אחד המתכונים שאני הכי מתרגשת לפרסם כאן בבלוג. צלחת שכולה זכרונות וחוויות שמחות מסביב לשולחן. ביס שמזכיר לי את סבתא שנהגה להכין לנו את הכופתאות האלה בימי שישי או בחגים כשהיא רצתה לפנק אותנו הנכדים (והנכדה).
קשה להסביר כמה טעימות הכופאות האלה. כמה עדינות יש בהן. כמה רכות. וחום. וחיבוק של בית. אני כל כך מקווה שתכינו אותן, זה הכי ירגש אותי בעולם.
צפו בסרטון הכנה:
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
טורוש גומבוץ
מצרכים (בערך 20 כופתאות):
300 גרם גבינת כנען תנובה
80 גרם (2/3 כוס) סולת
2 ביצים L
1 כף גדושה סוכר
לציפוי:
60 גרם חמאה
3/4 כוס פירורי לחם רגילים או זהובים
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה:
– בקערה רחבה שמים את כל מצרכי הכופתאות ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. חשוב לערבב טוב עד שהגבינה נטמעת ואין גושים שלה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה או עד יום.
– ממלאים סיר רחב בהרבה מים, לפחות בגובה 10 ס”מ, ויוצרים כדורים עגולים מתערובת הגבינה והסולת.
– מבשלים את הכופתאות במים עד שהן צפות ואז מאפשרים להן להתבשל עוד 7-8 דקות נוספות. ממש חשוב לא לגעת בהן בזמן הבישול כדי שלא יתפרקו.
– בינתיים ממיסים במחבת את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים פירורי לחם וסוכר. מערבבים במשך 2-3 דקות ומורידים מהאש. מעבירים לצלחת.
– כשהכופתאות מוכנות מוציאים אותן בזהירות מהמים ומניחים בתוך הצלחת עם פירורי הלחם. חשוב לסנן את כל הנוזלים אז תוציאו אותן עם כף מחוררת.
– מגלגלים בתוך פירורי הלחם ומגישים בטמפרטורת החדר עם שמנת חמוצה, ריבה טובה או ככה בלי תוספת.
הערות ושדרוגים
– חשוב לא לערבב את הכופתאות במים אחרת הן תתפרקנה.
– אם הבלילה יצאה לכם קצת רכה מדי כדי לגלגל כדורים אפשר להניח כף מהתערובת בתוך המים ולבשל. אמא שלי נוהגת להכין ככה במקום לגלגל לכדורים.
– אפשר להשתמש בכל סוג של פירורי לחם רק תקפידו כמובן לא להשתמש בסוג עם התיבול.
– את הכופתאות שומרים במקרר ואוכלים בטמפרטורת החדר.
– המתכון בשיתוף תנובה.
הי רחלי, נראה מתכון מבטיח וטעים. שאלה- האם מבשלים במים רותחים? או ששמים את הכפתאות במים בטמפ החדר ומביאים לרתיחה יחד איתן?
כמובן שמבשלים במיים רותחים – כמו ניוקי למשל.
אבל כדאי:
1. שהרתיחה תהייה עדינה כדי שלא יתפרקו.
2. לשים מעט בכל פעם כדי שטמפרטורת המיים לא תרד יותק מדי.
3. בעדינות בעדינות שלא יתפרקו.
אוף זה נראה ונשמע כל כך טעים
האם ניתן להחדיר לכדורי הגבינהשזיף או דובדבן או …לפני הטבילה במים?
דודה בלהה היתה שמה צימוקים בעיסת הגבינה.
הונגריה שכמותי , מכירה היטב את המתכון ועושה ג”כ בתשעת הימים, לחג השבועות ולעוד פינוקי מסורת.
פינום
נודיון פינום
תודה רבה!!!ממש ממש זכרונות ילדות!!!
שאלה מאתגרת,
יש במשפחתי מישהי עם צליאק. יש לך הצעות?
שלום. אני מכינה כל שנה אבל האם ניתן להקפיא לשבוע?
תודה