פשטידת גזר שפויה

Posted on

אני מתה על גזר. זה הירק האהוב עלי ואיפה שרק אפשר אני מוסיפה אותו. בקציצות עוף, בסלט כרוב עם פרגיות, בקציצות גזר אפויות (מושלמות!) וגם בעוגת גזר כמובן.

עזבו שהוא בריא ומלא בערכים תזונתיים, הוא מתקתק במידה (שלא כמו הבטטה שלרוב קצת מתוקה לי מדי), פציח וכיפי בפה וגם מוסיף רכות מעולה לתבשילים ופשטידות.

הפעם בחרתי להכין איתו פשטידה הכי פשוטה וטעימה שיש שקיבלה שדרוג בטעם בזכות עירית, בצל מטוגן ו-שורש פטרוזיליה! כן, השורש ששמים במרק ונותן טעם של תרופה. בקטע טוב כמובן 🙂

אם תוסיפו לה גם ענף סלרי תקבלו טעם שמזכיר אבקת מרק, אבל ממרכיבים של הטבע.

ואל תשכחו לקרוא את ההערות למטה לפני שאתם מתחילים. כתבתי לכם שלל אופציות לשדרוג וטיפים להצלחת הפשטידה.

פשטידת גזר שפויה

מצרכים לתבנית אינגליש קייק בינונית (לא הגדולה):
1 כף שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
3 גזרים
2-3 שיני שום, קלופות
1/3 צרור עירית
3 ביצים L
1/2 שורש פטרוזיליה – מוסיף מלא טעם
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לעיטור מעל (אפשר לבחור אחד או לשים הכל):
1/2 כפית זרעי פשתן
1 כפית שומשום
1/2 כפית פרג שלם

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זמן עד הזהבה. מצננים.
– מגרדים על הצד הדק בפומפייה, הישר לתוך קערה גדולה, 3 גזרים, שורש פטרוזיליה ו-3 שיני שום.
– פורסים את העירית לטבעות דקות מאוד ומוסיפים לקערה.
-מוסיפים ביצים ובצל מטוגן ומערבבים היטב.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת עם נייר אפייה בתחתית (לחילוץ נוח יותר) ומפזרים מעל זרעי פשתן, שומשום ופרג או אחד מהם.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך חצי שעה או עד שהפשטידה זהובה ויציבה. מצננים היטב לפני שפורסים אחרת הנוזלים מהירקות יברחו החוצה.

פשטידת גזר
הכי כיף להגיש אותה לצד סלט עם טחינה

הערות ושדרוגים
– אם יש לכם סלרי בבית, תקצצו גבעול אחד לקוביות קטנות ותוסיפו לבצל בשלב הטיגון. זה יעשה פלאים לטעם של הפשטידה.
– חשוב מאוד לגרד את הגזרים על החלק הדק של הפומפייה כי זמן האפייה פה קצר ולכן אנחנו רוצים שהגזר יתרכך מהר. זה גם יותר כיפי מבחינת המרקם אגב.
– יש לכם גבינה או קוטג’ שנותרו במקרר? שימו אותם (עד גביע לפשטידה). ואפשר גם קצת גבינה בולגרית או פטה.
– אל תוותרו על הציפוי מעל. הוא מוסיף עניין וקראנצ’יות כיפית.
– אפשר להוסיף גם קישוא אחד מגורד דק. במקרה הזה חשוב לסחוט אותו אחרי הגירוד.
– אפשר להכין גם בתבניות מאפינס. יצא מהמם.
– אם אתם אוהבים פשטידות ממש יציבות שימו 3/4 כוס קמח.
– כן, אפשר להמיר בקמח כוסמין (לבן/בהיר).

20 תגובות

  1. רחלי says:

    הייי מה אפשר להשים במקום הביצים כי יש לי ילד אלרגי לביצים

  2. יעל says:

    היי, כרגיל נהנית מהמתכונים שלך. האם אפשר להמיר לקמח מלא?

    1. יפית says:

      כיצד ניתן להחליף את הביצים כדי לטבען את המתכון?

      1. רחלי קרוט says:

        האמת שלא ניסיתי אז לא בטוחה

  3. אור says:

    מתכון ראשון מהבלוג שלך ויצא נהדר 🙂 ממשיכה במרץ למתכונים אחרים

  4. מתן says:

    פשטידה מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת.

  5. יעל says:

    האם אפשר לשים קמח חומוס במקום קמח רגיל או כוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      הוא יהיה כבד מדי כאן. אבל אולי אפשר חצי מהכמות, לא ניסיתי.

  6. הילה says:

    הכנתי – יצא טעים פצצות.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  7. ארבל אשד says:

    אפשר לטבען? 🙂

    1. יאנה says:

      היי, אפשר קמח תופח במקום לבן עם אבקת אפייה?

  8. מרטה says:

    הולכת לעשות את הבלתי אפשרי ולנסות להכין את זה מקמח שקדים. וויש מי לאק !

    1. רחלי קרוט says:

      מחכה לשמוע אם הצליח!

      1. נופר זיו says:

        אומנם לא אותה אחת, אך אני ניסיתי עם קמח שקדים והיא יצאה מעולה!! יציאה וטעימה מאוד. רק הייתה בתנור באזור ה55 דקות.

        1. נופר says:

          יציבה*

  9. טליה says:

    אם בלי קמח בככל?
    יצליח?

  10. עדי says:

    אפשר להחליף עירית בבצל ירוק? הרבה זמן לא קניתי ולא זוכרת אם ההבדל בטעם מהותי

  11. שרון says:

    לא יודעת למה אבל הייתי סקפטית שפשטידת גזר יכולה להיות טעימה, במיוחד שאני כל כך אוהבת עוגות גזר
    יצא מעולה! שמתי עוד בצל במקום העירית והשורש פטרוזיליה.
    טעים טעים טעים
    בטוח אכין שוב
    תודה!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend