כמו ריזוטו – אורז עגול עם ירקות וצנוברים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (8 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...
כמו ריזוטו - אורז עגול עם ירקות

אם מישהו היה פותח את המקרר שלי השבוע הוא היה מגלה בתוכו בעיקר ירקות. מלא מלא ירקות.

זה קרה גם כי צילמתי כמה הפקות עם ירקות וחלקם חזרו איתי הביתה, וגם כי לרוב זה מה שיש לי במקרר. לצד שוקולד ומלא שמנת מתוקה כמובן :).

אז במקום לאכול אותם ככה, בצורה הטרייה שלהם, החלטתי להכין מהם אוכל לכל השבוע. כדי שלא אתפתה להזמין אוכל מבחוץ או שומו שמים – לאכול במבה. כי זה מה שקורה כשאני לא מתארגנת מראש על ארוחות.

פתחתי את מגירת השקיות הפתוחות שלי, שכוללת מלא שקיות עם פתיתים, קוסקוס, אורז, פירורי לחם ושאר מיני שקיות שלא סיימתי, ומצאתי שקית עם אורז עגול שבישלתי לא מזמן כשהכנתי סושי.

כמו ריזוטו - ירקות צרובים בסיר
אתם רואים שהירקות צרובים ולא מגירים נוזלים ונעשים סמרטוטיים? אגב, זה מושלם גם ככה בלי האורז

הדבר הראשון שעלה לי לראש, אחרי – ייאי! איזה סיפוק יש כשהשקית נגמרת ואפשר לזרוק אותה – זה שממש מתחשק לי ריזוטו.

אבל היי, מה לי ולאכול שצריך לעמוד לידו כל הזמן. לערבב ולשפוך עוד ועוד נוזלים. זה כל כך לא אני. בקושי יש לי זמן, או סבלנות, לטגן את הבצל.

אז השאלתי את הרעיון של שידוך הירקות עם האורז העגול והכנתי תבשיל מלא בירקות צרובים שהתקרמלו מהסוכרים הטבעיים שלהם וצבעו את האורז בצבע חום משגע.

כמו ריזוטו - אורז עגול עם ירקות
האורז רך רך אבל עדיין שומר על הצורה שלו והירקות מוסיפים מלא נקודות רכות ומשמחות

כמו ריזוטו

מצרכים:
2-3 כפות שמן זית
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 בצל לבן, קלוף או 4 בצלי שאלוט, קלופים
1/4 ראש כרוב לבן
1 גזר בינוני, קלוף
חופן עלי תרד – לא חובה (מלא אופציות להמרה בהערות למטה)
1/2 כפית מלח (תמיד אפשר להוסיף עוד אחר כך)
מעט פלפל שחור
1 כוס אורז עגול
2 כוסות מים רותחים (אם יש לכם ציר ירקות בכלל הרווחתם)

אופן הכנה:
– חותכים את הפטריות והבצל לקוביות קטנות וקוצצים את הכרוב לרצועות או קוביות בגודל 1 ס”מ. מגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
– קוצצים גס את עלי התרד.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הפטריות והבצל עד שהכל מתרכך. שימו לב, מעכשיו ועד שמוסיפים את האורז, הכל על אש גבוהה, אנחנו רוצים צריבה ולא ירקות סמרטוטיים שמגירים נוזלים.
– מוסיפים את הכרוב והגזר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב מדי פעם. אמור להיות לכם בבית ריח מושלם של ירקות צרובים. קחו את הזמן עד שהם מתרככים. זה גם השלב שהם מתקרמלים בתחתית בסיר ואז כשיגיעו המים הם יהפכו את האורז לחום עם טעם נפלא.
– כשכל הירקות רכים וצרובים (זה לוקח בערך 15-20 דקות) מוסיפים את התרד ל-2 דקות.
– מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים אורז ומים רותחים ומערבבים. בשלב הזה מורידים את הטמפרטורה להכי נמוכה, מכסים את הסיר במכסה (סגור לגמרי) ומבשלים בערך 25-30 דקות. זה משתנה קצת בין חברת אורז אחת לשנייה. אפשר פשוט לפתוח את הסיר אחרי 20 דקות ולבדוק אם הוא רך רך.
– סוגרים את הגז, משאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות ומגישים.

כמו ריזוטו - אורז עגול עם ירקות
הכי טעים להגיש עם צנוברים (ואפשר גם עלי פטרוזיליה)

הערות ושדרוגים
– במקום תרד (או בנוסף) אפשר לשים 1 קישוא/זוקיני מגורד או חופן עלי פטרוזיליה או חופן עלי כוסברה או 1/2 צרור עירית קצוצה דק או פרחי ברוקולי קטנטנים.
– אפשר להגיש את האורז עם צנוברים קלויים, מאוד מוסיף. ועוד יותר מגניב – להוסיף בסיום הבישול 1/2 כוס צנוברים קלויים לתוך התבשיל ולערבב כך שהצנוברים יהיו בפנים.
– רוצים עוד יותר טעם של ריזוטו? מוסיפים לשמן זית בהתחלה גם 2 כפות חמאה ואפשר גם להוסיף קצת גבינת פרמזן מגורדת דק דקה לפני תום הבישול.
– רוצים לשדרג? מוסיפים אפונה עדינה בזמן הוספת האורז והמים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

7 תגובות

  1. עדי says:

    אפשר לשים אירז עגול מלא במקום?
    אם כן- האם זמני ההכנה משתנים?

  2. רחלי says:

    הי, נראה מעולה-
    למיטב הבנתי- 15-20 דק טיגון עד שמוסיפים המים, הבצל לא ישרף בינתיים?
    האם בזמן הבישול לכסות את הסיר?

  3. Inbal levi sabag says:

    נראה מעולה
    האם ניתן להסיר / להחליף את הכרוב מהמתכון ? ולמה ?
    תודה רבה על הבלוג המקסים שלך והמתכונים הנהדרים !

  4. מיה says:

    יצא יבש והטעמים לא חזקים 🤔

  5. סיגל says:

    האם ניתן להכין עם אורז בסמטי, והאם יצא אותו הדבר?

  6. רוני says:

    האם אפשר לדעתך להוסיף פרגיות (צרובות)?

  7. עינת says:

    האם אפשר להכין עם אורז מלא? אדום?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend