כדורי עוף עננים ברוטב עם גרגירי חומוס ודלורית

Posted on
כדורי עוף רכות ברוטב עם גרגירי חומוס ודלורית

יש משהו בסיר הזה שמביא איתו חמימות של בית. ריח הבצל והסלרי, בעבוע הרוטב וכמובן רכות הקציצות. והו אה כמה שהן רכות. אני לוקחת סיכון ומבטיחה לכם שהן הכי רכות שאכלתם.

מה שאני אוהבת במתכון הזה, חוץ מזה שאפשר לגוון עם השינויים והשדרוגים (כולם למטה בהערות) זה שיש בו לא מעט ירקות וחומרי גלם טובים כמו גזר, בצל, סלרי, דלורית, גרגירי חומוס וגם שיבולת שועל שגם מייצבת את כדורי העוף אבל גם מוסיפה תחושה של שובע.

וחוץ מזה, כדורי העוף האלה גם ממש אהובים על ילדים בזכות הרכות שלהם ואם הילדים שלכם בררניים בנוגע לירוקים אפשר לטחון אותם במעבד מזון דק דק או פשוט לוותר על עלי הסלרי ולהשתמש רק בענפים עצמם שהצבע שלהם מאוד בהיר ולא מובחן.

איך מגישים? האמת שאני אוהבת את זה ככה כמו שזה ולא חסרה לי תוספת בזכות הדלורית והחומוס, אבל אפשר כמובן להגיש מעל קוסקוס, אורז לבן, פירה או קינואה.

ויש גם סרטון!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

כדורי עוף רכות ברוטב עם גרגירי חומוס ודלורית
תבשיל שכל כולו רכות

כדורי עוף עננים ברוטב עם גרגירי חומוס ודלורית

מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
3 ענפי סלרי כולל העלים
5-6 שיני שום, קלופות
3/4 כפית בהרט
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק עוף – ביתית או קנויה (לא חובה)
1/4 כפית פלפל שחור
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים
1 חתיכה דלורית (בכל גודל שמצאתם)

לכדורי עוף:
500 גרם עוף טחון
1 גזר, קלוף
2-3 שיני שום, קלופות
חופן עלי פטרוזיליה
1 בצל קטן, קלוף (או 1/2 בצל גדול)
2 כפות שמן זית
1 ביצה L או M
2/3 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה או פירורי לחם
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה – ולא יותר
1 כף סולת – לא חובה אבל עוזר לריכוך
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– כדורי עוף: קוצצים בצל, שום ופטרוזיליה דק דק דק. את הגזר מגרדים על החלק הדק בפומפייה. אופציה מהירה אחרת היא פשוט לקצוץ הכל בשנייה במעבד מזון כולל הגזר. בכל מקרה מה שחשוב שהכל יהיה קצוץ דק דק כדי שיתבשל כמו שצריך בתוך הקציצות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי העוף ומכסים. מעבירים למקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.
– רוטב: קוצצים דק דק בצל, סלרי ושום. אפשר עם סכין או במעבד מזון. אני קצצתי כאן במעבד מזון כי הקיצוץ יוצא מאוד דק ולכן מסמיך את הרוטב. אבל אפשר בהחלט גם בסכין יצא מצוין.
– מבשלים: בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומוסיפים בצלים, סלרי ושום קצוצים. מטגנים ביחד במשך 7-10 דקות ומערבבים מדי פעם שלא ישרף.
– מוסיפים בהרט, כורכום, מלח ואבקת מרק ומערבבים במשך 2 דקות.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 5 ס”מ (כמעט עד לגובה כדורי העוף שתיכף יכנסו) ומוסיפים את גרגירי החומוס ללא הנוזלים שלהם.
– מבשלים ביחד במשך 20 דקות.
– מוציאים את תערובת העוף ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי עגולים ומניחים בזהירות בתוך הרוטב.
– מבשלים במשך 10 דקות ובינתיים קולפים את הדלורית וחותכים לקוביות גדולות.
– מוסיפים את הדלורית לסיר, בזהירות לא למעוך את כדורי העוף, ומנערים מעט את הסיר כדי שכל דבר יתפוס את מקומו. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה כדורי העוף אז אם חסר מים מוסיפים.
– סוגרים את הסיר ומבשלים יחד במשך שעה או עד שהקציצות רכות רכות. פשוט תטעמו.
– אני אוהבת לסיים את הבישול עם סיר פתוח ל-10 דקות בישול כדי שהרוטב קצת יצטמצם.

כדורי עוף רכות ברוטב עם גרגירי חומוס ודלורית
אפילו לא חייבים תוספת ליד

הערות ושדרוגים
– במקום דלורית אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה קלופים, קוביות בטטה, גזר חתוך למקטעים או זוקיני/קישוא חתוך.
– לא, לא חייבים גרגירי חומוס.
– אפשר להוסיף 5 דקות לפני תום הבישול גם סלסלה עלי תרד שחותכים לרצועות ומפזרים מעל. התרד צ’יק צ’ק יתרכך ויכנס לתוך הרוטב.
– שימו לב להשתמש בשיבולת שועל דקה (זאת שכתוב עליה להכנה מהירה) ולא בשיבולת שועל רגילה.
– חשוב להקפיד לשים רק 1/4 כפית סודה לשתייה אחרת יהיה לכם טעם מתכתי לא טעים והעוף יצא קצת צמיגי. זה בסדר אם יצא טיפה יותר כן? אבל לא תהיו נדיבים מדי.

19 תגובות

  1. ענבל says:

    נראה מקסים. האם ניתן להמיר עוף טחון בהודו טחון?

  2. יעל says:

    האם ניתן להשתמש בגרגירי חומוס שהושרו לילה שלם במים?

  3. דבורה פורר says:

    לא אוכלת פחמימות, אפשר קמח שקדים/קוקוס במקום שיבולת שועל?

    1. זוהר says:

      אני שמתי קמח אורז יצא מעולה

  4. טלי says:

    ואוו יצא מושלם!!! תודה!

  5. דפנה says:

    יצא מהממם!!! טעים כל-כך ומנחם (: אני הוספתי לרוטב גם לימון ופלפל שחור. יצא תענוג!!! תודה רבה לך.

    1. רחלי קרוט says:

      נהדרת. ויופי של שדרוגים.

      1. אורנה says:

        שלום רחלי, זה נראה מעולה!
        האם אפשר (מטעמי בריאות) להשתמש רק בחלבון הביצה? בלי החלמון?

  6. Chaya says:

    החלפתי דלורית בקישוא – יצא טעים מאודד, תודה רחלי!
    כדאי לקחת בחשבון שהקציצות לא מאוד מתובלות ולשקול הוספת תבלינם ע”פ טעמכם.

    בהצלחה

  7. ים says:

    ואוווו התאהבתי בקציצות האלה! שלמות!
    הוספתי קצת בהרט וגריל עוף לתערובת של הקציצות.
    יצאו רכות ומושלמת.
    תודה לך

  8. מרינה says:

    הכנתי עם הודו טחון, יצא מעולה! הילדים טרפו עם קוסקוס

  9. מיכאלה says:

    תודה רבה יצא טעים מאד. שיבולת השועל לא התרככה לגמרי למרות שהיתה אינסטנט. מה ניתן לעשות?

  10. נעמי says:

    היי, הכנתי בלי החומוס. יצאו ממש מוצלחות! חושבת שאפשר להקפיא?

  11. דניאל אזיקרי says:

    סיר קציצות שהוא כליל השלמות!!

  12. סמדר says:

    היי, אין לי סולת. אפשר להשתמש בקוסקוס מלא או לוותר בכלל?

  13. שחר says:

    יש אפשרות להוסיף משהו אחר במקום השיבולת שועל? בשביל ילד שאלרגי?

  14. נטאלי says:

    מה הקטע? למה את לא עונה לשאלות? אז בשביל מה הבלוג?

  15. בתשבע says:

    וואו, מתכון נהדר!! הקציצות באמת אווריריות וטעימות(גם קרות, בדקתי בערב אחרי… 😉)והרוטב טעים. הכנתי את המתכון ממש כלשונו, בפעם הבאה אשחק קצת עם הטעמים, אחת התגובות פה על הוספת לימון תפסה את עייני! תודה רבה!

  16. רותי says:

    את חושבת שיהיה מוצלח בהקפאה (אם בישלתי עם ירק אחר- גזר/בטטה)?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend