טחינת סלק מבריאה ומשמחת

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (8 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

טחינה. כמה אני אוהבת טחינה. וחלבה. ושומשום.

אני באמת יכולה לחסל חבילת שערות חלבה בכלום זמן, שלא לדבר על טחינה גולמית מעל סלט או שומשום שעוטף חלה.

למרות ששנים העדפתי את הטחינה שלי גולמית, בשנתיים האחרונות התאהבתי דווקא בשילוב שלה עם מיץ לימון (עדיף כמה שיותר), שיני שום (שמוסיפות עוקץ) ושמן זית שפותח את הטעמים.

כשניסיתי לפני שנתיים לעבור לאורח חיים טבעוני, הבנתי שאני חייבת למצוא ממרחים מגוונים שיחליפו את הקוטג’ והחמאה. ידעתי שאני צריכה למצוא ממרח שגם יהיה מעניין ולא ישעמם אותי אחרי פעם אחת וגם יכנס תחת קטגוריית הבריאות והערכים התזונתיים. בכל זאת, חלק מהרצון לעבור לטבעונות הגיע גם מההבנה שאני צריכה לצרוך יותר ירקות ופירות, יותר חומרי גלם שהגיעו מהטבע, יותר ויטמינים שקשה למצוא באוכל מעובד.

הטחינה הזאת נולדה אצלי בבית ממש בתחילת התהליך והיא בדיוק מה שחיפשתי ואני עדיין מחפשת באוכל.

היא מעניינת ובועטת, קצת פיקנטית וקצת מתקתקה ובעיקר נורא טעימה. וגם בריאה!

יש בה סלק שהוא אחד הירקות הבריאים שהטבע נתן לנו. יש בו אשלגן, סידן ומגנזיום, נוגדי חמצון שידועים כמגנים מפני מחלות כמו סרטן וכולין שהוא ויטמין ממשפחת B וידוע כויטמין שמחזק את הכבד וממיס שומנים (הנה, קראו כאן – http://healthy.walla.co.il/item/2784039)

פרט לסלק יש בטחינה גם שום טרי שעוזר במניעת זיהומים ודלקות וקארי ירוק שמכיל המון עשבים ופלפל ירוק חריף שגם הם מוסיפים המון ויטמינים ומינרלים חשובים.

ואפילו לא דיברנו על הטחינה עצמה!

בקיצור, אם תמיד רציתם להכין משהו שגם ישדרג לכם את האוכל וגם יעשה טוב בבטן, מצאתם. ואגב, הטחינה הזאת נהדרת עם חצילים קלויים.

טחינת סלק

מצרכים:
1 סלק גדול או 2 בינוניים
3/4 כוס טחינה גולמית – עדיף מלאה ומחברה טובה ואיכותית
מיץ מלימון שלם
3-4 כפות שמן זית
4 שיני שום, קלופות (ואפשר גם יותר, שימו קודם 4 ותטעמו)
1/2 כפית מלח
כפית משחת קארי ירוק – יש כמעט בכל סופר על המדף של המוצרים האסיאתיים
מים קרים (כמות בשלבי הכנה)
1 כפית מייפל או סילאן – לא חובה

אופן הכנה:
– מבשלים את הסלק. 2 אופציות: מניחים את הסלק, עם הקליפה, בסיר מלא במים עד כיסוי הסלק ומבשלים עד שהוא מתרכך. מצננים וקולפים. אופציה שנייה, עוטפים את הסלק ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהסלק רך. כך או כך, חשוב לשטוף היטב את הסלק כי יש לו נטייה להגיע עם שבילי חול מהאדמה.
– חותכים את הסלק לרבעים.
– מניחים בבלנדר את כל המצרכים וטוחנים לממרח חלק.
– מילה לגבי כמות המים, תתחילו עם 3/4 כוס ותוסיפו כמה שאתם אוהבים לפי המרקם שאתם אוהבים. אני אוהבת את הטחינה סמיכה, קצת יותר רכה מחומוס, אבל יש כאלה שאוהבים אותה יותר נוזלית אז פשוט תשחקו עם כמות המים. אגב, קחו בחשבון שהטחינה מסמיכה בקירור ושבכל מקרה, אם היא יצאה לכם מעט נוזלית מדי, פשוט מוסיפים עוד 2-3 כפות טחינה.

טחינת סלק
השילוב האולטימטיבי – טחינה ורודה עם אבוקדו ירוק

הערות ושדרוגים
– אם תהיתם למה יש סילאן במצרכים והוא לא בגדר חובה, זה בגלל הסלק. יש סלקים מתוקים יותר ויש פחות, מאוד תלוי בעונה. ההמלצה שלי היא לא להוסיף את הסילאן/מייפל ולטעום אחרי הטחינה. אם חסרה לכם מעט מתיקות תוסיפו את המייפל. מניסיון, לרוב לא הייתי צריכה להוסיף אבל היו פעמיים שכן אז העדפתי לכתוב לכם את התוספת הקטנה הזאת שמאוד משדרגת במידה והסלק לא מתוק מספיק.
– רוצים להוסיף עוד בריאות? מוסיפים כפית זרעי צ’יה ומערבלים עם כל המצרכים. קחו בחשבון שהצ’יה סופחת נוזלים ומסמיכה אז אם אתם מוסיפים אותה פשוט תכינו את הטחינה טיפה יותר נוזלית ממה שאתם אוהבים.
– לא חייבים שיני שום, גם לא קארי, אבל הם הופכים את הממרח לפיקנטי ומאזנים את הסלק. ואגב, אם לא מצאתם קארי אפשר להוסיף 1/2 פלפל חריף ירוק או אדום.
– בבקשה אל תוסיפו כמון. אני מתה עליו בחומוס וגם בטחינה רגילה, כאן הוא לא מסתדר טוב.

  • לשתף זה כיף

16 תגובות

  1. אפרת מוסקוביץ says:

    כל כך יפה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה מותק <3

  2. מאיה says:

    מהמם- ביופי ובטעם!!

  3. יסמין says:

    יצא מדהים !
    כמה זמן זה מחזיק מעמד במקרר ?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע.
      שלי עדיין במקרר והוא מעולה, ועבר כבר שבועיים, אז לפחות שבועיים כל עוד לא מכניסים לתוך הקופסה סכו”ם מלוכלך או טובלים בפנים לחם 🙂

  4. מירב says:

    היי רחלי! תודה על המתכון. שאלה לגבי הקליפה של הסלק: אפשר לקלוף אותה? ואז לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל ממש עדיף עם הקליפה, היא שומרת על המיצים בפנים

  5. דקלה says:

    נרשמה הצלחה! כאחת שלא סובלתמאת הטעם של הסלק זו דרך נהדרת בשבילי לצרוך אותו. תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! <3

  6. חנה says:

    הי רחלי, אפשר להכין מסלק ב-vacuum?

  7. סוזי says:

    מהמםםםםם

  8. דנה says:

    יצא יפייפה וטעים!
    שמתי לב ששכחתי לשים שמן זית.. מאוחר מדי להוסיף? מיותר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר 🙂

  9. מירב says:

    אפשר בלי הקארי…?

  10. סיון says:

    אפשר בלי הקארי? ועם סלק בואקום?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר ואפשר. קחי בחשבון שהבעיה היחידה בסלק מוואקום שאין לו פיגמנט צבע ואז הטחינה לא יוצאת ורודה ממש

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend