טורוש גומבוץ – כופתאות גבינה מתוקה מהמטבח ההונגרי של סבתא

Posted on
טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה מהמטבח ההונגרי

אחד המתכונים שאני הכי מתרגשת לפרסם כאן בבלוג. צלחת שכולה זכרונות וחוויות שמחות מסביב לשולחן. ביס שמזכיר לי את סבתא שנהגה להכין לנו את הכופתאות האלה בימי שישי או בחגים כשהיא רצתה לפנק אותנו הנכדים (והנכדה).

קשה להסביר כמה טעימות הכופאות האלה. כמה עדינות יש בהן. כמה רכות. וחום. וחיבוק של בית. אני כל כך מקווה שתכינו אותן, זה הכי ירגש אותי בעולם.

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה מהמטבח ההונגרי
אני הגשתי אותן הפעם עם משמשים מבושלים (חותכים 10 משמשים לקוביות ומבשלים עם כוס מים ו-2 כפות סוכר עד שהמשמשים רכים ממש)
טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה מהמטבח ההונגרי
4 מצרכים בלבד וכל אחד חשוב פה אז תשימו לב לדייק איתם – ואגב, אין על גבינת כנען למאפים ולכופתאות כי היא יציבה אבל נייטרלית ועם אחוזי שומן נמוכים

טורוש גומבוץ

מצרכים (בערך 20 כופתאות):
300 גרם גבינת כנען תנובה
80 גרם (2/3 כוס) סולת
2 ביצים L
1 כף גדושה סוכר

לציפוי:
60 גרם חמאה
3/4 כוס פירורי לחם רגילים או זהובים
2 כפות סוכר לבן

אופן הכנה:
– בקערה רחבה שמים את כל מצרכי הכופתאות ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. חשוב לערבב טוב עד שהגבינה נטמעת ואין גושים שלה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה או עד יום.
– ממלאים סיר רחב בהרבה מים, לפחות בגובה 10 ס”מ, ויוצרים כדורים עגולים מתערובת הגבינה והסולת.
– מבשלים את הכופתאות במים עד שהן צפות ואז מאפשרים להן להתבשל עוד 7-8 דקות נוספות. ממש חשוב לא לגעת בהן בזמן הבישול כדי שלא יתפרקו.
– בינתיים ממיסים במחבת את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים פירורי לחם וסוכר. מערבבים במשך 2-3 דקות ומורידים מהאש. מעבירים לצלחת.
– כשהכופתאות מוכנות מוציאים אותן בזהירות מהמים ומניחים בתוך הצלחת עם פירורי הלחם. חשוב לסנן את כל הנוזלים אז תוציאו אותן עם כף מחוררת.
– מגלגלים בתוך פירורי הלחם ומגישים בטמפרטורת החדר עם שמנת חמוצה, ריבה טובה או ככה בלי תוספת.

טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה מהמטבח ההונגרי
טורוש גומבוץ – כופתאות גבינה מהמטבח ההונגרי

הערות ושדרוגים
– חשוב לא לערבב את הכופתאות במים אחרת הן תתפרקנה.
– אם הבלילה יצאה לכם קצת רכה מדי כדי לגלגל כדורים אפשר להניח כף מהתערובת בתוך המים ולבשל. אמא שלי נוהגת להכין ככה במקום לגלגל לכדורים.
– אפשר להשתמש בכל סוג של פירורי לחם רק תקפידו כמובן לא להשתמש בסוג עם התיבול.
– את הכופתאות שומרים במקרר ואוכלים בטמפרטורת החדר.
– המתכון בשיתוף תנובה.

13 תגובות

  1. שירי says:

    הי רחלי, נראה מתכון מבטיח וטעים. שאלה- האם מבשלים במים רותחים? או ששמים את הכפתאות במים בטמפ החדר ומביאים לרתיחה יחד איתן?

  2. מתלהבת גם says:

    כמובן שמבשלים במיים רותחים – כמו ניוקי למשל.
    אבל כדאי:
    1. שהרתיחה תהייה עדינה כדי שלא יתפרקו.
    2. לשים מעט בכל פעם כדי שטמפרטורת המיים לא תרד יותק מדי.
    3. בעדינות בעדינות שלא יתפרקו.

  3. שושי says:

    אוף זה נראה ונשמע כל כך טעים

  4. בוקי says:

    האם ניתן להחדיר לכדורי הגבינהשזיף או דובדבן או …לפני הטבילה במים?

    1. יהודית says:

      דודה בלהה היתה שמה צימוקים בעיסת הגבינה.

  5. רבקה says:

    הונגריה שכמותי , מכירה היטב את המתכון ועושה ג”כ בתשעת הימים, לחג השבועות ולעוד פינוקי מסורת.

    1. יעל says:

      אני לא הונגריה בכלל אבל כזיכרון ילדות …הדודה שלי היתה מכינה לנו כדורי גבינה …בדיוק אלה. זה טעם שנחרט בזיכרון. לבטח למדה להכין מאחת השכנות שלה …

  6. אברהם says:

    פינום

    1. אלעד says:

      נודיון פינום

  7. סבתא לילי says:

    תודה רבה!!!ממש ממש זכרונות ילדות!!!

  8. דורית חיים says:

    שאלה מאתגרת,
    יש במשפחתי מישהי עם צליאק. יש לך הצעות?

  9. רקפת גרינברג says:

    שלום. אני מכינה כל שנה אבל האם ניתן להקפיא לשבוע?
    תודה

  10. ציליאקים says:

    הי רחלי. זה מופיע תחת מתכונים ללא גלוטן. אבל יש בזה סולת…. אנא צקני. תודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend