טורטיות פרח עם רעפי תפוחי אדמה

Posted on

אתם מכירים את הרגע הזה שעולה לכם רעיון לראש ואתם יודעים שהוא מעולה? אז לפני כמה ימים מצאתי את עצמי זוללת טורטיות בלי כלום (אני מתה על זה) ופתאום התחשק לי להכין איתם משהו. פתאום קלטתי שהן סוג של בצק מוכן שאפשר לעוף איתו.

אז הכנתי טוסט אמאל’ה עם גבינות, רוטב עגבניות, תירס וזיתים ואחר כך הכנתי סושי טורטייה עם גבינות וחביתה (אתם מכירים את זה נכון?) ואז כשנשארה טורטייה אחרונה עלה לי רעיון – אני אאפה אותה בתנור עם תפוחי אדמה!

הטורטיות מחזיקות את תפוחי האדמה ממש כמו בצק של פיצה רק הרבה יותר פשוט ונגיש וגם הרבה פחות בצק

שכבת טורטייה פריכה וזהובה בתחתית, שכבת גבינות עדינה באמצע ומעל הכל רעפים של תפוחי אדמה רכים במרכז וקריספיים בצדדים. חלמתי ורצתי למטבח להכין.

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד

איך יצא? יותר טוב ממה שדמיינתי וציפיתי. שזאת ארוחת ערב מעולה ומהירה, שאפשר לשדרג את הממרח למה שיש בבית ולמה שאוהבים, שזה כמו פיצה אבל בלי הרבה בצק, שאפשר לחתוך למשולשים ולאכול בקלות עם הידיים, שזה מתחמם מושלם בטוסטר גם כמה שעות אחרי, שאפשר להכין את זה בקלות בגרסה טבעונית ושמדובר באחד המאפים היפים. בקיצור, רוצו להכין וספרו לי איך יצא.

יש לי תחושה שתתאהבו ♥

מורחים גבינה על הטורטייה ומפזרים מעט גבינה צהובה
מניחים את תפוחי האדמה בצורה חופפת על הגבינה. היא זאת שמדביקה אותם לטורטייה
כמה יפה
כמה דקות אחר כך ותקבלו מאפה מדהים

טורטיות פרח עם רעפי תפוחי אדמה

מצרכים (ל-8 טורטיות):
חבילה עלי טורטיות בקוטר 20 – מאסטר שף
1 קופסה גבינת ריקוטה למריחה או גבינת שמנת
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
8 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים היטב
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2-3 ענפי טימין

אופן הכנה:
– חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. כמה שיותר דקות יותר טוב כדי שתפוחי האדמה יהיו מוכנים מהר ולא יקח זמן ובינתיים הטורטייה תשרף. אפשר לעשות את זה עם מנדולינה (הכי טוב) או בעזרת סכין חדה. מניחים בקערה ומזלפים שמן זית, ממליחים מעט ומערבבים היטב עד שכל פרוסות תפוחי האדמה יכוסה בשמן. מניחים בצד.
– מניחים את עלי הטורטייה על תבנית תנור עם נייר אפייה ומורחים מעל כל אחד גבינת ריקוטה בשכבה יפה ונדיבה. מקפידים למרוח על כל הטורטייה עד הסוף.
– מפזרים מעט גבינה צהובה מעל כל טורטייה עם ריקוטה. בשלב הזה אפשר לפזר גם קצת בולגרית או פטה למי שאוהב.
– מניחים את תפוחי האדמה בצורה חופפת על הטורטיות, אפשר כמו ספירלה או בשורות. ממליחים, מפלפלים ומפזרים עלי טימין. שימו לב שהחלקים של הטורטייה שאין עליהם תפוחי אדמה עלולים להשרף אז כסו את הכל בתפוחי אדמה.
– בשלב הזה אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת גם מעל תפוחי האדמה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מתחיל להזהיב.

חותכים למשולשים ושמים סטופר תוך כמה זמן זה נעלם מהמגש

הערות ושדרוגים
– במקום גבינת ריקוטה אפשר למרוח פסטו או רוטב עגבניות. אם תוותרו על הגבינה הצהובה גם תקבלו מאפה טבעוני.
– כל טורטייה זקוקה בערך לתפוח אדמה אחד.
– במקום תפוחי אדמה אפשר פרוסות בטטה.
– במקום טימין אפשר להשתמש ברוזמרין.
– במקום גבינה צהובה אפשר להשתמש במוצרלה או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים. ואפשר גם לוותר עליה אם מעדיפים בלי.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

אפשר לפזר גם למעלה קצת גבינה צהובה

6 תגובות

  1. Aziza amar says:

    מעונינת בפרסומים והמתכונים שלך תודה

  2. יעל says:

    מה אפשר לשים חוץ מתפוחי אדמה? ייצא טוב עם קישואים או סלק?

  3. שריתה says:

    רק ליידע, שאצלנו בארגנטינה (אנחנו עולים ותיקים) – Tortilla זה בכלל לא מה שפה רגילים ממכסיקו.
    בארגנטינה tortilla זה בכלל פרוסות תפו”א מטוגנות במחבת שעליהם שופכים ביצים מרושקשות. כמו חביתת תפוחי אדמה כזו.

  4. ענת says:

    מתכון משגעעע! בול מה שצריך לארוחת ערב כשהסלט והחביתה מתחילים לשעמם.

    הערה קטנה: אני בעתיד אופה (לא אאפה).

  5. לירון says:

    רעיון ומתכון מגניב ממש גם לאירוח. הכנתי גם עם רוטב עגבניות וגם עם גבינות ויצא מושלם! תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. ממש שמחה שאהבת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend