טורטיות טחינה – ללא גלוטן

Posted on
טורטיות טחינה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

טורטיות הן דרך מעולה לייצר ארוחה בקלות – הן עוטפות ירקות ועוף, דגים וממרחים ואפשר להכין איתן גם ארוחות צהריים וערב אבל גם בוקר ובראנץ’.

המילה ראפ (warp) שמתייחסת לטורטייה ממולאת בכל טוב ומגולגלת לכדי רול הדוק, היא תרגום פשוטו כמשמעו למילה עיטוף או כיסוי ואכן מדובר כאן בשמיכה דקה שאוצרת בתוכה סוד, כזה שמתגלה רק אחרי החיתוך.

אז איך מכינים ארוחת ראפ? פשוט מאוד – מכינים טורטיות מטחינה! ממש כמו לחם טחינה רק שהפעם הוא מגיע בצורת טורטייה, וממלאים באמצע עם המון דברים טובים. ירקות חתוכים דק, חזה עוף שצורבים במחבת או בתנור וחותכים לפרוסות דקות, סלמון מעושן או פילה סלמון צרוב במחבת ואפשר כמובן גם אצבעות טופו צרובות במרינדה, ממרחים שיש בבית – מסלט אבוקדו ועד טחינה ושמנת וכמובן המון עלים ירוקים שהופכים את הארוחה לבריאה ומאוזנת.

את כל האושר והעושר הזה שמים במרכז הטורטייה ומגלגלים לרולדה הדוקה כמו גליל שאין בו גלגולי בצק אלא רק סיבוב אחד. מומלץ לעשות את זה בעזרת נייר אפייה כמו שעוטפים לאפה, ולחצות לאחר מכן לחצי כדי לגלות את פנים הראפ. הכי לונה פארק של טעמים וצבעים.

טורטיות טחינה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן
גרסת הטורטיות ללחם טחינה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

טורטיות טחינה ללא גלוטן

גרסת הטורטייה ללחם טחינה הכל כך אהוב מהבלוג. בלי קמח, עם טחינה גולמית מלאה ונהדרת ועם נקודות קטנות של פרג ושומשום שמוסיפות מלא מרקם.

מצרכים (ל-5 טורטיות):
6 כפות גדושות טחינה גולמית
4 ביצים M
2-3 כפות מים
1/2 כפית מלח
3 כפות שומשום
1 כף פרג שלם (לא טחון)
1 כפית מייפל – לא חובה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים וטורפים היטב.
– משמנים מעט מחבת ומטגנים בכל פעם 1/3 כוס מהבלילה עד להזהבה עדינה מ-2 הצדדים. חשוב להזיז את המחבת כך שתהיה שכבה דקה של בלילה על כל תחתית המחבת.
– למי שרוצה ניתן לוותר על הפרג ו/או השומשום אם כי הם מאוד מוסיפים פה למרקם ולטעם ומשתדכים מעולה עם הטחינה.
– איך ממלאים? מורחים על הטורטייה שכבה דקה של ממרח. מטחינה ועד גוואקמולי או גבינה. מניחים באמצע פס נדיב של ירקות ו/או חלבון ומגלגלים לרולדה הדוקה אבל כזאת שנסגרת מהקצה אל הקצה ולא כזאת שמתגלגלת כמה פעמים בפנים. שימו לב בתמונה שהטורטייה מקיפה את המילוי מסביב פעם אחת ולא מתגלגלת ממש פנימה. מומלץ לעשות את זה עם נייר אפייה מסביב או כל נייר עיטוף.
– חותכים באמצע ומגישים.

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבלילה טעמים כמו פטרוזיליה מיובשת, פפריקה מתוקה, כורכום, אורגנו וכדומה. רק שימו לב לא להגזים עם התיבול, חצי כפית של תיבול תספיק פה.
– אם הבלילה מסמיכה לכם בזמן שאתם ממתינים לנגלה הבאה של הטורטיות אפשר להוסיף עוד מעט מים ולטרוף. אם הבלילה נוזלית מדי מוסיפים עוד טחינה או מעט קמח ללא גלוטן.
– שימו לב שככל שהבלילה סמיכה יותר ככה הטורטיות יוצאות עבות יותר.
ניתן להוסיף לבלילה גם שומשום שחור או זרעי פשתן.
– את הטורטיות המוכנות, ללא המילוי, שומרים במקפיא בשקית סגורה היטב במשך חודש או בחוץ בתוך שקית במשך 3 ימים.

10 תגובות

  1. סיגל says:

    מתכון מקסים, אבל האם יש תחליף לביצים? או לחילופין האם ניתן להפחית מכמות הביצים?

  2. שרית says:

    המתכון נראה מהמם! שאלה מוזרה: אפשר להכין את הבלילה ולטגן אותה על תבנית פנקייקס? (יש לי מחבת פנקייק חשמלית עם מקום ל-4 פנקייקים די קטנים)

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה טובה. לדעתי יעבוד רק לשמן קצת את התבנית.

  3. Simona Blank Deree says:

    במה אפשר להחליף את הפרג?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר עליו

  4. מיכאל says:

    מה כמות הטחינה, בכוס או במשקל?

  5. ארבל says:

    הכנתי – ללא פרג, עם פפריקה ואורגנו יצא מדהים!!!
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע!

  6. מורן says:

    במה אפשר להלליף את הביצים?

  7. אורלי says:

    כל המתכונים שלך פשוט אליפות!!!
    אני מאוד נהנת להכין אותם טהם יוצאים מוצלחים !!
    תודה רבה !!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend