטופו המוקפץ עם בוטנים קלויים, קצוצים גס, וגם כמה עלי כוסברה מעל שתמיד משדרגים.

אל תפספסו:

ארוחה שלמה ומשביעה (וגם טבעונית)

טופו מוקפץ עם פטריות ברוטב צ’ילי

מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 חבילה (300 גרם) טופו אורגני GREEN
3 כפות קורנפלור
מעט מלח

לרוטב:
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות סויה איכותית
מעט שומשום ועירית קצוצה – להגשה

לאורז:
1 כף שמן זית
1 כוס אורז יסמין או בסמטי או פרסי
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– מכינים את האורז: בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את האורז, תוך כדי ערבוב, במשך 3 דקות. מוסיפים מים ומלח, מערבבים וסוגרים היטב את הסיר.
– מבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות ואז מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור ל-10 דקות נוספות.
– חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 ס”מ ומעבירים לקערה. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים היטב.
– חותכים את הפטריות לרבעים או חצאים.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) שמים שמן זית ומטגנים את הפטריות והטופו על האש הכי גבוהה עד שהטופו צרוב יפה מכל הכיוונים. חשוב לערבב מדי פעם עם כף עץ ולא לבשל על אש בינונית או נמוכה כי אנחנו רוצים כאן צריבה ולא בישול שיותיר את הפטריות והטופו סמרטוטיים.
– מוסיפים רוטב צ’ילי, שמן שומשום וסויה (או טריאקי) ומערבבים היטב עד שהטופו והפטריות עטופים ברוטב.
– מפזרים עירית קצוצה ושומשום ומגישים עם אורז לבן ואפונה עדינה או רגילה שמבשלים במים עד ריכוך.

במקום פטריות אפשר לשים אספרגוס או גמבה או תירס גמדי (ואפשר גם לוותר בכלל)

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג לטעמים יותר אסיאתיים? מתחילים את הטיגון של הפטריות והטופו עם טיגון של 2 שיני שום קצוצות ו-2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ לקוביות קטנות. אחרי ששניהם מתרככים מוסיפים את הפטריות והטופו וממשיכים לפי המתכון.
– רוצים להכין את המנה עם נודלס? מוסיפים את האטריות בזמן הוספת הרוטב (אחרי טיגון הטופו והפטריות) ורק מקפידים להגדיל את כמות מצרכי הרוטב לפי טעמכם וכמה דומיננטי אתם אוהבים את הרוטב.
– אם יש לכם בבית רוטב דגים אפשר לשים 1/2 כפית בזמן הוספת השמן שומשום.
– המתכון בשיתוף שופרסל GREEN.

3 תגובות

  1. רוני says:

    לא כדאי להשרות את הטופו במשהו קודם כדי שלא יהיה לו טעם טופואי מידי?
    נראה מעולה בכל מקרה

  2. תודה! says:

    שאלה מעצבנת.
    יש בזה טיגון, אפילו ששמן לא עמוק. בנוסף, קורנפלור וגם לא מעט צ’ילי מתוק. איך אפשר לקצץ ועדיין שיהיה טעם נור לי ומותאם לתזונה “דיאטטית”?

  3. טלי says:

    הכנתי לארוחת צהריים, בדיוק לפי ההוראות ויצא מצויין, טעים מאוד מאוד. תודה על המתכון.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend