פלפלים במילוי פתיתים וירקות ברוטב עגבניות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

תגידו, יש דבר טעים יותר מפתיתים? יש משהו מנחם יותר, נוסטלגי יותר או משמח כמו האורז של בן גוריון? אפילו השם שלהם עושה חשק לקפץ.

בצורת עיגולים או בצורת אורז, בטבעות או במספרים ואותיות, איך שלא יעצבו לנו אותם מדובר באוכל הכי מספק שיש.

ולמרות זאת, למרות הפופולריות המשוגעת שלהם, לרוב תמצאו פתיתים במטבחים כשהם מלווים בבצל מטוגן או ברוטב עגבניות אדום של פעם. איכשהו הזכרונות נעצרו מלכת ואיתם הגיוונים שאפשר להכין עם פתיתים.

אבל היי, בשביל זה אני כאן. בשביל להראות לכם שאפשר להכין פתיתים בעוד דרכים, והן טעימות לא פחות. ואני מסתכנת ואומרת – אולי אפילו יותר.

שימו לב שהפתיתים ממשיכים לספוג את הרוטב גם אחרי שהסיר יוצא מהתנור (או יורד מהאש) אז תקפידו שיהיה מספיק רוטב מסביב

בעצם, כמעט בכל מתכון שיש בו אורז (או קינואה) אפשר לשים פתיתים. קחו למשל אורז ירוק. למה שלא תכינו אותו עם פתיתים במקום? או פלוב ואפילו ריזוטו פתיתים. אחת ממנות הדגל האהובות שהביא לעולם עומר מילר.

הם גם מוכנים מהר יותר, גם רכים ומתאימים מאוד לילדים (ולילדים בנפשם), גם מתחממים מעולה במיקרו אחרי יום במקרר וגם סופגים כל טעם. ואם תשדכו אותם לירקות או לקטניות תקבלו ארוחה נהדרת שמתאימה גם לצהריים וגם לערב.

ואגב, מדובר באחד מחומרי הגלם הכי ישראלים שיש, שהומצאו בתקופת הצנע. תודו שרק בשביל זה שווה לתת להם יותר מקום במטבח.

הכי רך שאפשר

פלפלים במילוי פתיתים וירקות ברוטב עגבניות

בלי לבשל את הפתיתים קודם, בלי לטגן את הבצל של המילוי ובעיקר בלי לעבוד קשה. והתוצאה? לא פחות ממופלאה. פלפלים מתקתקים, מלאים עד אפס מקום בפתיתים וירקות שכמעט נמסים בבישול.  עטופים ברוטב עגבניות שנספג בפתיתים והופך אותם לדבר הכי רך ביקום.

מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 קופסה עגבניות מרוסקות דק, של חברה איכותית
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן

לפלפלים ולמילוי:
7-8 פלפלים אדומים, ירוקים או שילוב
2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים
1 בצל לבן, קלוף
1 גזר, קלוף (אפשר גם 2)
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– רוטב: קוצצים את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה עד שהם נעשים שקופים.
– מוסיפים עגבניות חתוכות דק, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מאפשרים לרוטב (המצומצם כרגע כי אין מים) להתבשל על אש קטנה ובינתיים מכינים את המילוי.
– מילוי: קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות.
– בקערה מערבבים בצל, סלרי, גזר, פתיתים, מלח ושמן זית.
– חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומוציאים את הגרעינים ואת החלק הלבן שלעיתים יש בפנים.
– ממלאים בפתיתים כמעט עד הסוף, סוגרים עם המכסה של הפלפלים ומעבירים לסיר.
– שופכים מעל הפלפלים מים רותחים עד 3/4 גובה הפלפלים וסוגרים עם המכסה של הסיר.
– מבשלים 40 דקות, בזמן הזה מדי פעם פותחים את מכסה הפלפלים ומרטיבים את הפנים עם הרוטב מסביב.
– מחממים תנור ל-220 מעלות וכשהפתיתים בפנים כבר רכים מעבירים את הסיר, ללא המכסה שלו, לתנור עד לקבלת צבע שחום מעל.

חשוב להשקות את פנים הפלפלים עם הרוטב בעזרת כף מדי פעם כדי שהרוטב יחלחל לבפנים

הערות ושדרוגים
– חשוב לבחור פלפלים שיכולים לעמוד יפה ולא כאלה שנוטים הצידה.
– שימו לב לבדוק קודם לכן כמה פלפלים נכנסים לכם בסיר.
– חשוב לבחור סיר רחב ונמוך שמתאים גם לתנור.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת של המילוי גם צנוברים או פטרוזיליה קצוצה ואפשר גם עדשים כתומות (אין צורך לבשל קודם) או קישוא חתוך לקוביות קטנות.
– תקפידו על עגבניות מרוסקות דק. לא רסק, עגבניות מרוסקות דק. ואפשר גם passata.

5 תגובות

  1. רעות says:

    הי יקרה,
    עגבניות מרוסקות של חברת מוטי, יכול להתאים?
    תודה 🙂

  2. עדי says:

    אפשר להוסיף גם בשר? אם כן מתי ואיך..

  3. אביב says:

    היי רחלי(:
    יעבוד עם אורז או בורגול?

  4. רינת says:

    היי
    אפשר להחליף את הפתיתים באורז? אני צריכה ממה ללא גלוטן

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי לגמרי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend