כנפיים צלויות בשום ודבש – מתוך ספר הבישול הסיני של אהרוני

Posted on

למרות שאני ותמרה חברות בעיקר בשנה האחרונה, אני מכירה אותה מרחוק כבר מעל 10 שנים. בגלגול הקודם, כשערכתי את התכנים של תכנית הטלוויזיה של אהרוני, יצא לי לראות אותה לא פעם על הסט ביחד עם אבא שלה.

מאז עברו הרבה מים (וגם סויה) בנהר ולפני שנה בערך יצא לנו שוב להפגש במסגרת תכנית טלוויזיה שצילמנו לאתר FOODY.

כבר אז, בפגישה הקצרה שלנו, היה לי ברור שמדובר באחת הנשים הכי מדהימות. כזאת שיודעת בדיוק מה היא שווה ועדיין תמיד עם הרגליים על הקרקע ועם טונות של צניעות ולב ענק.

קוצצים את הבצל, השום והג’ינג’ר דק דק

אה רגע, מתכון לכנפיים. כן!

אז לפני שבוע אני ותמרה נפגשנו כדי להכין מתכונים מהספר האלמותי “הבישול הסיני של אהרוני” שיצא לאור לפני 35 שנים. מדובר באחד הספרים הכי זכורים ופופולריים, כזה שפתח דלת אל מטבח שלא היה מוכר פה. זה שגילה לנו מה זה ג’ינג’ר ושמן שומשום, חומרי גלם שהיום נמצאים כמעט בכל סופר ופעם היה אתגר להשיג.

וכמה עברנו מאז.

המלצה שלי – תכפילו את כמות המרינדה היא מדהימה וכמה שיותר רוטב ככה יותר טעים

והנה, 35 שנים אחרי, בבוקר גשום במיוחד, קפצתי אל תמרה ואל אבא שלה הביתה וביחד הכנו 4 מתכונים. אגב, כשאני אומרת הכנו אני מתכוונת שתמרה עשתה קסמים והכינה. אני פשוט הופנטתי כמה הכשרון עבר בגנים וכמה היא כל כך דומה לאיש שלימד את כולנו לבשל, אבל גם כמה היא כל כך שונה ומיוחדת בדרכה שלה.

מתוק-פיקנטי-מלוח. מלא טעמים שעוטפים את הכנפיים

כנפיים צלויות בשום ודבש

מתכון של ישראל אהרוני מתוך הספר ‘הבישול הסיני’

מצרכים:
1/2 קילו כנפי עוף, נקיות ושטופות היטב
1 בצל לבן או 2 בצלי שאלוט, קלופים
6 שיני שום, קלופות
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
4 כפות דבש
4 כפות שאוסין (יין בישול סיני) או מירין
4 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות סוכר לבן
2 כפות חומץ
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
שומשום לבן
טבעות בצל ירוק

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והג’ינג’ר לקוביות קטנטנות. כמה שיותר קטנות ובגודל אחיד.
– מערבבים את כל המצרכים פרט לכנפיים ולבסוף מוסיפים את הכנפיים. משרים את הכנפיים בתוך המרינדה במשך 3-4 שעות (ואפשר גם שעה או למשך הלילה במקרר).
– מניחים נייר אפייה בתבנית תנור ומניחים מעל את הכנפיים. יוצקים מעל את המרינדה שנותנה בקערה.
– צולים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים עוד 20 דקות. מדי פעם מומלץ להבריש את הכנפיים במרינדה.
– מפזרים שומשום וטבעות בצל ירוק ומגישים חם.

המרינדה שומרת על הכנפיים עסיסיות עם פנים רך ומעטה חיצוני סטיקי ושחום

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים הרבה רוטב דביק על הכנפיים תכפילו כמויות של המרינדה.
– שימו לב להציץ מדי פעם בתנור שהמרינדה לא נשרפת כי יש בה לא מעט סוכרים שעלולים להשרף.
– בבקשה אל תוותרו על הג’ינג’ר, הוא מאוד מוסיף כאן ולא מאוד דומיננטי אחרי האפייה.
– אוהבים כנפיים חריפות? מוסיפים צ’ילי קצוץ דק דק למרינדה.

5 תגובות

  1. נעם says:

    המרינדה יכולה להתאים גם לכרעיים של עוף ולא לכנפיים? כמה זמן לתת בתנור אם כן?

    1. רחלי קסלר says:

      זה מה שרציתי לשאול גם אני.
      ממתינה לתשובה יחד איתך

  2. ברכה says:

    חצי קילו כנפיים זה מעט מדי לארוחה.

  3. יפה says:

    לא מוצאת מירין. לוותר או אולי משהו אחר?

  4. ציפי says:

    האם אפשר להכפיל כמויות ולאכול יומיים-שלושה? נשאר טעים?ואיך מומלץ לחמם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend