כדורי צ’ורוס בציפוי סוכר וקינמון עם רוטב שוקולד קרמל מטורף

Posted on
כדורי צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון עם רוטב שוקולד קרמל

כבר כשהם יצאו מהשמן ידעתי שאוטוטו לא ישאר מהם ולו כדור אחד. ואחרי שטעמתי? אז כבר הייתי בטוחה שתוך שניות כל עשרות הכדורים יעלמו.

הצ’ורוס שלפניכם מאוד מזכירים במרקם שלהם ספינג’ רק בגרסת מיני והבצק יוצא אוורירי ועם בועות אוויר סופר כיפיות בפנים.

אל כל הטוב הזה תוסיפו שכבה דקה ומתפצפת בפה של סוכר מעורבב עם קינמון וגם רוטב שוקולד קרמל שהוא באמת וואו. אם עד היום חששתם מהכנת קרמל בבית, המתכון הזה יסיר כל חשש. לא צריך להמיס סוכר במחבת ולא צריך לחשוש שתיווצר סוכריה מהסוכר או שהוא ישרף – מדובר במתכון הכי מהיר, פשוט ומוצלח לקרמל שניתן לשדרג אותו במלח גס או להוסיף שוקולד ולהפוך אותו לרוטב שוקולד קרמל.

ואגב, אל תשאלו אותי כמה כדורים יוצאים, אחרי 60 הפסקתי לספור 😊

כדורי צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון עם רוטב שוקולד קרמל
רוטב קרמל מדהים שמכינים ממש בקלות. המלצה שלי: תכינו כמות כפולה ותשמרו במקרר הוא מעולה עם כל קינוח כמו גלידה, עוגת שוקולד, מעל בראוניז ועוד

כדורי צ’ורוס עם רוטב שוקולד קרמל

מנצרכים לצ’ורוס:
1 כוס (240 מ”ל) חלב או מים
100 גרם חמאה
4 כפות (40 גרם) סוכר לבן
1 כוס (140 גרם) קמח
2-3 ביצים L

לציפוי:
1 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון – לא חובה

לרוטב שוקולד קרמל:
3 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום כהה (חובה)
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
100 גרם שוקולד מריר איכותי – לא חובה

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס.
– מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. זה לוקח בערך 3 דקות. מכבים את האש.
– מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 2 דקות על מהירות גבוהה עד שהבצק קצת מתקרר.
– מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בבצק. אל דאגה אם הבצק נראה מפורק, הוא מתגבש בחזרה אחרי כמה שניות של ערבול.
– מורידים את הבצק מדפנות הקערה, מוסיפים ביצה נוספת ושוב מערבלים במשך חצי דקה או עד שהבצק חלק. בשלב הזה בודקים, אם הבצק רך ודביק (לא נוזלי בשום אופן) הוא מוכן. עוד דרך לבדוק אם לשים קצת מהבצק בין 2 אצבעות ולפתוח אותן. אם נוצר שפיץ של בצק על האצבעות זה מוכן. אם הבצק לא דביק ולא נוצר שפיץ, טורפים את הביצה השלישית בכוס ומוסיפים חצי מהביצה לבצק ומערבלים שוב. אגב, אני מעולם לא הזדקקתי לביצה השלישית אבל זה מאוד תלוי כמה יבשתם את הבצק בסיר וכמה הוא הספיק להתקרר במיקסר. אבל בגדול 2 ביצים בגודל L אמורות להספיק.
– בינתיים מחממים ליטר שמן בסיר בינוני. חשוב שהאש תהיה נמוכה-בינונית ולא גבוהה.
– מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן ברוחב 1.5 ס”מ בערך.
– מזלפים את הבצק לשמן הרותח. אם רוצים צ’ורוס ארוכים מזלפים פסים ארוכים וחותכים עם סכין בין פס לפס. או רוצים צ’ורוס קטנים כמו כאן בתמונה מזלפים את הבצק וחותכים עם סכין כל 1-2 ס”מ (עדיף שהסכין שתהיה משומנת מדי פעם בתוך השמן שבסיר כדי שהבצק לא ידבק אליה).
– מערבבים בקערה סוכר וקינמון.
– כשהצ’ורוס יוצאים משמן מעבירים אותם לנייר סופג ומשם הישר לקערה עם הסוכר. חשוב שהם יהיו חמים בציפוי אחרת הסוכר לא ידבק. מצפים אותם היטב.
– להכנת רוטב שוקולד קרמל: בסיר בינוני שמים סוכר לבן, סוכר חום ושמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים ביחד במשך 15-20 דקות או עד שנוצר רוטב קרמל בצבע ענברי.
– בשלב הזה אפשר להוריד את הקרמל מהאש ולהגיש אותו ככה לצד הצ’ורוס או להוסיף שוקולד מריר ולערבב עד שנוצר רוטב שוקולד-קרמל נהדר. אפשר להוסיף בשלב הוספת השוקולד גם קצת מלח גס.

כדורי צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון עם רוטב שוקולד קרמל
כדורי צ’ורוס בציפוי סוכר וקינמון עם רוטב שוקולד קרמל

הערות ושדרוגים
– הצ’ורוס במיטבם בשעות שלאחר ההכנה אבל אפשר לשמור אותם גם בקופסה סגורה ואז לחמם קצת בתנור לפני ההגשה. רק לא לחמם במיקרו.
– אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לחנוכה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

8 תגובות

  1. תמר says:

    האם אפשר להכין ללא גלוטן?

  2. עדי says:

    האם יש דרך נוספת לעשות את צורת העיגול אם אין שקית זילוף? תודה רבה נראה מקסים

    1. ניצנה ילון says:

      שקית ניילון עם חור (מספריים…)

  3. איילת says:

    האם אפשר להפוך לפרווה עם מחמאה במקום חמאה?

  4. איילת says:

    אני עכשיו מכינה – וואלה לא הולך.
    השתמשתי ב2 ביצים, ועשיתי המבחן עם האצבעות ויצא לי שפיץ

    אבל זה נוזלי מידי!!! זה פשוט נשפך לי לתוך השמן

    אני לא מתייאשת ואנסה גם מחר – אבל אולי ישלך איזה רעיון למה זה קרה לי?

  5. אמיר says:

    אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? וחלב במים?

  6. נגעלת says:

    האם אפשר להחליף את השף הלבן במשהו אחר? כי התמונה לא הייתה מספיק בוטה,אז היה צריך להדגיש במתכון את השם של השמנת בבוטות, כי הם בטח נתנו לך כמות גדולה, ועכשיו כל מתכון חייב לבוא עם השם המפורש ותמונה גדולה.
    זה נהיה מגעיל. רוצה לתת למתכון, תני מתכון, אל תמכרי לנו מותגים

    1. נועה says:

      כדי שהיא תמשיך לתת לך מתכונים טובים, מן הראוי שתוכל להתפרנס. כדי להתפרנס – שיתופי פעולה הם דבר נהדר. את ממש לא חייבת לקנות אף אחד מהמוצרים שמפורסמים דרכה. תחשבי כמה זמן מושקע בלפרסם לך את המתכון הזה, לנסות אותו מליון פעם עד שייצא כמו שצריך, לערוך אותו, לצלם, להעלות פוסט. מדובר בשעות של עבודה, שלולא השת”פ – לא רואים מהן שקל. לא רוצה תוכן? אל תצרכי. לא רוצה שף לבן? אל תקני. קחי רק את המתכון ודפדפי הלאה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend