ירקות ממולאים בבשר ואורז של שירנקה – סיר שכולו פלא

Posted on

את שירן, שבטח חלקכם הגדול מכיר כשירנקה, הכרתי בעיקר מרחוק. מהאינסטגרם הבועט והמסקרן שהיא מתחזקת, מהאימוג’ים הממיסים שהיא ועומר מילר שלחו אחד לשנייה מעל גלי הרשת (מאז הם הספיקו להתחתן ומצפים לתאומים) ובעיקר מהמון חברים שסיפרו שהיא אחת הנשים המוכשרות והיצירתיות.

איכשהו, למרות שהיו לנו לא מעט נקודות מפגש, לא יצא לנו להכיר עד שנפגשנו במקרה בחתונה של מיכל אנסקי ומצאנו את עצמנו מול מגש פירות, בורקס מים ורוח נעימה של סוף קיץ. ושם, לצד האוכל, יצא לי בפעם הראשונה להכיר אותה קצת יותר.

חותכים את הקישואים לאורכם ומרוקנים את פנים הקישוא. את החלק הפנימי אפשר לטגן במחבת עם ביצים או להוסיף למילוי

בין ביס אחד לשני “בשבילי קסטה וגלידוניות ואם אפשר, עוד בורקס עם ביצה” גיליתי שיש מתכון אחד שהולך איתה כבר תקופה, כזה שהגיע מהמקום הכי נכון ומשמח – מהבית.

כשהיא דיברה על סיר הממולאים שהיא מכינה לא היה מקום לספק, הרגישו בהתרגשות שלה את הסיפוק והאושר שמביאה איתה המנה הזאת שהיא למדה להכין ומאז שכללה ושדרגה עם הטעמים שהיא אוהבת. סיר שטומן בתוכו רצון לשמח ולחבק.

חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הגרעינים. שירן מבשלת ואני מתעדת את היופי הזה

כמה ימים אחר כך נפגשנו אצלה בבית, לצד ירקות, אורז ובשר (וגם קרמבו – אבל אל תגלו) ושירן לימדה אותי להכין את הסיר הכל כך יפה הזה. וטעים, כמה טעים!

יש משהו מופלא בירקות מתמסרים שטומנים בתוכם מילוי עדין אבל מפוצץ בטעמים, כאלה שמתחברים יחד בזכות רוטב שקצת מעקצץ על הלשון. רוטב כמוהו לא יצא לי לטעום.

ממלאים בנדיבות ומעבירים לסיר

אצל אמא שלי, האיזון תמיד הופר לכיוון המתוק, ופה, פתאום הלימון הוא זה שתופס את המקום. לוקח את הממולאים למקום מיוחד ויצירתי, בדיוק כמוה.

אז רגע לפני שאני שולחת אתכם לחתוך קישואים ולרוקן עגבניות, תרשו לי להודות לה על בוקר מקסים וטעים. ועל מתכון שאני בטוחה שילך איתי, וגם איתכם, שנים רבות במטבח.

אל תוותרו על הציפוי של הקישואים, הוא גם שומר על המילוי שלא יברח החוצה וגם מוסיף מעטה מאוד כיפי שגם מסמיך קצת את הרוטב בזכות הקמח והביצה (קצת כמו מפרום)

ואני מקדימה תשובה לשאלה – אפשר למלא כמעט כל ירק שאוהבים, מפלפלים ועגבניות ועד קישואים עגולים או רגילים. אפשר לשלב בינהם ואפשר לבחור רק ירק אחד. תלוי מה יש לכם בבית ומה אתם אוהבים יותר.

מכסים ברוטב ומאפשרים לאש ולאדים שכלואים בתוך הסיר לעשות את שלהם
המראה שיתגלה אליכם אחרי שתפתחו את דלת התנור פשוט עוצר נשימה

ממולאים מופלאים של שירנקה

הכמות שיוצאת כאן די גדולה ותצטרכו סיר רחב מאוד. עוד אופציה היא להכין 2 סירים מהכמות במתכון או להכין חצי כמות.

מצרכים:
4 קישואים (או זוקיני)
4-6 עגבניות
5 פלפלים אדומים
1 קילו בשר טחון
2 כוסות אורז פרסי
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן גדול, קלוף
1 כפית שטוחה מלח

לציפוי הקישואים:
2-3 כפות שמן זית
2 ביצים L
1 כוס קמח

לרוטב:
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
בערך 3 כוסות מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
1 כף רכז רימונים
מיץ מלימון אחד (אפשר גם שניים)
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– חותכים את הקישואים לאורכם (ראו תמונה) ומרוקנים את פנים הקישואים כך שיישאר 1/2 ס”מ עובי. חותכים את החלק העליון של העגבניות והפלפלים ומרוקנים את החלק הפנימי. שימו לב לשמור על החלק העליון ולא לזרוק את פנים העגבניות.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל ומערבבים ביחד עם הבשר, האורז והמלח.
– ממלאים את הירקות בתערובת המילוי כמעט עד הסוף. ואם נשאר מתערובת הבשר? הכי פשוט – יוצרים כדורים מהתערובת ושמים אותם בתוך הסיר, בין הממולאים.
– אם משתמשים בקישואים, מצפים אותם בקמח מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה קלה, אפשר בסיר של הממולאים (חבל על הכלים).
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז’), עדיף שכזה שמתאים גם לתנור, מניחים את כל הירקות הממולאים כשהחלק עם המילוי הפתוח כלפי מעלה. את העגבניות והפלפלים מכסים במכסה שלהם.
– בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הרוטב עד שהרוטב חלק ושופכים מעל הממולאים. מקפידים לזלף מהרוטב גם לתוך הירקות עם המילוי. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הממולאים אז אם חסר אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
– מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים במשך שעה או עד שהאורז רך.
– בסיום הבישול מומלץ להעביר לתנור בחום של 150 מעלות למשך 45 דקות עם מכסה פתוח כדי שהירקות יקבלו צריבה יפה והרוטב יצטמצם.

ועכשיו השלב הכי חשוב – לאכול

הערות ושדרוגים
– המתכון מספיק ל-15 עד 20 ירקות, תלוי בגודל שלהם. אפשר לשחק ולגוון עם הירקות או להכין רק פלפלים, רק עגבניות או רק קישואים.
– שימו לב שהכמות פה גדולה אז צריך סיר רחב. אם אין לכם, אפשר להקטין כמויות או לבשל את תערובת הבשר שנותרה אחרי מילוי הירקות ברוטב עגבניות. פשוט מגלגלים לכדורים ומבשלים ברוטב.
– במקום סוכר אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף שום כתוש לרוטב.
– במקום אורז פרסי אפשר להשתמש באורז עגול.

8 תגובות

  1. רויטל says:

    יש חלופה לרכז רימונים? לא משתמשת בדכ….

  2. עירית says:

    במידה ומשתמשים באורז מלא, מה תוספת הזמן לבישול

  3. דפנה says:

    מצטרפת לשאלה על רכז הרימוים.. ועוד שאלה – האם יש שימוש בפנים של הקישואים והעגבניות? תודה.

  4. אילונה says:

    לגבי הקישואים- לא הבנתי באיזה שלב מצפים בקמח ומטגנים.. אחרי שמוציאים את פנים הקישואים ולפני שממלאים התערבות הבשר?

  5. מיכל says:

    היי רחלי,
    אם אני רוצה לצמחן פשוט להכין בלי בשר או שכדאי לשים משהו במקומו?

    1. מיכל says:

      סליחה, ראיתי עכשיו שיש גרסה צמחונית

  6. סיגל says:

    מתכון מעולה, תודה!!
    כתוב לשמור את תוכן העגבניות. מה עושים עם זה?

    1. דבי says:

      נראה טעים. את שוטפת את האורז? מבשלת אותו? או שפשוט ישירות מערבבת בקערה עם הבשר והפטרוליה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend