כדורי כרוב ממולאים בעוף ואורז

Posted on

מאז ומתמיד ממולאים היו הפייבוריטים שלי. קישואים ממולאים, פלפלים ממולאים ומעל כולם – כרוב ממולא.

משהו במרקם של הכרוב, שסופג את הרוטב, ובעובדה שהוא שומר על המילוי רך רך, תמיד גורם לביס להרגיש בבית. מסוג הסירים שאין ספק שהוכנו באהבה.

העניין הוא, שלגלגל כרוב קצת מתיש אותי. המילוי בורח מהצדדים, החלק החיצוני לא תמיד מתמסר ומתקפל פנימה ואפילו לא הזכרתי את עלי הכרוב היותר קטנים שאותם אי אפשר כמעט למלא.

אז מצאתי פתרון – כדורי כרוב ממולאים!

מפרידים את עלי הכרוב, מערבבים את המילוי וקדימה לתוך הקערה שהופכת את שניהם לכדורי כרוב משגעים. צילום: טל סיון צפורין

הכי הכי קל בעולם והכי נוח – מניחים עלה כרוב, בכל גודל שרוצים, בתוך קערה קטנה. ממלאים במילוי שרוצים וסוגרים את הקצוות מהצדדים פנימה בצורה חופשי. עכשיו הופכים ויש לכם כדור כרוב משגע. טאדאם!

סוגרים את כל קצוות הכרוב פנימה בצורה חופשית. צילום: טל סיון צפורין

הפעם בחרתי להביא לכם מילוי שמשלב עוף ואורז עגול, שהוא האורז שאני הכי אוהבת בממולאים כי הוא שמנמנן ורך ולא עם שפיצים, ואל המילוי הזה הוספתי גם צנוברים בשביל הכיף בפה והחגיגיות.

והופה! יש כרוב ממולא בצורת כדור. צילום: טל סיון צפורין

אתם יכולים כמובן להכין גם מילוי צמחוני שכולל ירקות חתוכים לקוביות ומוקפצים ואליהם להוסיף את האורז העגול. גזר, חצילים, קישואים, גמבה, בצל – הכל הולך בפנים.

תראו כמה שזה יפה! צילום: טל סיון צפורין

מחכה לראות איך יצא  לכם 😊

כאלה חמודים וכל כך קל להכין. צילום: טל סיון צפורין

אל תפספסו:
– כל המתכונים הכי שווים לממולאים.
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

הקפידו להשתמש בעגבניות אדומות מעולות או עגבניות מחברה איכותית. צילום: טל סיון צפורין

כדורי כרוב ממולאים בעוף ואורז

מצרכים:
1 כרוב בינוני
400 גרם עוף טחון
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
1 כוס אורז עגול סוגת
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
1 כף אבקת מרק בצל
1/2 כוס צנוברים – לא חובה

לרוטב ולבישול:
20 עגבניות שרי או 4-5 עגבניות רגילות אדומות
3-4 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק או 4 עגבניות טריות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח
4 שיני שום, כתושות

אופן הכנה:
– משרים את האורז בקערה עם הרבה מים ומדי פעם מחליפים את המים. כך במשך 20 דקות. בסיום מסננים את האורז מהנוזלים.
– מרתיחים המון מים בסיר גדול שיכול להכיל את הכרוב. מכניסים את הכרוב פנימה, כשהחלק של הגזע כלפי מטה, ומבשלים במשך 25 דקות. מדי פעם מוציאים עלים שהתרככו ומניחים על צלחת. בשיטה הזאת מוציאים עוד ועוד עלים.
– בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה יפה. מצננים מעט.
– מערבבים בקערה את הבצל המטוגן, העוף הטחון, האורז, הפטרוזיליה והתבלינים ולשים הכל יחד. אם משתמשים בצנוברים מוסיפים גם אותם.
– לוקחים עלה כרוב ומניחים בתוך קערה קטנה. מניחים בתוך עלה הכרוב מהמילוי עד 3/4 גובה וסוגרים עם יתרת העלה שמסביב. הופכים ויש לכם כדור ממולא. מניחים בצד.
– חוזרים את הפעולה עם שאר עלי הכרוב והמילוי. את שאריות עלי הכרוב לא זורקים כמובן.
– פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומניחים בתחתית סיר עגול ונמוך (סוטאז) בקוטר 26 ס”מ. עדיף כזה שיכול להכנס לתנור. אם נשארו לכם עלי כרוב מניחים גם אותם מעל העגבניות או מכינים מהם תבשיל כרוב משגע.
– מניחים מעל את כדורי הכרוב, כשהצד החלק והיפה כלפי מעלה.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומוזגים מעל עד 3/4 גובה. אם צריך, והרוטב לא מגיע ל-3/4 גובה, אפשר להוסיף עוד מים.
– סוגרים עם מכסה ומבשלים במשך שעה, על אש קטנה, עד שהאורז רך.
– בסיום, ניתן להעביר לתנור, בחום של 190 מעלות, ולצרוב את החלק העליון ללא מכסה במשך 10 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב יפה.

כמה דקות בתנור והם יקבלו גם השחמה יפה וטעם עמוק יותר (אבל ממש לא חובה)

הערות ושדרוגים
– תקפידו ממש לקנות עגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית. עגבניות לא טובות שהו חמוצחת או עם צ’ופצ’יקים קשים יכולות ממש להרוס תבשיל.
– אפשר להשתמש גם בחצי עוף טחון גם בקר.
– עוד אופציה היא למלא את עלי הכרוב בפתיתים, הנה פה יש לכם מתכון.
– המתכון בשיתוף סוגת.

עלי הכרוב שומרים על המילוי רך וטעים

12 תגובות

  1. רינת says:

    בוקר טוב, אם אני רוצה שיהיה רוטב לעלי כרוב, מה אני עושה כדי שהם לא יפתחו? בפעמים הקודמות שעשיתי בגלל שהכרוב צף ברוטב הם נפתחו. תודה על מתכונים מעולים ועל התשובה.

    1. רחלי קרוט says:

      שמה עוד כוס מים, ומבטיחה שהם לא יפתחו אם הם יהיו צמודים ותסגרי את החלק התחתון אחד על השני. םשוט לוקחים את קצוות הכרוב וסוגרים אחד על השני.

    2. רחלי קרוט says:

      אה אה! ולא למלא עד הסוף עם המילוי, 3/4 גובה בערך, כדי שיהיה למילוי מקום לגדול בפנים כי האורז מתנפח.

  2. ספיר says:

    נראה טעים! איפה במתכון נכנס העוף?

    1. רחלי קרוט says:

      מתנצלת, זה סודר עכשיו.

  3. סשה says:

    אפשר להשתמש באורז מלא? אם כן, משהו משתנה בהוראות הכנה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, עדיף ממש שיהיה עגול. ואז למלא את הרוטב עד לכיסוי הכרוב ולתת לזה להתבשל יותר זמן עד שהאורז בפנים רך. בערך שעה וקצת.

  4. כוכב חגית says:

    היי לא כתוב במתכון איך להוסיף את העוף ? לטגן אותו עם הבצל ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, סליחה. תיקנתי עכשיו.

  5. מור says:

    היי 🙂 ניתן להשתמש באורז בסמטי?

    1. סער says:

      זה לא בעצם כרוב ממולא?

  6. לימי says:

    היי רחלי, האם ניתן לעשות את המתכון הזה בלי האורז? רק עם מילוי העוף?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend