עוגת גזר מדהימה עם תוספות שמעיפות אותה למעלה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (4 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...

את העוגה הזאת, או יותר נכון גרסה שלה, אכלתי בפעם הראשונה לפני 15 שנה בניו-זילנד. באחת הפעמים הבודדות שהסכמתי לצאת לטרק (ע”ע מלא הליכה כדי לראות מפל קטן) מצאתי את עצמי ביום השני כמעט בלי אוכל אחרי שערב קודם אחת מאיתנו שרפה את הסיר עם האורז והשנייה השאירה את ממרח השוקולד מחוץ לאוהל. בכל זאת, גם הנמלים היו רעבות.

אחרי יומיים של הליכה בלי פוסקת – לזכות הטרק יאמר שהיה נוף מושלם שלא כל כך הצלחתי להכיל מרוב שחשבתי על התיק הכבד שסחבתי על הגב – החלטנו לחזור את הדרך חזרה עם – ובכן – קייק. אני כבר לא זוכרת אם אנחנו חתרנו או שהבחור שהצטרף אלינו חתר, אבל אני כן זוכרת שעשינו בדרך עצירה והוא הוציא עוגת גזר.

גזר?! בעוגה? כמעט נחנקתי מהרעיון. כן כן, בתקופה ההיא שניצל ופירה היו שיא הקולינריה שלי.

בסוף אכלתי. גם כי הייתי סקרנית וגם כי הבטן עוד רגע נדבקה לי לגב. וזה היה טעים. כל כך טעים.

מאז אני אוהבת עוגות גזר ובזכותה התחלתי לנסות המון סוגי אוכל שמעולם לא טעמתי. אז הנה, יצא משהו מהטרק הזה חוץ מתמונה שלי מחייכת על רקע ההרים.

והעוגה הזאת? יש לה בדיוק את הטעם והמרקם שאני זוכרת מאז. יש לה את אותו ניחוח של הצלה, ואותו טעם של סקרנות והפתעה, ויש לה את אותו המרקם הרך הזה שברגע אחד יכול לעלות חיוך על הפנים.

עוגת גזר בחושה
ביס מגן עדן

עוגת גזר בחושה עם הפתעות (לא לוותר עליהן) טעימות

מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
כוס (200 מ”ל) שמן צמחי
3 ביצים
כפית שטוחה קינמון
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל איכותית
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית שטוחה סודה לשתייה
כפית שטוחה אבקת אפייה
3 גזרים בינוניים (עם הקליפה)
4 תמרים (עדיף מסוג מג’הול)
1/2 כוס אוכמניות מיובשות (עדיף כחולות) או חמוציות

לזיגוג לימון/תפוז:
4 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון או תפוז (+ גרידת לימון/תפוז לפיזור מעל)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– מגרדים את הגזרים על פומפיה, על החלק הדק. אין צורך לקלף את הגזרים.
– מוציאים את הגלעין מהתמרים וקוציים לקוביות.
– בקערה גדולה שמים שמן, ביצים, קינמון, סוכר לבן, סוכר חום ווניל וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים גזר, תמרים קצוצים ואוכמניות ומערבבים עם כף.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית שלה, ואופים במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.
– מצפים: מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ומיץ לימון ומזלפים על העוגה. מקשטים עם גרידת לימון או תפוז.

עוגת גזר בחושה
עוגת גזר רכה רכה משובצת ביהלומי אוכמניות ותמרים

הערות ושדרוגים
– במקום, או בנוסף, לזיגוג הלימוני אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר.
– אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר, אבל אפשר להחליף חצי מכמות הגזר בקישוא/זוקיני.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לעוגה 1/2 כוס אגוזים קצוצים (פקאנים, אגוזי לוז, אגוזי מלך, פיסטוקים).
– בבקשה אל תחליפו את התמרים, גם אם אתם לא אוהבים (ואני למשל, ממש לא אוהבת תמרים), הם כאן כדי להוסיף נקודות של מתיקות וגם רכות ובאמת לא מרגישים טעם של תמרים ממש.
– אוכמניות כחולות אפשר לקנות בחנויות תבלינים, אני קונה בשוק לווינסקי ואני מבטיחה לכם שברגע שתטעמו אותן לא תוכלו לקנות יותר אוכמניות קטנות או חמוציות. הן באמת מושלמות.
– אם אתם אוהבים ציפוי שמנת, אפשר לערבב 5-6 כפות גבינת שמנת עם 2 כפות אבקת סוכר ומעט מיץ לימון ולמרוח על העוגה בעודה חמה. הציפוי יתקשה מעט אחרי שהוא יתקרר.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

17 תגובות

  1. דנה says:

    האתר פשוט מושלם! מאוד אוהבת את המינון בין אוכל בריא לעוגות מעולות. תודה ושיהיה בהצלחה!

    1. רחלי קרוט says:

      הגדרת את זה הכי מושלם שיכול להיות, בדיוק המוטו של חיי. איזון בין סלטים שווים ועוגות טעימות ☺️ תודה רבה!

  2. ענבל says:

    היי רחלי..פעם ראשונה פה ולא נראה לי אחרונה..יעבוד גם עם אוכמניות כחולות לא מיובשות?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. שמחה שהגעת לבקר 🙂

      לגמרי יעבוד.

  3. דורית לנדסמן says:

    הי
    עוגת גזר מתאימה מאוד לחורף, אך לא יכולתי לחכות עד …
    שכן הבחנתי בה רק השבוע.
    אכן עוגה מופלאה ביותר- היישר לפנתיאון עם ציפוי שמנת צחור.
    נהדר
    דולי

  4. ענת says:

    נראה מעולה! מה גודל תבנית האינגליש קייק? לחד פעמי משתמשים באחד או שניים?
    סוכר חום כהה או דמררה?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      יש כל כך הרבה גדלים היום של אינגליש קייק שזה מטורף. ההמלצה שלי תמיד, להכין בתבנית אינגליש קייק שיש לך בבית (למלא עד 3/4 גובה) ואם נשארת בלילה להעביר אותה או לעוד תבנית אם נשאר מספיק או למנז’טים קטנים ואז יש גם קאפקייקס. אצלי בבית יש טונות של גדלים של אינגליש אז אני פשוט מנתבת את הבלילה לפי הכמות שיצאה 🙂 כאן ספציפית השתמשתי בתבנית אינגליש קייק הכי רחבה וגדולה.

      סוכר חום – אפשר גם וגם. כאן השתמשתי בדמררה אבל החום הכהה יעבוד נהדר גם.

  5. אורלי says:

    היי 🙂
    הכנתי את העוגה בסופ”ש האחרון והיא פשוט חוסלה. שכחתי לקנות אבקת סוכר אז הכנתי אותה ללא הציפוי ויצא פשוט מושלם. רכה וטעימה
    אני נורא אוהבת את המתכונים וההסברים שלך 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! ואת חייבת גם פעם אחת עם הציפוי, אני מתה עליו <3

  6. נוי says:

    היי!
    נשמע מתכון משגע. חשבתי להכין אותה לקראת החג הקרוב..
    מה הכמויות שיתאימו לתבנית קוגלהוף סטנדרטית בגודלה? פי כמה אצטרך להכפיל לדעתך?
    תודה!

  7. אביטל says:

    כמה יוצא שלושה גזרים בגרם?

  8. שילי says:

    העוגה הזאת כבר חודש לפחות העוגה המועדפת עלי ומככבת אצלי בתנור פעם בשבוע.
    היא פשוט מצויינת ואין אחד שלא עף עליה!
    ואם מותר, אשתף שהיום הכנתי אותה למכרה חולת סרטן, שמותר לה להמתיק את האוכל רק בסילאן טהור ללא סוכר.
    אז במקום סוכר, שמתי 230 מל’ סילאן והוספתי עוד 3 כפות קמח.
    ויתרתי על התמרים והעוגה יצאה מצויינת.
    תודה תודה תודה על מתכון מנצח!

    1. רחלי קרוט says:

      וואו, הכי שימחת אותי.
      ואיזה כיף לדעת שהיא עובדת גם עם סילאן.
      השי עשית לי את היום <3

  9. קרן says:

    ואי איזה אתר מעולה!!!
    כל מתכון במינונים הנכונים.רק אתמול גיליתי אות והתמכרתי.נראה לי אני הולכת להכין כל מתכון שלך!!!כבר הכנתי מאתמול את העוגת גזר המושלמת,את הביסקוטי,נקניק שוקולד וטראפלס עם טחינה…נראה לי שאני לא הולכת להפסיק.
    איזה כיף שגיליתי אותך!!!
    תודה על אתר מושקע ובגובה העיניים.?

  10. מיכל says:

    היי רחלי
    אפשר להכין כמאפינס? כמה זמן אפייה בערך?
    והאם אפשר להשמיט לגמרי את התוספות (אוכמניות/חמוציות)?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אפשר. גם כמאפינס וגם ללא תוספות. תוריד בערך 5-10 דקות מזמן האפייה

  11. שרה ש. says:

    רחלי,
    איזו עוגה מעולה! רכה וטעימה בטירוף. התמרים זו הברקה!
    ממש אהבנו וטרפנו.. וממש צדקת לגבי האוכמניות- אחרי זה אי אפשר לחזור אחורה….

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend